Založ si blog

Viete, koho skutočne volíte posledných tridsať rokov?

Nie, neviete a možno ani nechcete vedieť. Nie sú to vaši zástupcovia v parlamente milí občania a voliči, aj keď sa vás o tom snažia presvedčiť. Tí ľudia už celé desaťročia zastupujú len samých seba a svoje obchodné záujmy, v ktorých ste vy, milí občania a voliči, len zdrojom ich biznisu a živobytia.
Posledných tridsať rokov, volíte obchodných zástupcov firiem s honosnými názvami politických strán.
Prečo?
Pretože politika je veľmi výnosný biznis, ktorý okrem zisku prináša aj pocit moci a nadradenosti. A ten, kto ochutnal moc peňazí a vládnutia nad ostatnými, sa už len tak ľahko nevzdá svojich ambícií a túžby mať stále viac a viac… Moci aj peňazí.
A toto všetko im milí občania a voliči, ponúkate ako na zlatej tácke. Veríte im, že sú tu pre vás, že niečo robia pre vás. V skutočnosti je to úplne inak. Vy len plníte ich biznis plán. Každé štyri roky a niekedy aj častejšie, vám predvedú drahú reklamnú kampaň, ktorá vás väčšinou presvedčí, akí sú pre vás bytostne dôležití a že bez nich by ste nedokázali riadiť vlastné životy a nie to ešte vlastný štát.
Pozeráte, sledujete a veríte im ich divadelné predstavenia, ktoré majú zastrieť skutočný zmysel ich podnikania.
Podnikania s vašimi životmi, zdravím, budúcnosťou a mnohým iným, na čom môžu dobre zarobiť.
Medzi týmito politickými obchodnými značkami nie je žiaden veľký rozdiel. Možno len ten, že niektoré trošku dovolia, aby sa aj ten plebs z ktorého žijú, mal trochu lepšie, kým iní tvrdo hája svoje obchodné záujmy a na vás milí občania a voliči, im vôbec nezáleží. Aj keď sa vás snažia vďaka svojim oddaným pracovníkom a nohsledom presvedčiť, že toto ich podnikanie je len pre vaše dobro.
Možno nastane doba, keď si vy, milí občania a voliči, uvedomíte, koho v skutočnosti volíte.
Pretože v politickom biznise, nie je miesto na myšlienky, či ideály. Sami vidíte, čo sa deje po voľbách, keď politickí biznismeni handlujú medzi sebou a kupčia nielen s Vašimi volebnými hlasmi, ktorými im dávate možnosť bohatnúť na Váš úkor, ale kupčia s Vašimi životmi a Vašou budúcnosťou, istotami, právami.
Možno nastane doba milí občania a voliči, keď pochopíte, koho v skutočnosti posledných tridsať rokov volíte a začnete žiadať, aby váš štát riadili odborníci a nie obchodníci, ktorí z neho len ťažia.

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

vojna na Ukrajiny, Černihiv

ONLINE: EÚ sa zhodla, že Ukrajine treba dodať viac systémov protivzdušnej obrany

18.04.2024 06:00

EÚ by mala Ukrajine urgentne poskytnúť protivzdušnú obranu a urýchliť a zintenzívniť vojenskú pomoc vrátane delostreleckých nábojov a rakiet.

Fiala

VIDEO: Fiala si myslí, že slovenské peniaze na muníciu pre Ukrajinu Česko asi nevyužije

18.04.2024 06:00

Slovenská vláda sa nepripojila k iniciatíve Prahy, keď sa kabinet Petra Fialu usiluje nakúpiť delostrelecké granáty pre Ukrajinu.

Fico, Danko, Pellegrini

Boj o post šéfa NR SR. Bude Ficova stratégia účinná? Smer vyhrá tak či tak, SNS tlačí a Hlas čaká test

18.04.2024 06:00

Od pôvodných personálnych požiadaviek nakoniec SNS upustila, no staré rany otvorila oficiálne neobsadená stolička predsedu parlamentu, ktorú Danko požaduje od vzniku koalície. A chce ju znova.

obria lavička, Muráň

Park s megasochami je v Muráni absolútnou novinkou. Nechýbajú v ňom ani živé zvieratá

18.04.2024 06:00

Tony vážiace nadrozmerné sochy obrov, velikánska lavička s parádnym výhľadom či živé lamy pripomínajúce plyšové hračky. Tieto atrakcie sa nachádzajú v areáli pri obci Muráň.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5483604x
Priemerná čítanosť článkov: 3931x

Autor blogu