Založ si blog

Slovensko sa nesmie stať kvôli Budajovi, Smatanovi a mimovládkam rezerváciou plnou bezprízorných domorodcov. ..

 

Keď som stála spolu s masou ľudí vo štvrtok 9. septembra pri pamätníku SNP v Banskej Bystrici, v jeden okamih som si spomenula na to, ako som kedysi človeka a národ prirovnala k stromu.

Strom so zdravými koreňmi, je stromom zdravým, plným života, ale keď vytrhnú strom aj s koreňmi a snažia sa ho presadiť do nového prostredia stáva sa, že takýto drastický zákrok neprežije, alebo len živorí.
Ak stromu pretnú korene, zničia jeho silu, strom hynie. Z jeho dreva možno vyrobia niečo pekné, zaujímavé a užitočné, ale už to bude len mŕtve drevo.
V horšom prípade z neho môžu vyrobiť toaletný papier, alebo ho spáliť pri výrobe tepla, a tak zanikne úplne.
To isté sa stáva nielen človeku,  ak stratí svoje korene, ale aj celým národom.
Keď zoberiete človeku jeho rodinu a vlasť stáva sa osamelým vyhnancom a tulákom. Je zraniteľným a stáva sa ľahkou korisťou ľudských predátorov.
Keď zoberiete národu jeho korene- kultúru a tradície, jazyk, územie, zničíte a prekrútite jeho históriu tiež hynie…

Je to oveľa horšia smrť, ako tá fyzická. Je to smrť otroctva a poddanstva.

 

Ilustračné foto: Pixabay

 

Celé roky sa v našom malom štáte dejú veci, ktoré majú za následok rozklad rodín. Otcovia rodín, ale v súčasnosti už  aj matky, len preto, aby uživili svoje rodiny sú desaťročia nútení pracovať v zahraničí. Pôvod a zmysel  rodiny stráca svoj význam. Podprahovo sú presadzované také hodnoty, ktoré majú rodiny rozbiť, rozdeliť  a zničiť tak, aby strácali svoju súdržnosť.

Z kultúry a umenia, ktoré by mali dať človeku  niečo krásne, povzniesť jeho dušu, aby dokázal duchovne a duševne rásť sa postupne stalo „umenie hnusu“, ktoré naopak utlmuje, či dokonca zabíja v človeku všetko dobré a pekné. Človek, ktorý podľahne tlaku tohto „umenia“, sa stáva vďačným konzumentom hnusu a stoky, ktoré mu je servírované v lákavom mediálnom pozlátku.  Takisto, z tradícií, ktoré sú posvätným dedičstvom národa, sa stáva konzumná kultúra, síce na pohľad ľúbivá, ale duchovne prázdna.

Posledné desaťročia sa zámerne  a nehanebne prekrúca história a propaganda, ide na plné obrátky. Odrazu nie sme nikým a všetko, čo kvôli národu a štátu urobili a obetovali naši predkovia je zatracované, potláčané, zosmiešňované, dehonestované.

V jazyku sa objavujú cudzie výrazy a slová, ako keby tie v tom našom rodnom jazyku, boli niečo podradné. Človek má občas pocit, že sa ocitol v úplne inom štáte a nie na Slovensku.

A teraz chce  skupina ľudí cielene obrať ľudí o ich pôdu, lesy, hory  a vodu. Možno si mnohí myslia, že tí ľudia sú odtrhnutí od reality života na vidieku a preto to robia. V určitom uhle pohľadu to tak je, ale v skutočnosti pracujú podľa vopred určeného plánu. A tým je, zničiť život na dedinách tak, aby stratil svoj zmysel. Chcú  odporným spôsobom obrať obyvateľov  dedín o spätosť s prírodou a Zemou. Celá medvedia agenda MŽP a mimovládnych a štátnych ochranárskych organizácii má za úlohu vyhnať ľudí z lesov, hôr, lúk a polí a zatvoriť ich ako laboratórne myši do klietok domov. Za falošnou ochranárskou agendou sa ukrýva megabiznis s eurofondami a s prírodným bohatstvom Slovenska. A tam kde o biznis a peniaze, tam ide o všetko. Sladké reči falošných ekoprorokov  našťastie už mnohí prekukli a snažia sa zachrániť to,  čo tomuto štátu ešte  ostalo po tridsiatich rokov „slobody a demokracie“, ktoré sú synonymom pre bezbrehé rozkrádanie, pľundrovanie a vykorisťovanie.

Nie, Slovensko sa nesmie stať  „indiánskou“, rezerváciou, kvôli takým ľuďom ako sú minister Budaj, štátny tajomník Smatana, rôzne ochranárske organizácie, ktoré ochraňujú najmä záujmy svojich chlebodarcov a mecenášov  a nie slovenskú prírodu.

Ak sa my, čo žijeme  a pracujeme na vidieku nespojíme a nezabránime tomuto drancovaniu, ktoré dokonca prezentujú  aj mnohé „novodobé celebrity a osobnosti“ s úsmevom na tvári, Slováci prídu o všetko. A ľudia, ktorí tu žijú sa stanú  vyhnancami a tulákmi vo vlastnej domovine, ktorú nedokázali ochrániť.

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Žilina, polícia, riskantná jazda

Sedemnásťročného mladíka pri riskantnej jazde zastavili až policajné výstrely

27.04.2024 22:24

Vodič BMW na výzvy na zastavenie nereagoval, policajti museli použiť varovné výstrely.

Jaroslaw Kaczyński

Líder opozičnej PiS Kaczyňski: Kandidujeme do europarlamentu, aby sme odmietli Green Deal

27.04.2024 22:09

Európska zelená dohoda bude podľa Kaczyńského pre Poľsko znamenať i čoraz vyššie ceny energií, ale aj nárast cien "prakticky vo všetkých oblastiach".

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5495768x
Priemerná čítanosť článkov: 3940x

Autor blogu