Založ si blog

Schizofrénia „neobmedzených vládcov“?

 

Summitový týždeň pomaly končí a bohorovnosť  „neobmedzených  vládcov vyspelej západnej demokracie“ naberá vesmírne rozmery.

Svet obleteli  fotky zo summitu G7 v nemeckom meste Krün pri Garmisch-Partenkirchene, kde sa radili predstavitelia hlavných priemyselných krajín o budúcnosti  smerovania sveta.  Média prinášali  informácie o rokovaniach, ale o najmä výrokoch  samotných predstaviteľov, ktorí v zápale  bohorovnosti vyzývali iné štáty k podpore  vojny na Ukrajine, ktorú  sami štedro dotujú.

Žiaľ,  médiá priniesli len útržkovité informácie o tom, že týchto „neobmedzených vládcov“   chránilo   7  tisíc policajtov a v pohotovosti bolo 18 tisíc policajtov a finančné výdaje na summit bolo vyčíslené na 166- 180 mil. eur.

Rovnako dobre strážení  10 tisícami policajtov boli aj účastníci summitu NATO v Madride, aj keď stál iba 50 miliónov eur.

 

Ilustračný obrázok: Pixabay

 

Nuž áno, takto dobre strážení a ochraňovaní sú „neobmedzení vládcovia vyspelej západnej demokracie“, ktorí sa rozhodli bojovať za záchranu liberálnych hodnôt vojnou na Ukrajine  a protiruskými sankciami, ktorých výsledkom  je likvidácia ekonomík štátov, ktoré sú členmi EÚ a NATO.  A to najmä postsocialistických,  ktoré pred pár desiatkami rokov  patrili do „východného bloku“.

Často premýšľam o tom, aké sú v skutočnosti „liberálne hodnoty“, za ktoré sú  títo „neobmedzení vládcovia“ ochotní bojovať do posledného Európana.  A premýšľam o tom, či netrpia nejakým zvláštnym druhom schizofrénie, keď rečnia o slobode a demokracii.

Pretože napriek tomu, že sa k moci dostávajú  pomocou neuveriteľného klamstva s názvom  „Slobodné  a demokratické  voľby“, správajú sa ako „neobmedzení vládcovia – diktátori“ a nie ako zástupcovia ľudu,  pracujúci v ich všeobecné blaho.

Hovoria o slobode, ale akú slobodu majú na mysli?

Pretože v posledných rokoch sa podľa nich, môže  obyvateľ štátov „vyspelej západnej demokracie“ slobodne rozhodnúť  maximálne o tom, aké má pohlavie, a túto slobodu výberu z viac ako 70 druhov  pohlaví, majú dokonca úplné maličké deti…

O životne dôležitých otázkach, ktoré súvisia priamo s bytím človeka, obyvatelia štátov „vyspelej západnej demokracie“ už dávno nerozhodujú.  Stali sa rukojemníkmi vlastných „neobmedzených vládcov“.

Nie, „neobmedzení vládcovia“, netrpia schizofréniou, aj keď používajú rôzne  dvojaké spoločensko-politické metre v posudzovaní práv a slobôd vlastných občanov.

Sú to technokrati, pre ktorých ľudský život a nielen ten ľudský a ľudskosť,  nemajú žiadnu hodnotu a význam. Uznávajú iba jedinú hodnotu a tou je Zisk za každú cenu, ktorý  je výsledkom technického a technologického pokroku. Zisk za každú cenu, ktorý im zabezpečuje neobmedzenú moc.

Preto celé desaťročia sofistikovane, pomocou mediálnej propagandy vytvárajú z ľudí „konzumentov“ bez duše a vlastnej vôle, vďaka ktorým sa držia pri moci. Vytvárajú  biorobotov, žijúcich  v mentálnom otroctve, ktoré považujú za slobodu a neuvedomujú si, že sú vo všetkom obmedzovaní a to najmä v základných ľudských právach a slobodách  a hlavne v duševnom a duchovnom rozvoji.

Nie, „neobmedzení vládcovia“ netrpia schizofréniou, ale egoizmom, chamtivosťou, túžbou po moci a najmä neľudskosťou.

 

Článok bol zverejnený na belobog.sk

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.

Michal Šimečka, Ide o pravdu

Šimečka v Ide o pravdu: Eurovoľby budú dôležitý signál dovnútra i navonok. Chceme zapustiť korene aj v samospráve

25.04.2024 12:00

Aj v prípade eurovolieb platí, že "nemôžu mať všetko", nebolo by dobré, aby koalícia mala najsilnejší hlas aj v europarlamente, hovorí Michal Šimečka.

Polícia / Policajná páska / Policajné auto /

Hádka dvoch mužov v obci Dlhá nad Váhom sa skončila vraždou

25.04.2024 11:28

Motív a všetky okolnosti prípadu sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5492243x
Priemerná čítanosť článkov: 3937x

Autor blogu