Založ si blog

Tak toto je tá zmena. ..

A ešte aká.
Vyzerá to tak, že bude ako nebolo, ale čo už, keď Slováci sú nepoučiteľný národ, ktorý nie je schopný poučiť sa zo svojich vlastných chýb. Takže je všetko tak ako má byť a majú len to čo si zaslúžia.
Kým sa Slovač bude zabávať na tom, čo im predhodí terajšia vláda spolu s médiami a tak sa ani nenazdajú, že tento štát bude kompletne rozpredaný a úplne závislou ekonomickou kolóniou, bez akýchkoľvek práv, len s povinnosťami.
Ľudia sa zabávajú na plagiátorských kauzách najvyšších predstaviteľov štátu a tí si zatiaľ robia na ich úkor bašável, aký tento štát ešte nezažil ani v divokých časoch rôznych privatizácii. Ale keď tie eurofondy sú také lákavé, kto by odolal, no nie?
Pán premiér usilovne pracuje na svojich statusoch na FB a presviedča ľudí o tom, že je lúzer, sťažuje sa, ako mu všetci ubližujú a zatiaľ pán minister hospodárstva začal s výpredajom toho, čo ešte ostalo za judášsky groš.
Táto vláda skutočne dokázala urobiť zmenu aká tu ešte nebola. Za pár mesiacov, čo sú pri moci krachuje ekonomika, začali sa rúcať posledné zvyšky hospodárstva, narastá nezamestnanosť, ale aj napätie medzi občanmi. A prípadná nespokojnosť voči samotnej vláde, sa začala hneď riešiť rôznymi náhubkovými zákonmi, ktoré jej vraj odporučili rôzni odborníci.
Fantastická zmena, o akej nesnívali ani tí, ktorí týchto ľudí zvolili a pomohli im dostať sa k moci.
A za túto zmenu sú zodpovední všetci tí, ktorí sa hrajú na politikov, ale v skutočnosti sú to egoisti, ktorých zaujímajú len vlastné ambície a dostať sa k moci a peniazom za každú cenu. Koľkí z nich mali plné ústa toho, ako im záleží na tomto štáte a jeho občanoch a čo v skutočnosti pre to aj urobili?
Nič.
Boli ochotní zľaviť zo svojich sebeckých ambícii v prospech štátu, občanov a národa?
Nie.
Neboli schopní spojiť sa a zabrániť tomu, čo sa chystalo. Ukázali svoju pravú tvár. Ukázali, že ich zaujíma len vlastné ego a prospech a že sú úplne odtrhnutí od reality života obyčajných ľudí.
Výsledkom tejto ich prehnanej ctižiadostivosti a túžby po moci bude zničený štát a škody, ktoré sa už nebudú dať napraviť.
Ale čo si zaslúži národ, ktorý sa hanbí za svoje dejiny a popiera ich prepisovaním vlastnej histórie?
Čo si zaslúži národ, ktorý dehonestuje vlastných predkov, ktorí zaň bojovali a prinášali obete a obrazne pľuje na ich hroby?
Čo si zaslúži národ, ktorý si neváži vlastnú kultúru a tradície a bez štipky sebareflexie preberá to, čo mu predhodia ako psovi kosť?
Zaslúži si len to, čo si sám vo svojej zadubenosti a zaslepenosti zvolil a vybral.
Žiaľ, najviac na to doplatia tí, ktorým na tomto národe a na štáte záleží.

Áno, toto je tá zmena…
Ale nie k lepšiemu…

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5493802x
Priemerná čítanosť článkov: 3938x

Autor blogu