Založ si blog

Ako moja priateľka ku covidu prišla. . .

Nevie si to vysvetliť, ja tiež nie a tento článok píšem na jej požiadanie. Viac hláv, viac rozumu, ako sa hovorí…
Priateľka a jej rodina sa odmietli podriadiť vydieraniu pána premiéra a keďže testovanie doteraz považujú za „dobrovoľné“, odmietli účasť dať sa testovať v prvom kole z viacerých dôvodov. Priateľka opatruje svojich staručkých rodičov, ktorí sú už odkázaní na pomoc. Jej manžel pracuje od vyhlásenia núdzového stavu z domu – home office a dieťa študuje na VŠ dištančnou formou. V domácnosti s nimi býva ešte sestra, ktorá má sama zdravotné problémy a tá jediná sa dala testovať v prvom kole, aby aspoň niekto mohol oficiálne výjsť z domu a kúpiť aspoň čerstvý chlieb. Všetci si mysleli, že pokiaľ sa nezúčastnia prvého kola, tak prejde desaťdňová karanténa a oni sa budú môcť zaradiť do „normálneho života“, tak ako si to mysleli mnohí. Na jej rodičov sa vzťahovala výnimka a aj kvôli ich veku ich nechcela ohroziť nakazením, pretože doteraz hlavne kvôli nim celá rodina dodržiavala všetky opatrenia.
Žiaľ nikto z nás netestovaných v prvom kole netušil, čo skrsne v hlave nášmu pánu premiérovi, ktorý sa podľa najnovších informácií radí s neexistujúcimi odborníkmi, ktorí sa podľa neho vyparili.
Keďže sa potrebovala postarať o rodičov musela ísť na dobrovoľne-nasilu na druhé kolo testov a tam jej oznámili že je pozitívna. Jej sestra, ktorá bola na pretestovaní, mala negatívny test.
Priateľka viac ako desať dní v podstate neopustila bydlisko a s nikým okrem vlastnej rodiny sa nestýkala. Nikto z nich nemá doteraz žiadne príznaky, len ona má už chronickú nádchu, ktorá ju trápi už viac ako dvadsať rokov každú sychravú jeseň, čo môžem potvrdiť.
Jej ošetrujúca lekárka zobrala test ako hotovú vec a odmietla ju poslať na PCR test, ktorý by nákazu potvrdil, alebo vyvrátil. Na žiadosť, aby dostala lieky na covid, jej bolo oznámené, že žiadne lieky na to nie sú, ale má vraj byť desať dní doma.
Svojej priateľke verím a viem, že je to pragmaticky zmýšľajúca žena.
Preto aj mňa samotnú zaujíma, kde sa vlastne mohla nakaziť. Ale aj to, ako je možné, že v médiách stále dookola čítame, koľko ľudí sa z nákazy vyliečilo, keďže na covid lieky neexistujú.
A tie množstvá úmrtí, ktoré sa pripisujú covidu? Kedy sa začne písať o tom, koľko ľudí zomrelo práve kvôli tomu, že sa kvôli tejto covidohystérii nedostali včas k lekárskej starostlivosti?
Denne počúvame o tom, ako nám hrozí, že nebudeme mať lôžka pre ľudí chorých na covid. A pre ostatných chorých tie lôžka v slovenských nemocniciach máme? Veď celé roky sa rušia stavy lôžok v nemocniciach a pacienti práve kvôli tomu čakajú na operácie a zákroky, či vyšetrenia, ktoré potrebujú hospitalizáciu.
Je to len preto, že zo zdravia sa stal ten najvýnosnejší biznis, ale v skutočnosti na zdraví ľudí už skoro nikomu nezáleží, až na pár čestných lekárov, ktorí svoju prácu vnímajú ako poslanie a službu ľuďom.
Priateľka má na výber, nová desaťdňová karanténa, alebo PCR test na vlastné náklady.
Žiaľ v tomto všetkom humbuku okolo covidu sa stráca práve to podstatné, a to, že proti tejto hystérii a covidošialenstvu sa postavili viacerí odborníci, len v našom štáte covid vláda zneužíva svoje právomoci na vytvorenie tvrdej diktatúry, na ktorú už doplácame všetci tak, že nás môžu kohokoľvek onálepkovať výrazom „pozitívny“ a vtedy sa stávame na čas úplne vylúčenými zo spoločnosti. A ľudia, ktorí sa verejne vzopreli a neboja sa povedať vlastný názor, sú zasa prenasledovaní štátnou mocou a označkovaní nálepkami „fašista či mafián“.
Je to veľmi jednoduchý spôsob, ako vyrábať z občanov štátu ľudí druhej kategórie.
A prečo?
Nuž aj preto, aby si vynútili poslušnosť. Aby sme prestali premýšľať a mali strach prejaviť vlastný názor a stali sme sa len tichým poslušným stádom, ktoré bude so sklonenou hlavou počúvať rozkazy a príkazy. Áno časť ľudí z toho stáda bude bez premýšľania plniť rozkazy svojich pánov a budú vynucovať podriadenie sa príkazom tých ostatných…
Takéto formy vládnutia sa však požívajú len v totalitných systémoch a v tvrdej diktatúre a autokracii.
A kde potom ostali sloboda a demokracia?
Neviem, ale vyzerá to tak, že prišli ku covidu a ani vedeli ako a úplne podľahli tej „hnusobe“…

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Ján Mazák / Ján Gandžala /

Súdnu radu dočasne vedie jej podpredseda Ján Gandžala

19.04.2024 11:56

Termín voľby nového predsedu Súdnej rady SR zatiaľ neoznámili.

francúzsko, polícia

Vo Francúzsku zomrela školáčka na infarkt, útočník predtým pobodal jej spolužiačky

19.04.2024 11:55

Škola bola uzavretá po útoku muža s nožom na dvojicu školáčok.

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05, aktualizované: 12:03

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5485486x
Priemerná čítanosť článkov: 3932x

Autor blogu