Založ si blog

A čo tak skúsiť vybudovať nové Slovensko, spoločnosť, svet. . .

Túto myšlienku mám v hlave odvtedy, keď som si prečítala jeden článok od politológa Jána Baránka.
Áno skutočne potrebujeme vybudovať nové Slovensko, ale bez nánosov politickej špiny.
Bez ideológií, ktoré slúžia politikom a mocným sveta len na rozdeľovanie ľudí. Medzi názorovými a politickými ideológiami v dnešnom svete už niet rozdielu, či sú to ľavicové či pravicové, alebo akékoľvek iné. Všetky slúžia len na ovládanie ľudí, na získavanie ich poslušnej otrockosti. Cez ideológie politici zneužívajú svoju moc na vlastné obohacovanie sa a zdieranie občanov štátov.
Nie, ja nepíšem o anarchizme, ale o spoločnosti, ktorá by bola založená na jednoduchých základoch.
Na etických princípoch, morálnych zásadách, ľudskosti a láske nielen človeka k človeku, ale aj k prírode a Zemi samotnej.
Nič viac spoločnosť k svojmu správnemu fungovaniu nepotrebuje.
Pri zachovávaní týchto jednoduchých pravidiel, by moc nebola v rukách šialencov, ktorí sa ju snažia zachovať najmä nemorálnymi postupmi.
Všetky tie zákony, príkazy a zákazy mocných, neslúžia pre obyčajných ľudí, ale práve na zachovanie si moci tých, ktorí nám vládnu.
Veď ani v našom štáte sme si v posledných voľbách nevolili ľudí s neobmedzenou mocou, ktorí pohŕdajú Ústavou SR, zákonmi, ale aj občanmi vlastného štátu a správajú sa ku nim ako ku spodine, ktorá musí poslúchať ich zvrátené rozkazy.
Čo je slobodné a demokratické na ich vládnutí, keď používajú praktiky, ktoré si nedovolia používať voči vlastným občanom ani diktátori niekde v Afrike?
Čo je slobodné a demokratické na stredovekých inkvizičných praktikách, keď vás môžu značkovať ako dobytok, alebo otrokári otrokov a trestať, len kvôli tomu že máte vlastný názor a slobodnú vôľu?
Čo je slobodné a demokratické na tom, že predstavitelia EÚ mlčia, keď sú svedkami takýchto praktík v členskom štáte únie, ale kritizujú iné štáty za oveľa menšie prehrešky a uvaľujú na ne sankcie?
A nie je takéto zaobchádzanie občanmi v „demokratickom štáte“ nebezpečné aj pre občanov ostatných členských štátov EÚ.
Pretože to, čo sa deje teraz tu u nás na Slovensku, sa môže stať nebezpečným precedensom na zavedenie nielen totality, ale priamo diktatúry v celej Európe.
A presne takéto praktiky na zavedenie diktatúry sa začali diať v tridsiatych rokoch minulého storočia.
Ešte stále máme čas spamätať sa. Lebo to, čo sa v súčasnosti deje, je zánik tejto civilizácie, ktorá kvôli nemorálnosti a chamtivosti napáchala doteraz najväčšie škody na ľuďoch, ale aj planéte, ako ktorákoľvek pred ňou.
To sa jedného dňa chceme skutočne ocitnúť vo svete, ktorý poznáme z tých divných katastrofických filmov, ktorými nás kŕmia ako pomyjami?
To skutočne chceme žiť ako stáda túlajúce sa vyprahnutými pustatinami a zabíjať sa navzájom pre trochu jedla?
Ešte stále máme možnosť na troskách tejto civilizácie vybudovať niečo úplné iné. Niečo, čo bude mať zmysel a budúcnosť.
Ešte stále máme možnosť zachrániť seba aj planétu.
Ešte stále máme možnosť vybudovať nové Slovensko, spoločnosť, svet…
Stačí sa zastaviť a zamyslieť sa, či vôbec chceme žiť, ako chceme žiť, či chceme mať budúcnosť a čo pre to chceme každý z nás urobiť.

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Javelin, vojna na Ukrajine, vojaci, raketomet, protitanková strela

Čaputovej poradkyňa: Vláda vníma to, čo sa deje na Ukrajine ako bezpečnostnú hrozbu, rozdiel v porovnaní so susedmi je v rétorike

30.04.2024 19:07

Kobzová tvrdí, že Poľsko sa jednoznačne vybral cestou, „ak chceš mier, priprav sa na vojnu“.

Grécko Rodos požiare lesné ľudia evakuácia

Na ruskej Sibíri sa začína sezóna lesných požiarov

30.04.2024 18:52

Kým na východe Sibíri vyčíňajú lesné požiare, viaceré regióny v jej západnej časti pri hraniciach s Kazachstanom sužujú rozsiahle záplavy.

SND, Slovenské národné divadlo

Nazval ich duchovnými bezdomovcami. Poprední umelci žiadajú od Fica ospravedlnenie

30.04.2024 18:40

Ak požadujete slušnosť, začnite ako premiér od seba. Vyzývame Vás, ospravedlňte sa,“ adresovali umelci Ficovi.

česko, nemocnica, covid, koronavírus

Ďalšie zadlžovanie nemocníc: Poslanci Úradu pred dohľad novú kompetenciu neschválili

30.04.2024 18:10

Do parlamentu novelu predložili opoziční poslanci Jana Bittó Cigániková a Tomáš Szalay zo strany SaS.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5498625x
Priemerná čítanosť článkov: 3942x

Autor blogu