Založ si blog

Stojí hlavný hygienik SR Ján Mikas na čele organizovanej zločineckej skupiny?

Pred pár dňami sa v slovenských denníkoch objavila informácia, že SR posielala do celoeurópskeho  systému chybné dáta o vývoji pandémie na Slovensku.  Európske centrum  pre kontrolu  a prevenciu chorôb (ECDC) na základe týchto informácii  vyhodnotilo situáciu v našom štáte ako horšiu, než v skutočnosti bola a SR je vedená ako „červená krajina“, čo spôsobuje komplikácie občanom SR pri vycestovaní z krajiny. Úrad hlavného hygienika potvrdil, že túto situáciu spôsobilo zlyhanie ľudského faktoru a ospravedlnil sa a koncom mája už zaslali správne údaje.

Nuž neviem,  či mnohým občanom štátu stačí ospravedlnenie a či bude stačiť ospravedlnenie aj vtedy, keď výjde najavo celá pravda okolo pandémie.

 

Foto: noviny.sk

 

Slovenská republika bola v podobnej situácii aj v roku 2009, keď zúrila pandémia „prasacej chrípky“, kedy štát na odporúčanie vtedajšieho hlavného epidemiológa nakúpil vakcíny za 7 mil.  eur, ktoré následne musel  likvidovať. Tým hlavným epidemiológom bol pán Ján Mikas, ktorý spolupracoval s vtedajším ministrom zdravotníctva R. Rašim.

Áno, štát vyhodil v tej dobe  niekoľko miliónov eur za nepotrebné vakcíny a človek, ktorý mal niesť za to zodpovednosť,  bol napokon menovaný za hlavného hygienika SR.  Takto sa šafárilo so štátnymi peniazmi v dobe, keď  napríklad tisíce živnostníkov z donútenia  a drobných podnikateľov bolo perzekuovaných štátom za nezaplatenie pár desiatok či stoviek eur do Sociálnej poisťovne. A to  len preto, že im veľkopodnikatelia  a oligarchovia nevyplácali  ich ťažko zarobené peniaze, keď muklili na štátnych zákazkách.

Neviem, či pán Mikas stojí na čele organizovanej zločineckej skupiny. Viem však, že svojimi vyhláškami, ktoré vydával na politickú objednávku súčasnej vlády spôsobil nenapraviteľné škody štátu a jeho občanom. Všetko to, čo sa v našom štáte dialo a deje, svedčí o tom, že všetky vlády doteraz boli len bábkami na špagátikoch, ktoré sa podriaďovali  diktátu tých, ktorí v skutočnosti tento štát ovládajú. Niektoré to robili  viac, niektoré menej.

Čo je však veľmi nebezpečné pre štát a jeho občanov je skutočnosť, že ľudia, ktorí sú vo vedení štátu, existenčne veria tomu čo robia. Presne takýmto spôsobom verili v minulosti nacisti a fašisti, že to,  čo konajú je v prospech štátu a v záujme blaha jeho občanov a ospravedlňovali tým aj tie najťažšie zločiny proti ľudskosti.

Ospravedlňovali vraždenie a mučenie nevinných ľudí a podobným spôsobom  robia tak spolu so svojimi  nohsledmi  teraz tí, ktorí sú pri moci.

Ospravedlňovali a ospravedlňujú svoju túžbu po moci a chamtivosť. Robili a budú to robiť dovtedy, kým im to obyčajní ľudia dovolia robiť a nechajú sa zastrašovať.  Budú to robiť dovtedy, kým im v tom budú pomáhať ich verní lokaji, ktorí si takýmto spôsobom napĺňajú vlastné choré ambície.

A budú to robiť dovtedy, kým im my samotní neurčíme hranice a nebudeme žiadať, aby títo ľudia niesli za svoje konanie plnú zodpovednosť.

 

Zdroje:

Do európskeho systému sme posielali chybné dáta o vývoji pandémie. Teraz sme červená krajina

Štát musí zlikvidovať vakcíny za 7 miliónov eur

 

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 09:06

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5471502x
Priemerná čítanosť článkov: 3922x

Autor blogu