Založ si blog

Vládnuť nestačí, páni politici. . .

Vládnuť sa vám zachcelo… Mnohým…
Schovávate sa za frázy a heslá o slobode a demokracii. Slobode a demokracii pre koho? Pre ľudí, občanov? Nie, pre vás samotných.
Chcete slobodne vládnuť. Vládnuť nad ostatnými a hlavne pre seba.
Prečo? Pretože moc chutí opojne… Ako krv nevinných obetí, zmiešaná s chuťou víťazstva. Chutí ako peniaze spojené s pocitom nadradenosti a velikášstva.
Rečníte o slobode… Ale sú občania tohto štátu slobodní? Vďaka vám sa stali otrokmi bankárov, finančných skupín, zahraničných „investorov“, kapitalistov, ktorí ich držia na reťaziach dlhov, strachu zo straty zamestnania a životnej neistoty.
Rečníte o demokracii… Ale už v kolíske demokracie sa na nej mohli podieľať len „slobodní občania“, na ktorých pracovali práve otroci, pozbavení práv. Preto mali slobodní občania čas „podieľať sa na demokracii“.
Kto sú u nás „slobodní občania“ a kto „otroci“?
Jedným zo základov demokracie je národná suverenita. Ako vyzerá u nás? Národné cítenie a vlastenectvo sú v našom štáte práve „demokratmi“, považované za extrémizmus.
Slobodné a čestné voľby sú tiež už len mýtom, ktorému ľudia na základe mediálnej kampane a tvrdej propagandy musia veriť.
Vláda väčšiny, založená na súhlase ovládaných je čoraz väčšou fraškou, pretože ľudia a strany, ktoré sa snažia dostať k moci, sú ovládané a financované peniazmi bohatých mecenášov, ktorí stoja v pozadí celého tohto „demokratického divadla“.
Ľudské práva, rovnosť pred zákonom, zásady tolerancie, najmä v otázkach názorov v politickej, ekonomickej a najmä sociálnej oblasti ostali prázdnymi frázami. Ľudia sú tvrdo prenasledovaní pre svoje názory práve tými, ktorí majú plné ústa týchto fráz o slobode a demokracii.
Vládnuť nestačí, páni politici, hoci vy ste presvedčení o opaku a snažíte sa o tom presvedčiť plebs a otrokov. Tam, kde vládnu peniaze a tvrdý kapitalizmus sa nedá hovoriť ani o slobode a ani o demokracii. Aj keď sa za tieto slová snažíte skrývať podstatu systému, ktorý vytvárate.
Systému, ktorý slúži len na zotročovanie občanov, oberá ich o skutočnú slobodu a ľudské práva. Vynucuje si rôznymi reštrikciami ich poslušnosť, okliešťuje cenzúrou slobodu slova a prejavu a popiera slobodu slova po prejave.
Systému, v ktorom bohatí sofistikovaným spôsobom vládnu peniazmi nad chudobnými, vytvárajú obrovskú priepasť medzi sebou a nimi a snažia sa chudobných presviedčať, že je to ich dobro.
Systému, v ktorom jeho poskokovia a lokaji hrubo prenasledujú nepohodlných ľudí s vlastným názorom. Útočia na takýchto ľudí nielen urážkami, vyhrážkami, ale už aj fyzickým násilím a nazývajú to slušnosťou.
Vládnuť nestačí páni politici… Ak má štát fungovať tak, aby jeho občania mali zaručené všetky svoje práva a nielen povinnosti, tak ho treba v prvom rade riadiť. Riadiť tak, aby sa mnohí jeho občania necítili ako menejcenná, vykorisťovaná kasta, ktorú vláda bohatých zbavila nielen ich práv, ale najmä ľudskej dôstojnosti.
Ale to v systéme, v ktorom sa za frázy o slobode a demokracii, skrýva bezbrehé vykorisťovanie, kapitalizmus a bezprávie a v ktorom ľudské práva, ktoré by občanom zabezpečili ľudskú dôstojnosť, nesmú byť nadradené obchodným právam, je nežiaduce a nemožné….

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Neplatili ma Rusi, prijal som od nich len malé balíčky, povedal nemecký poslanec Bystroň

26.04.2024 16:42

Bystroň na otázku magazínu prijímanie balíčkov priamo nepoprel, celú kauzu potom označil za kampaň proti nemu.

SR Bratislava dron nemocnica Rázsochy zbúranie BAX

KDH namieta zmenu rozhodnutia o nemocnici Rázsochy, chce odvolať Dolinkovú

26.04.2024 16:34

Namiesto koncovej univerzitnej nemocnice na bratislavských Rázsochách sa má prestavať nemocnica v Ružinove a na Rázsochách má vzniknúť detská nemocnica.

medveď, Žiar nad Hronom

V Žiari nad Hronom zvýšte pozornosť, pohybuje sa tam medvedica s mladými

26.04.2024 16:09

Pohyb medvedice spozorovali v okolí Šibeničného vrchu a na Slnečnej stráni v blízkosti cesty na Partizánskej ulici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5493630x
Priemerná čítanosť článkov: 3938x

Autor blogu