Založ si blog

Pandémia Zla, strachu a zbabelosti. ..

Uvarila som si bylinkový čaj a chvíľu som sa pozerala von oknom ako padá hustý, ťažký sneh, ktorý sa na ceste pod kolesami áut mení na sivohnedú kašu. Taký bežný januárový deň, akých už boli stovky a tisíce v našich životoch. Kolobeh prírody a jej zákonitostí pokračuje aj napriek tomu, že ľudia doň zasahujú a hrajú sa na bohov. Tá ich túžba byť viac a mať viac ako tí ostatní spôsobila, že na Zemi vznikla nová pandémia Zla a strachu, ktorá je živená egoizmom a podporovaná zbabelosťou.
Často som čítala výrok, ktorý je citovaný v rôznych obmenách a to, že Zlo zvíťazí vtedy, ak dobro, alebo dobrí ľudia neurobia nič. Mnohí z nás si neuvedomujú, že túto pandémiu Zla sami zdržiavajú pri živote. Áno, je dôležité informovať o tom čo sa deje. Ako sa nás mocní sveta snažia udržať v strachu tým, že nás oberajú o slobody a práva. A darí sa im to. Tí naši „mocní“ siahajú ľuďom na to najcennejšie – zdravie. Robia to rôznymi formami, psychickým a existenčným nátlakom ich zbavujú pokoja, životných a sociálnych istôt a radosti zo života. A reakcie ľudí na takéto konanie spočívajú v hneve, ktorý v sebe alebo dusia, alebo dávajú až príliš najavo. Spočívajú aj v tom, že mnohí vycítili príležitosť obohatiť sa a zbabelo kolaborujú s vládnou mocou, pre ktorú sú v podstate iba handrou na jedno použitie. Iní zasa volajú po otvorenom odpore a vzbure. A spomenula som si na zaujímavý a krásny článok môjho priateľa, v ktorom popísal, ako by „vzbura“, ktorá prinesie výsledky mala vyzerať.
Áno, mnohí si neuvedomujú, že hnev, ktorý cítia je hnacou silou pandémie Zla. Hnev, za ktorým sa skrýva zúfalstvo a pocit beznádeje a strachu z budúcnosti. A práve tento hnev a zlosť, nedovolia mnohým vidieť to, že vzbúriť sa proti pandémii Zla dá aj inak, ako otvoreným násilím. Vzbúriť sa môžeme spájaním sa, vytváraním vzťahov, spoločným zdieľaním problémov a hľadaním riešení.
Nadávať a zlostiť sa nestačí. To nie je riešením na problémy, v ktorých sme sa ocitli. Také niečo len oberá človeka o cennú energiu a čas, ktoré by mohol využiť na tvorenie a konanie dobra.
Možno je celá táto pandémia Zla pre nás veľmi potrebná kvôli tomu, aby sme v sebe dokázali nájsť dobro a pochopili, čo je v živote dôležité. Možno je dôležitá práve preto, aby sme sa dokázali zbaviť egoizmu a začali spolupracovať a vytvárať plán B na našu záchranu a prežitie. Možno musíme zažívať všetko to príkorie, aby sme pochopili, aký vzácny je život, čo sú pravé hodnoty a čo musíme urobiť my samotní pre to, aby sme dokázali vytvoriť lepšiu spoločnosť a budúcnosť.

Zdroj:
SILA BUDÚCNOSTI
žijemevedome.sk

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5471102x
Priemerná čítanosť článkov: 3922x

Autor blogu