Založ si blog

Po podpise tzv. „obrannej zmluvy“, mám iba tri otázky. ..

 

Tým, že sa Slovenská republika podpisom „Zmluvy o obrannej spolupráci medzi SR a USA“, stala protektorátom USA dokazuje to, že história sa znova opakuje. A preto už dlhšie premýšľam o tom, čo sa v skutočnosti s naším štátom deje a mám iba tri otázky.

 

Ilustračný obrázok: Pixabay

 

1.) Kto, alebo čo dáva USA mandát, či právo mocensky a vojensky zasahovať  do suverenity a vnútropolitických záležitostí rôznych štátov?

Možno je to  zvláštny pocit výnimočnosti, ktorú majú predstavitelia a obyvatelia USA už celé desaťročia.

Ale majú byť načo pyšní? Veď hrubým a násilným spôsobom zabrali územie pôvodným obyvateľom, ktorých takmer  vykynožili.  Zobrali im všetko a urobili z nich vyhnancov vo vlastnej domovine.  A napokon ich pozatvárali  ako zver do rezervácií.

Po obsadení území a likvidácii Indiánov, potrebovali lacnú pracovnú silu a preto donedávna žili z  práce otrokov, ktorých si privážali z Afriky ako podradnú ľudskú rasu. A ak si niekto  myslí, že otrokárstvo v Amerike skončilo v 19. storočí, tak sa veľmi mýli. Černosi boli  síce oficiálne zbavení otroctva, ale donedávna boli  diskriminovaní a boli hrubo potláčané ich základné  ľudské práva. Ťažkú otrockú prácu  vykonávali aj prisťahovalci, mnohí aj zo Slovenska.  A v súčasnosti sú takto zneužívaní hispánci.

 

2.) Existuje jedna jediná krajina, alebo štát vo svete, kde USA mocensky zasahovali, v ktorej je teraz pokoj, blahobyt a šťastní ľudia?

 

Áno,  USA  prinášali mocenskými prevratmi  a vojenským násilím do mnohých štátov „slobodu a demokraciu“ na ich spôsob. „Slobodu a demokraciu“, ktorej pravú tvár máme možnosť vidieť už aj u nás.

Ako vyzerá taká „sloboda a demokracia“ na americký spôsob?  Milióny hladujúcich ľudí bez práce a domova. Milióny  analfabetov a ľudí bez zdravotnej starostlivosti. Milióny ľudí  bez základných ľudských práv a slobôd. Milióny ľudí bez sociálnych práv a istôt. Milióny ľudí závislých na drogách. Obrovská kriminalita, násilie, gangy. Obrovská chudoba a neistota obyvateľov.

A práve  toto je štandard, ktorý prinášajú aj do iných štátov, v ktorých sa snažia o mocenský vplyv a nadvládu. Stačí sa pozrieť do nedávnej minulosti a štátov, kam USA priniesli „slobodu a demokraciu“. Nevinné obete, ktoré zaplatili životmi. Utrpenie   a bolesť  žijúcich, ktorí stratili svojich blízkych, domov, majetok, práva, ľudskú dôstojnosť. Po tomto túžia aj Slováci? Mnohí asi áno…

A na záver, moja prvá skúsenosť ešte z detstva s tým, čo je v skutočnosti Amerika, ktorú mnohí ospevovali už v socializme. Bola som ešte dieťa, keď prišla správa o tom, že jeden z príbuzných, ktorého sme tam mali, spáchal samovraždu len preto, lebo  ochorel na rakovinu a nemal peniaze na drahú liečbu. Nechcel finančne zruinovať vlastnú rodinu, tak si zobral život. Vtedy som to nedokázala pochopiť, teraz to už plne chápem, pretože Slovensko úspešne speje k tomu, aby sa stalo presne takouto krajinou.

Áno, toto je skutočná Amerika a nie falošné pozlátko, ktoré nám servírujú  mainstreamové médiá.

3.) Toto Slováci skutočne chcú a po tomto túžia?

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5493109x
Priemerná čítanosť článkov: 3938x

Autor blogu