Založ si blog

Memento tragédie v Odese.

Dnes je piate výročie nezmyselného beštiálneho zavraždenia nevinných civilistov zradikalizovanými fanatikmi v Dome odborov v Odese, ktoré doteraz nebolo vyšetrené.
Päť rokov po tejto masakre mlčia médiá, mlčia politici, mlčia ľudia. Mlčí celý vyspelý „Západný demokratický svet“.
Ako rýchlo sa dá zabudnúť, alebo skôr chce zabudnúť, na nevinné obete. Obete šírenia demokracie a západných hodnôt.
Pozrela som si rôzne informácie o tomto vraždení. Tie, ktoré obleteli svet tesne po tejto tragédii, aj tie, ktoré popisovali neochotu vyšetriť túto tragédiu a potrestať vinníkov.
Práve preto je tragédia v Odese „mementom“ pre všetkých, ktorí sa hrdo hlásia k „vyspelej Západnej civilizácii“. Je mementom túžby po moci, chamtivosti a neľudskosti.
Pre Západný svet je jednoduché vytvárať z národov, ktoré sa mu nechcú podriadiť nepriateľov a pod zásterkou šírenia demokracie, zvrhávať domnelé režimy a diktátorov.
Tragédia v Odese je špecifická tým, že sa vyspelý Západný svet prizeral a schvaľoval porušovanie základných ľudských práv jedného národa, na území iného štátu, ale aj tým, že sa priamo podieľal na genocíde tohto národa. Západnému svetu nevadili nacistické a fašistické praktiky, ktoré sa pri tom používali a ešte stále používajú.
Západnému svetu nevadí, že sa na tomto vraždení podieľal terajší vrcholový politický predstaviteľ Ukrajiny Andrij Parubij.
Toto vraždenie bolo prekryté inou tragédiou a to zostrelením malajzijského civilného lietadla Boeing MH17 nad východom Ukrajiny a z ktorého bola ihneď zo strany USA obvinená Ruská strana.
Západný svet napriek obvineniam, nepripustil Rusko do vyšetrovania zostrelenia lietadla.
Tragédia v Odese je mementom dvojtvárnosti Západného vyspelého sveta, ktorý sa pýši demokratickými hodnotami a kultúrou, ale na druhej strane podporuje vraždenie nevinných ľudí, nielen na Ukrajine, ale po celom svete.
Tragédia v Odese je mementom aj dvojtvárnosti našich politických predstaviteľov, ktorí v týchto dňoch bojujú na Slovensku proti fašizmu, ale súhlasia s politickou situáciou na Ukrajine, kde sa národným hrdinom stal nacistický vojnový zločinec Stepan Bandera.
Na nevinné obete vojnových zločinov by sme nemali zabúdať.
Boli to ľudia ako my ostatní, mali svoje túžby a sny, chceli žiť, ľúbiť. Chceli žiť slobodne a v mieri.

Zdroje:
https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/391860-masaker-v-odese-je-stale-mokvajucou-ranou/
https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/352207-na-ukrajine-bol-zavrazdeny-prorusky-novinar/
https://en.wikipedia.org/wiki/Andriy_Parubiy
https://hnonline.sk/svet/554239-sledovali-sme-online-podla-usa-mali-pri-zostreleni-lietadla-asistovat-rusi
https://slovakia.mid.ru/web/svk/-/komentar-uradu-pre-informacie-a-tlac-mzv-rf-k-stvrtemu-vyrociu-havarie-malajzijskeho-lietadla-boeing-na-vychode-ukrajiny?inheritRedirect=true
https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/ukrajina-stepan-bandera-upa-titul-hrdina-ukrajiny_1812060755_ako

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

harvey Weinstein

Súd zrušil odsúdenie Weinsteina za sexuálne delikty, začne sa nový proces

25.04.2024 16:02, aktualizované: 16:09

Na slobodu sa 72-ročný Weinstein podľa CNN nedostane.

bielorusko, cvičenia

Minsk bol napadnutý, odrazili sme útok z Litvy, tvrdí Bielorusko. Absolútny nezmysel, hlási Vilnius

25.04.2024 15:58

Takéto vyhlásenia je možné pokladať za neustálu nepriateľskú provokáciu a informačný útok proti nám, ktoré nemajú nič spoločné s realitou, tvrdí Litva.

Drucker, Kažimír, Bodis

Rezort školstva sa spája s inovatívnym projektom FinQ. Cieľom spolupráce je zlepšiť finančnú gramotnosť žiakov

25.04.2024 15:51

Ide o súčasť širšieho úsilia podporiť inovácie vo vzdelávaní na základných i stredných školách.

Susko

Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní, tvrdí Susko

25.04.2024 15:05

Šéf rezortu Boris Susko nerozumie, prečo by ministerstvo nemalo na kontrolu procesu nárok.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5492427x
Priemerná čítanosť článkov: 3937x

Autor blogu