Založ si blog

Sociálne hriechy: „Politika bez zásad“. . .

 

Politika bez zásad je základom politickej kultúry  a mocenského zriadenia Západnej civilizácie, ktorá sa týmto spôsobom stáročia formovala. Jej výsledky a následky v tej najhoršej forme, pociťujeme  práve teraz v súčasnosti.

Neustále boje o územia, dobyvačné výpravy a vojny, presadzovanie práva silnejšieho sú skutočnou históriou Európy a jej vládcov. Vďaka „politike bez zásad“, tzv. „vyspelé národy Európy“ kolonizovali, okupovali a parazitovali na väčšine území všetkých kontinentov.

 

Ilustračný obrázok: Pixabay

 

V poslednom storočí to bola práve „politika bez zásad“, ktorá bola spúšťačom dvoch krutých svetových vojen.  Vieme o udalostiach prvej vojny, ktorá mala za následok  vznik nových štátov v Európe a zmenu politických  zriadení, ale aj sfér mocenského vplyvu.

Nástup fašizmu a nacizmu mal úplne zlikvidovať snahy ľavicových hnutí, ktorých cieľom bol slušný život, ľudské a sociálne práva pre tých najchudobnejších ľudí – vykorisťovanej robotníckej triedy. Táto postupná likvidácia viedla k ničivej vojne, v ktorej zahynuli milióny nevinných obetí.

Bývalé Československo sa stalo po podpísaní „Mníchovskej zmluvy“ obeťou „politiky bez zásad“, keď ho tzv. „vyspelý západ“ zradil a ponúkol ako na tácke Hitlerovi.

Takisto aj následné „demokratické procesy“ v bývalých socialistických štátoch boli výsledkom „politiky bez zásad“. Predstavitelia týchto štátov, darovali ako na zlatom podnose svoje územie a majetok chamtivcom, ktorí dovtedy kolonizovali a vyciciavali iné štáty.

Sebestačné Československo bolo rozdelené a následne sa oba štáty stali kolóniami s montážnymi dielňami a  lacnou pracovnou silou, ktorá za pár grajciarov budovala svetlé zajtrajšky vo „vyspelých západných štátoch“.

V súčasnosti na území Slovenska vďaka „politike bez zásad“ kraľuje zahraničný veľkokapitál, ktorý vyváža všetky zisky z krajiny. A samotné  Slovensko sa dostalo na takú úroveň „politiky bez zásad“, že mu  vládnu ľudia s pochybnou minulosťou. Dnes stačí mať dostatok peňazí a môžete sa stať politikom, ktorý rozhoduje o bytí, či nebytí občanov vlastného štátu.

Stačí mať dostatok peňazí a môžete si kúpiť politickú stranu, ktorá sa po voľbách prisaje na štát ako parazit a ťaží z neho.

Stačí mať dostatok peňazí, alebo dobrého mecenáša v podobe nejakého toho politického filantropa a môžete sa stať dokonca hlavou štátu.

Dôsledkom „politiky bez zásad“, je to, že sa z nášho štátu stala podradná trieťotriedna kolónia a vazalský štát. Pretože práve vďaka „politike bez zásad“ sa do parlamentu a vedenia štátu dostali ľudia bez morálneho kreditu a profesijných kvalít.

Dôsledkom „politiky bez zásad“ je, že títo ľudia bez najmenších výčitiek a bezočivo konajú v neprospech štátu a občanov. Pretože základom „politiky bez zásad“ je iba egoistická túžba vládnuť  a finančne profitovať z vládnutia, ale najmä odmietanie zodpovednosti za svoje konanie…

Ako skutočne vyzerá „politika bez zásad“ vidíme v našom štáte denne a vládni politici sa takým štýlom politiky  ani netaja. Zopakuje sa zajtra 8. februára, keď má parlament ratifikovať Dohodu o obrannej spolupráci medzi SR a USA, tá istá situácia, ako keď  poslanci  nakazení covidom hlasovali spoza igelitu za novelizáciu ústavného zákona, ktorým vláda mohla predlžovať núdzový stav?

 

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5494116x
Priemerná čítanosť článkov: 3938x

Autor blogu