Založ si blog

Na čom im záleží?

 

Len sa sebe samých, na ich nenásytných bezodných bruchách, ktoré plnia utrpením nevinných…

 

Ilustračné foto: Pixabay

 

Nezáleží im na tom,  koľko psychickej bolesti spôsobili deťom a mladým ľuďom, ktorých zavreli ako dobytok do tesných klietok.

Nezáleží im na starých ľuďoch, ktorých bezcitne týrajú a ktorí si namiesto utrpenia samoty a strachu, zaslúžia pochopenie a úctu.

Nezáleží im na chorých ľuďoch, ktorí potrebujú skutočné lieky, pomoc, súcit a empatiu.

Nezáleží im na životoch ľudí, z ktorých žijú a ktorých neľudsky zdierajú, zotročujú…

Nezáleží im na ničom, podlým zradcom a mamonárom, iba na sebe samých a na vlastných chtíčoch, ktoré ich požierajú ako rakovina.

Nezáleží im na podstate života a preto ani nevšimli si, že Peklo otvára všetky svoje brány a Predpeklie je preplnené ľahostajnými a cynikmi…

Deviata brána pekla je pre nich už dokorán otvorená…

Poznanie hodnoty života, hodnoty lásky a ľudskosti, duchovna a pominuteľnosti, zatvorí Brány Pekla…

Ale túžia ľudia po takom poznaní, ktoré by im ukázalo kým v skutočnosti sú?…

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5486413x
Priemerná čítanosť článkov: 3933x

Autor blogu