Založ si blog

Svet bez múdrosti. .. Evolúcia či samozničenie?

So smútkom pozorujem, čo sa nám to všetkým stalo…

Pozorujem a premýšľam, ako sa ľudia ženú do sebazáhuby.  Deje sa to síce  už dlhú dobu, ale teraz, v tomto období všetko naberá šialené obrátky.

 

Ilustračný obrázok: Pixabay

 

V médiách a  na soc. sieťach sú príspevky plné negatívnych  myšlienok  o tom, ako starý svet končí a čo všetko nás čaká. Často sú to myšlienky bez štipky nádeje.

Mnoho ľudí sa vŕta v minulosti, hľadajú odpovede na to čo sa deje, ale málokto ich nachádza, pretože namiesto múdrosti hľadajú senzácie, ktorými by mohli iných ohúriť. A pritom minulosť je návodom, ako prežiť.

Iní sa snažia všetko pomenovať a zložito filozofujú o jednoduchých princípoch prežitia. Zložito filozofujú o duchovnej podstate kým a čím sme, až zabúdajú na jednoduchú a pritom najdôležitejšiu podstatu bytia Života na Zemi, ktorou je Láska. Možno preto, lebo sami podľahli egoizmu a sú tak  zaujatí sami sebou, že nedokážu vidieť to, čo ich obklopuje. Nedokážu vnímať a preciťovať, prežívať všetko to, čo majú okolo seba a boli im to dané darom. Nedokážu sa spojiť so skutočným duchovnom a strácajú tak podstatu vlastného bytia a svoju dušu.

Aj preto mohol vzniknúť svet bez múdrosti, v ktorom sa egoizmus, neľudskosť, samoľúbosť a duchovná obmedzenosť stali podivnými atribútmi novodobej vyspelosti ľudstva. Pretlak vedomostí a informácií pomaly začal vytvárať mentálne otroctvo tak silné, že ľudstvo speje k úspešnému samozničeniu, nielen seba, ale aj k devastácii celej planéty.

Veľmi často píšem o tom, že technický a technologický rozvoj, nie je pravým rozvojom ľudstva, pretože potláča ľudskosť v človeku. Je to zámer tých, ktorí takýmto spôsobia prispievajú k likvidácii podstaty Lásky tu na planéte. A deje sa to takým obludným spôsobom, že všetky hodnoty prameniace z Lásky, sú dehonestované a prekrútené tak, že úplne stratili svoj pôvodný význam. Súčasná civilizácia úplne stráca  spätosť s prírodou a s planétou, ktorá je základom prežitia ľudského druhu. Nie je to len chamtivé rabovanie toho, čo Zem dáva, ale obrovská neúcta voči Životu ako takému.

Mnohí ľudia žijú v presvedčení, že práve technický a technologický je vrchol evolúcie súčasnej civilizácie. Žiaľ, vyzerá to tak, že sa znova stáva jej koncom, tak ako aj v minulosti. Samozvané  „elity“, ktoré  v súčasnosti vládnu svetu pomocou moci peňazí a technológií, ženú svojou chamtivosťou ľudstvo k samozničeniu. Volajú po záchrane planéty, ale pravým zámerom ich snáh nie je záchrana Zeme, ale ešte jej väčšia devastácia a úplne zotročenie ľudstva. Ignorujú prírodné zákony a hlavne to, že Zem je jeden krásny živý organizmus, na ktorom sa ľudstvo vďaka vládnucim elitám zmenilo na nenažratého parazita. Parazita, ktorý vlastnou hlúposťou likviduje hostiteľa.

Áno, často píšem, že aj tie najzložitejšie  problémy, majú často tie najjednoduchšie riešenia. A záchrana planéty a ľudstva má tiež veľmi jednoduché riešenie. Najdôležitejšie zo všetkých riešení, tak ako som mnohokrát napísala v článkoch, je  prevzatie osobnej zodpovednosti za svoje konanie. Ďalším veľmi dôležitým riešením je čestné konanie, pretože práve nečestnosť je v súčasnosti jedným z nástrojov vládnutia elít. Úcta k životu ako takému je jedným zo základných pilierov Lásky, ktorá dáva človeku schopnosť správať sa a žiť ako naozajstný človek a nie, ako bezduchý chamtivý parazit. Pár jednoduchých riešení však prináša ďalšie a ďalšie možnosti, ktorými je možné zachrániť planétu a život na nej a predovšetkým sú záchranou ľudského druhu.

Keď ľudia pochopia, čo všetko spáchali egoizmom a chamtivosťou  a hlavne nenávisťou voči vlastnému druhu, môžu skutočne prežiť a napredovať.

 

Článok bol pôvodne zverejnený na Belobog.sk

 

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Deutsche Welle

Bielorusko označilo Deutsche Welle za extrémistický a dalo mu stopku, pracovníkom hrozí väzenie

29.04.2024 22:23

Bieloruský režim sa bojí nezávislých médií a robí všetko pre to, aby ľuďom zamedzil prístup k slobodným informáciám, reagoval šéf DW.

Španielsko Sánchez zotrvanie vyšetrovanie manželka

Premiér Sánchez demisiu nepodal: Kampaň očierňovania sa neskončí

29.04.2024 21:47

Španielsky premiér dodal, že on a jeho manželka Begona Gómezová to zvládnu.

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.

teplomer, horúčavy, pes

Ešte pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo už aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5497932x
Priemerná čítanosť článkov: 3941x

Autor blogu