Založ si blog

Výsledok vládnutia Matovičovej chunty. . . Krach ako v Grécku?

Neprejde deň, aby sa z médií nevalila na občanov špina, za ktorú sú zodpovední tí, ktorí sa po „ťažkom boji s Ficom a jeho vládami“  dostali k moci.

Špina, ktorou bojovali za to, aby mohli drancovať a ničiť tento štát.

Špina, ktorú bude potrebné likvidovať a čistiť niekoľko desaťročí, ak sa nájde pár spravodlivých a čestných ľudí, ktorým ešte aspoň trochu záleží na štáte a jeho občanoch.

Špina, ktorá rástla ako nebezpečné podhubie celé roky a teraz po roku a pol prerástla celý štát.

Špina, ktorú nezakryje ani pápežská návšteva a požehnávanie jej aktérov.

Špina, ktorá má nespočetné množstvo podôb…

 

Foto: Robert Hüttner, Pravda

 

Šafárenie podnikateľského génia s verejnými financiami, ktorý sa z premiéra stal ministrom financií doviedlo tento štát na „grécku cestu“ a Slovensku hrozí rovnaký krach ako sa udial pred pár rokmi v Grécku. Takže občania sa majú na čo tešiť. Okrem neúmerného zdražovania potravín, energií, plynu a vlastne všetkého sa môže stať, že sa jednoducho ľudia nebudú môcť dostať k vlastným peniazom na účtoch. Len nech si spomenú, čo sa dialo v Grécku…

A kto, za to všetko bude môcť? No predsa ten papľuh Covid.  Za ten sa toho skryje…

Dokonca aj to, ako  chce štát ošklbať,  pardon „zarobiť“ aj zdaňovaním slabo zarábajúcich úspor Slovákov…

Zlatou baňou je aj zdražovanie plynu a elektrickej energie.

To, že napríklad zdraželi chlieb a pečivo, je výsledkom ignorácie  pandemickej pomoci potravinárom, pekárom a cestovinárom, ale to nevadí, hlavne že Matovič investoval milióny  do očkovacej lotérie.

Na ministerstve ŽP sa usadili živly, ktoré sú pre slovenskú prírodu škodlivejšie ako samotný lykožrút.

Nuž čo si myslieť o vševedkovi , novembrovom tribúnovi, povestnom svojou pohnutou kotolníckou a udajovskou minulosťou, ktorý skáče z jednej politickej strany do druhej ako blcha v snahe stále si niekde sosnúť?  Tentoraz  však dostal tú najdôležitejšiu politickú úlohu vo svojom živote, zlikvidovať a rozpredať to, čo Slovensku ešte ostalo. A svojej úlohy sa zhostil presne tak, ako aj v 89tom. Odbornú verejnosť a občanov, ktorí vidia, aké škody  MŽP spolu s ochranármi  páchajú na majetku štátu a jeho občanov, tento „minister pravdy“, verejne nazval „fašistami, dezolátmi a antivaxermi“.

Áno takto sa správajú mnohí koaliční politici.  Ako despotickí tyrani. Ale v skutočnosti sú len sluhovia vyšších záujmov, ktoré majú zálusk nielen na prírodné zdroje, ale najmä na strategickú surovinu, ktorá  je život človeka nepostrádateľná a má nevyčísliteľnú hodnotu. Nuž  ropa sa len tak chlípať nedá a ani zlato chrústať ako čipsy. Bez vody nebude život v žiadnej jeho podobe…

Ale Slováci sa ešte stále boja covidovej pandémie, ktorou ich táto vláda neustále straší a terorizuje namiesto toho,  aby sa báli ich konania.

Právny a sociálny štát už neexistuje. Vojna policajtov a politikov je niečím, čo v tomto štáte ešte nebolo.  Koaliční politici zneužívajú právomoci, pošpinili a zneuctili Ústavu SR, vedome porušujú zákony.

Hlava štátu preberá rétoriku akejsi zvrchovanej panovníčky,  ktorá ide proti záujmom vlastných občanov, ktorých považuje, len za akýsi odpad a plebs, či poddaných.

Nie, Slovensku nehrozí len ekonomický krach, ten už  je aj tak  v plnom prúde. Hrozí mu krach obyčajných ľudských hodnôt, pretože ľudia sú práve kvôli nenávistnej politike týchto ľudí tak rozdelení, že nikto nevie ako toto všetko skončí. Ukáže sa  najmä vtedy, keď nebudú mať čo jesť, čím kúriť v nadchádzajúcej zime a budú umierať kvôli neposkytnutiu zdravotnej starostlivosti, pretože minister zdravotníctva sa nielenže riadi príkazmi Pfizeru, ale aj likviduje nemocnice, ktoré občanom poskytovali aspoň akú takú zdravotnú starostlivosť.

Výsledkom vládnutia tejto chunty sú tisíce mŕtvych, ktorých nechali zomrieť neposkytnutím adekvátnej starostlivosti a zvalili to na Covid, len aby mali farmaceutické firmy  spolu s nimi  na Slovensku „očkovacie Eldorádo“.

Výsledkom vládnutia tejto chunty je rozklad právneho a sociálneho štátu a krach ekonomiky.

Títo ľudia idú vedome proti záujmom štátu a jeho občanov.

Preto sa na nich vzťahuje zákon č. 300/2005 Z.z. a príslušné paragrafy: § 311, § 312, §313, §314, §0315, § 316, § 317, § 318,  § 319 a § 320.

Nájde sa tých pár spravodlivých a čestných,  ktorým ešte záleží na tomto štáte a jeho občanoch?

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5485039x
Priemerná čítanosť článkov: 3932x

Autor blogu