Založ si blog

Žiadne dieťa by nemalo zažiť hrôzy vojny. . .

 

Viete, koľko utrpenia, bolesti a smútku sa skrýva  v nevinných  detských očiach, aj napriek tomu, že sa dieťa   snaží usmiať?

Viete, akú hrôzu, strach a beznádej prežívajú deti počas vojny?

 

Ilustračný obrázok: Pixabay

 

Včera som na sociálnej sieti zdieľala krátke video dievčatka Malak z Fallúdže.

To, čo bolo v očiach toho malého dieťaťa ma primälo napísať týchto pár viet a sú adresované všetkým slovenským  vojnovým štváčom a tým, ktorí podpísali tzv. obrannú zmluvu.

Títo ľudia sa podpisom a otvorenou podporou vojenského besnenia na Ukrajine postavili na rovnakú úroveň tých, ktorí vraždili v oboch svetových vojnách. Tých, ktorý týrali v koncentrákoch bezbranné deti. Tých, ktorí dokázali zhodiť  atómové zbrane na nevinných, nič netušiacich ľudí.

Mnohí poznajú slávnu fotku dievčatka zasiahnutého napalmom, ktoré nahé uteká, pretože mu napalm spálil oblečenie priamo na tele. Áno, je to fotka z vojny vo Vietname a tú vojnu viedli práve tí, s ktorými sa teraz naši vládni politici srdečne zbratali a to iba za jediným účelom, a tým je vojna na Ukrajine proti Rusku.

Mnohí poznajú slávny výrok Madeleine Albrightovej, že 500 tisíc nevinných detských obetí v Iraku „stálo za to“

A koľko takých istých nevinných detských obetí “stálo za to” v bývalej Juhoslávii, v Líbyi, v Sýrii a v iných štátoch, ktoré sa vďaka šíreniu „slobody a demokracie na amerických spôsob“,  premenili na vojnovú zónu a spálenú zem?

Koľko nevinných detských obetí a utrpenia bude „stáť za to“ všetkým tým slovenským  politikom a zástupcom médií, ale aj podporovateľom tejto ohavnej zmluvy,  ktorí prežívali doslova eufóriu pri jej schvaľovaní?

Cítia niečo ženy v politických funkciách a najmä pani prezidentka, ktorá urýchlene ratifikovala túto zmluvu?

Skutočný človek, ktorý má srdce, dušu a charakter vie, aké hrôzy prináša každá vojna. Skutoční rodičia,  matka a otec, ktorí milujú vlastné deti, by nikdy nepodporovali vojenské besnenie, v ktorom sú najviac ohrozené životy ich detí, ale budú svoje deti brániť a chrániť pred ním.

Pre skutočného človeka je MIER, najvyššou spoločenskou prioritou, pretože od neho sa odvíja vývoj spoločnosti.

Vojnové besnenie dokážu podporovať iba bezcitní ľudia, ktorí majú namiesto srdca chladný kameň. Ľudia, bez duše, ktorá robí človeka človekom. Ľudia, ktorí vlastnú dušu a svedomie vymenili za bankové konto a platobnú kartu.

Dokázali by sa títo ľudia úprimne  pozrieť do očí malému nevinnému dieťaťu, ktorému spôsobili svojím egoizmom, ambíciami,  bezcitnosťou a chamtivosťou utrpenie tak veľké, že nielen človek, ale aj Boh, ak nejaký existuje, by sa rozplakal?

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Rafah / Palestína / Bombardovanie / Sutiny /

Ozbrojené skupiny v Gaze ukradli z pobočiek banky 70 miliónov dolárov

04.05.2024 14:55

Palestínska banka, založená v roku 1960, je hlavnou finančnou inštitúciou v Pásme Gazy.

Zuzana Dolinková

Dolinková: Pacienti budú mať od poisťovní nové benefity, možno aj u zubárov

04.05.2024 14:30

S návrhom však musia prísť zdravotné poisťovne, podotkla ministerka zdravotníctva.

Vrtuľník / Apache AH-64E /

Cvičenia NATO blízko ruských hraníc ukazujú, že Aliancia sa pripravuje na možný konflikt s Ruskom, tvrdí Kremeľ

04.05.2024 13:27

Vojenské cvičenia Steadfast Defender sú najrozsiahlejšie cvičenia NATO od manévrov Reforger z roku 1988 počas studenej vojny.

Milan Rastislav Štefánik

Politici si pripomínajú výročie úmrtia generála Štefánika. Mestá a obce organizujú pietne spomienky

04.05.2024 12:49

Milan Rastislav Štefánik zomrel 4. mája 1919 pri tragickej leteckej nehode pri pristávaní neďaleko Bratislavy.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5503575x
Priemerná čítanosť článkov: 3945x

Autor blogu