Založ si blog

Po podpise tzv. „obrannej zmluvy“, mám iba tri otázky. ..

 

Tým, že sa Slovenská republika podpisom „Zmluvy o obrannej spolupráci medzi SR a USA“, stala protektorátom USA dokazuje to, že história sa znova opakuje. A preto už dlhšie premýšľam o tom, čo sa v skutočnosti s naším štátom deje a mám iba tri otázky.

 

Ilustračný obrázok: Pixabay

 

1.) Kto, alebo čo dáva USA mandát, či právo mocensky a vojensky zasahovať  do suverenity a vnútropolitických záležitostí rôznych štátov?

Možno je to  zvláštny pocit výnimočnosti, ktorú majú predstavitelia a obyvatelia USA už celé desaťročia.

Ale majú byť načo pyšní? Veď hrubým a násilným spôsobom zabrali územie pôvodným obyvateľom, ktorých takmer  vykynožili.  Zobrali im všetko a urobili z nich vyhnancov vo vlastnej domovine.  A napokon ich pozatvárali  ako zver do rezervácií.

Po obsadení území a likvidácii Indiánov, potrebovali lacnú pracovnú silu a preto donedávna žili z  práce otrokov, ktorých si privážali z Afriky ako podradnú ľudskú rasu. A ak si niekto  myslí, že otrokárstvo v Amerike skončilo v 19. storočí, tak sa veľmi mýli. Černosi boli  síce oficiálne zbavení otroctva, ale donedávna boli  diskriminovaní a boli hrubo potláčané ich základné  ľudské práva. Ťažkú otrockú prácu  vykonávali aj prisťahovalci, mnohí aj zo Slovenska.  A v súčasnosti sú takto zneužívaní hispánci.

 

2.) Existuje jedna jediná krajina, alebo štát vo svete, kde USA mocensky zasahovali, v ktorej je teraz pokoj, blahobyt a šťastní ľudia?

 

Áno,  USA  prinášali mocenskými prevratmi  a vojenským násilím do mnohých štátov „slobodu a demokraciu“ na ich spôsob. „Slobodu a demokraciu“, ktorej pravú tvár máme možnosť vidieť už aj u nás.

Ako vyzerá taká „sloboda a demokracia“ na americký spôsob?  Milióny hladujúcich ľudí bez práce a domova. Milióny  analfabetov a ľudí bez zdravotnej starostlivosti. Milióny ľudí  bez základných ľudských práv a slobôd. Milióny ľudí bez sociálnych práv a istôt. Milióny ľudí závislých na drogách. Obrovská kriminalita, násilie, gangy. Obrovská chudoba a neistota obyvateľov.

A práve  toto je štandard, ktorý prinášajú aj do iných štátov, v ktorých sa snažia o mocenský vplyv a nadvládu. Stačí sa pozrieť do nedávnej minulosti a štátov, kam USA priniesli „slobodu a demokraciu“. Nevinné obete, ktoré zaplatili životmi. Utrpenie   a bolesť  žijúcich, ktorí stratili svojich blízkych, domov, majetok, práva, ľudskú dôstojnosť. Po tomto túžia aj Slováci? Mnohí asi áno…

A na záver, moja prvá skúsenosť ešte z detstva s tým, čo je v skutočnosti Amerika, ktorú mnohí ospevovali už v socializme. Bola som ešte dieťa, keď prišla správa o tom, že jeden z príbuzných, ktorého sme tam mali, spáchal samovraždu len preto, lebo  ochorel na rakovinu a nemal peniaze na drahú liečbu. Nechcel finančne zruinovať vlastnú rodinu, tak si zobral život. Vtedy som to nedokázala pochopiť, teraz to už plne chápem, pretože Slovensko úspešne speje k tomu, aby sa stalo presne takouto krajinou.

Áno, toto je skutočná Amerika a nie falošné pozlátko, ktoré nám servírujú  mainstreamové médiá.

3.) Toto Slováci skutočne chcú a po tomto túžia?

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Izrael / Hamas /

Hamas súhlasil s návrhom Egypta a Kataru na prímerie v Pásme Gazy

06.05.2024 19:11

Katar a Egypt už niekoľko mesiacov pôsobia ako sprostredkovatelia mierových rokovaní.

Russia Orthodox Easter Putin

Putin po piaty raz. Slovenský diplomat bude pri jeho "pomazaní"

06.05.2024 17:29

Štafáž na inaugurácii Putina bude popri domácej "verchušky" robiť iba časť diplomatického zboru. Zastúpené bude aj Slovensko, ktoré na rozdiel od viacerých západných spojencov pozvanie neodmietlo.

Nemocnica Poprad

Vyskočil? Polícia preveruje úmrtie muža v areáli popradskej nemocnice

06.05.2024 16:56

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5505635x
Priemerná čítanosť článkov: 3947x

Autor blogu