Založ si blog

Sme vo vojne?

Áno.

Píšem o tom často, ale keď vidím, akí sú mnohí slepí, hluchí a nemí premýšľam, že si všetkým tým utrpením musia prejsť, aby pochopili.

Pochopili, že vojna proti človeku a na jeho ovládnutie má nespočetné množstvo podôb. V tomto svete sa už dávno nebojuje konvenčnými zbraňami, tie slúžia viac-menej na vzájomné zastrašovanie. Dnes sa bojuje oveľa zákernejšími zbraňami. Zbraňami, ktoré mnohí vnímajú ako súčasť života.

 

 

Foto: Pixabay

 

Dnes sa bojuje otvorenou mediálnou manipuláciou a dezinformáciami, ktoré spôsobujú mentálne otroctvo tak desivé, že mnohí ľudia sa ocitajú už len v pudovej rovine prežívania vlastných životov.

Bojuje mediálnou propagandou násilia a krutosti, nečestnosti a bezcharakternosti a preto si mnohí myslia, že to čo sa okolo nich deje je správne.

Bojuje sa otvorenou nenávisťou voči všetkým tým, ktorí toto všetko vidia a nemlčia.

Bojuje sa dlhovým otroctvom tak neľudským, že mnohí sú kvôli dlhom uviazaní ako psy na reťaziach a nemôžu sa ani len nadýchnuť slobody.

Bojuje sa otvoreným zotročovaním ľudí, ktorým sú drasticky likvidované ľudské a sociálne práva.

Bojuje sa strachom, keď sú ľudia neustále zastrašovaní beznádejou, alebo obavami o zdravie a vlastný život.

Bojuje sa tak, že si to mnohí ani neuvedomujú, aj keď im ide o život.

Často premýšľam, čo ostane po tejto civilizácii…

Planéta zničená hlúposťou a neľudskosťou?

Sme vo vojne, v ktorej nejde iba o nás, aj keď si ľudia myslia, že sú tými najdôležitejšími tvormi vo vesmíre.

Čo ostane po civilizácii, alebo lepšie povedané po živočíšnom druhu, ktorý vedome a so zvrátenou radosťou likviduje sám seba a planétu na ktorej žije?

S úctou Devana

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

Boroďanka, vojna na Ukrajine

ONLINE: Pokračujú tuhé boje o Očeretine. Ukrajina dúfa, že americká pomoc zvráti situáciu na fronte

28.04.2024 07:15, aktualizované: 07:37

Ukrajina očakáva, že zahraničná vojenská pomoc vrátane munície a zbraní pomôže zvrátiť situáciu na frontoch v Bachmute a Avdijivke aj v iných oblastiach.

Izrael / Vojak / Armáda / Gaza /

Niektorí z rezortu diplomacie USA pochybujú o legálnom použití amerických zbraní Izraelom

28.04.2024 06:25

"Vážne znepokojenie z nedodržiavania" humanitárneho práva počas vojny v Pásme Gazy Izraelom vyjadrili štyri zložky rezortu americkej diplomacie.

Abrams, Ukrajina

Tankom Abrams sa na Ukrajine nedarí. Vyskúšajú ruskú korytnačiu taktiku?

28.04.2024 06:00

Ukrajina dostala od USA 31 tankov Abrams M1A1. O päť už prišla a ďalšie tri boli poškodené.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5495871x
Priemerná čítanosť článkov: 3940x

Autor blogu