Založ si blog

Citlivo vnímam obsah prejavu pani Čaputovej…

 

 

Napriek všeobecným názorom na prejav pani Čaputovej, že je znôškou prázdnych fráz a floskúl, si myslím niečo iné…

Tí, ktorí jej písali tento prejav, sa síce snažili, aby prvoplánovo tak vyznel, ale kto vie čítať medzi riadkami pochopil veľmi veľa.

Áno, tento prejav pani Čaputovej, priniesol mnoho zásadných informácií.

 

Ilustračný obrázok: Pixabay

 

Pani Čaputová hovorila o súdržnosti  spoločnosti, zdravom rozume a disciplíne,  ktoré vraj pomôžu prekonať  krízu a pandémiu.

Pani Čaputová, je však sama strojcom rozbíjania spoločnosti, keďže svojimi „politickými rozhodnutiami“ , nielenže ide proti vôli občanov štátu, ktorého je čelnou predstaviteľkou, ale najmä nimi vyvoláva ostré názorové rozkoly.

Tieto „politické rozhodnutia“ prijíma na základe objednávky súčasnej vlády, ktorá je zlepencom strán milionárov,  ktorí ovládli tento štát za účelom mocenského a finančného prospechu. Preto sú krízové a pandemické opatrenia  tejto vlády  v hlbokom rozpore so zdravým rozumom.   „Ukážkovým príkladom dodržiavania disciplíny“  sa stal minister zdravotníctva Lengvarský, ktorý v čase núdzového stavu odletel na zaslúženú  rodinnú dovolenku do Ománu.

Pani prezidentka v tejto časti prejavu v skutočnosti priznala, že nezvláda úlohu hlavy štátu.

V ďalšej časti prejavu zasa priznala zodpovednosť za zničenie psychického zdravia a zdravého vývinu detí a mladých ľudí, ale  aj za utrpenie  starších ľudí, ktorí boli postavení na okraj spoločnosti.

Rovnako zásadným momentom prejavu sú slová, v ktorých „ďakuje“ tým ľuďom, ktorí prišli o to najvzácnejšie čo mali,  zdravie a životy, kvôli chamtivosti a   bezbrehému  zisku   „mocenských elít“ a predstaviteľov farmaceutických spoločností, ktorí zarábajú na ľudskom utrpení.

Áno, boli to práve  slovenskí „politickí nevoľnící“, ktorí im verne a servilne slúžia  a ktorí  uvrhli našu spoločnosť a štát do chaosu a kontaminovali ju „predsudkami, vzájomným opovrhovaní a bezohľadnosťou“.

Hovorí sa, že  človek žne to, čo zaseje. Preto ani pani Čaputová, spolu s vládnymi a inými predstaviteľmi štátu,  nemôžu čakať, že zožnú úrodu všeobjímajúcej dobroty a lásky, keď celé mesiace sejú ľadové krúpy nenávisti  a represálií  voči vlastným občanom v podobe vakcinačného apartheidu. A práve toto ich konanie,  zabránilo mnohým ľuďom žiť ich normálne a bežné životy a mnohých obralo nielen o existenčné istoty, ale  hlavne o zdravie a tisíce nevinných ľudí o životy.

Jej prosba, aby sa ľudia riadili vlastným srdcom a svedomím,  zachovali si ľudskú tvár a nenechali sa vyprovokovať nenávisťou, svedčí o tom, že pisatelia  prejavu pochopili, že   veľmi vážne  procesy zmeny  spoločnosti už boli spustené. A  svedčia o tom aj slová, „nerobme iným to, čo nechceme, aby robili nám“.

Žiaľ, pani Čaputová, vláda a iní čelní štátni predstavitelia zabudli práve na tieto slová, keď slepo a poddansky poslúchali nariadenia „novofeudálnej ,liberálnej,  bruselskej kasty“, ktorej reprezentanti  finančne profitujú na vakcinačnom obchode. A práve preto, mnohí naši občania už dávno pochopili, aké dôležité je konať slobodne a sebavedomo.  Pochopili, aký význam má skutočná sloboda, ľudské práva, etické princípy a morálne hodnoty. Títo ľudia už dávno rozmýšľajú „kráľovsky a slobodne“ a nie „nevoľnícky“, ako premýšľajú naši politickí sluhovia mocenských a farmaceutických elít.

Procesy zmeny spoločnosti sa spustili a naši „politickí nevoľníci“ im už neodkážu zabrániť, aj keď ich pri moci drží mediálna propaganda.

Pani Čaputová v prejave, ktorý prečítala občanom štátu, predniesla veľmi dôležité informácie, ktoré sa mali skryť za povrchnosť a frázy.

Aké?

To ukážu najbližšie udalosti svetovej politiky, ktoré s „politickými nevoľníkmi“, ktorí v súčasnosti na Slovensku vládnu, nepočítajú. Slangovo povedané, mocenské elity, našich „politických nevoľníkov“, ktorí im  slúžili a poslúžili na to, aby svojou servilnosťou a chamtivosťou spustili proces zmeny spoločnosti  „hodili cez palubu“.  A títo „politickí nevoľníci“  budú musieť niesť zodpovednosť za svoje konanie.

 

Článok bol pôvodne zverejnený na belobog.sk

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25, aktualizované: 06:51

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5493169x
Priemerná čítanosť článkov: 3938x

Autor blogu