Založ si blog

Problémy s médiami. ..

 

Ilustračný obrázok: Pixabay

Pred pár rokmi som sledovala zaujímavý dokument  o tom, ako boli v USA hrubým spôsobom likvidované malé, nezávislé médiá, televízie, rozhlasové stanice, ale aj noviny.

Dnes sa ukazuje prečo to tak bolo a prečo a komu tak veľmi záležalo na tom, aby občania stratili možnosť získavať aj iné informácie, ako z médií hlavného prúdu.

Časom však vďaka moderným technológiám začali vznikať nové alternatívne médiá, ktoré pre mocenské elity začínajú byť problémom. Nie je to tak dávno, keď boli aj na Slovensku „demokraticky“ vypínané weby, ktoré si dovolili podávať občanom iné informácie, ako dovoľovala „oficiálna propaganda“. Postupne sa všaktieto médiá obnovili svoju činnosť a to aj preto, že v súčasnej dobe je množstvo spôsobov, ako sa ľudia môžu dostať k informáciám. Hrubá „demokratická cenzúra“ nedokázala ani násilne podávanou protiruskou propagandou presadiť vražednú vojnovú ideológiu „kolektívneho západu“.

Najväčším problémom v súčasnosti v oblasti informovania na Slovensku sú verejnoprávne médiá, ktoré sa už vôbec netaja svojim politickým smerovaním, aj keď by mali byť apolitické a informovať nestranne.

Žiaľ, tento problém v našom štáte narastal niekoľko desaťročí a v posledných mesiacoch nabral obludné rozmery a mnohým sa zdá neriešiteľný.

Prečo sú problémy s  verejnoprávnymi a mainstreamovými médiami také veľké?

Je to spôsobené tým, že množstvo ľudí si doteraz neuvedomuje, že riadenie či už štátu, spoločnosti a ostatných sociálnych supersystémov je v skutočnosti „informačný proces“ a ten kto ovláda informácie v podstate „vládne“. Aj keď medzi vládnutím a skutočným  riadením napríklad  štátu je obrovský rozdiel.

A práve kvôli tomu, sú ľudia denne vystavovaní obrovskému mediálnemu tlaku a násilne a často podprahovo  vnucovanej propagande rôznych ideológií. Preto sú neustále „bombardovaní“ obrovským množstvom nepodstatných informácií, ktoré v podstate vytvárajú „informačný zmätok“, aby ľudia nevenovali pozornosť práve tým dôležitým informáciám.

Žiaľ, verejnoprávnym a tzv. mienkotvorným médiám sa stále darí presadzovať propagandu svojich mecenášov.

Na druhej strane sú veľkým problémom aj mnohé alternatívne médiá, ktoré sú v skutočnosti rovnako riadené a sú tzv. „imitačno –provokačnými projektmi“ , ktorých úlohou je takisto udržiavať ľudí v „nevedomosti“.

Áno, riadenie je „informačný proces“, preto vedú mocenské elity už niekoľko desaťročí voči ľudstvu „informačnú vojnu“ a zneužívajú v nej všetky dostupné najmodernejšie technológie a masmédiá sú v nej využívané ako jedna z veľmi dôležitých  zbraní.

A to je ten najväčší problém s médiami, pretože médiá už dávno prestali plniť svoju primárnu funkciu prinášať nové informácie a vedomosti, ale stali sa zbraňou a prostriedkom na udržiavanie ľudí v nevedomosti a poslušnosti.

 

Devana

Slnovratovo 4. marec 2024

 

Článok bol zverejnený na: Belobog.sk

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Fico postrelenie prevoz BBX

Po atentáte na Fica sa Rooseveltka stala najstráženejšou budovou v krajine. Vraždiť pre politiku je choré, komentovali zhrození ľudia

15.05.2024 22:45

Záchranársky vrtuľník priletel s premíérom do Banskej Bystrice krátko pred šestnástou hodinou. Nosidlami ho potom okamžite transportovali na operačnú sálu.

Fico postrelenie prevoz

Politológovia: Atentát spoločnosť ešte viac radikalizuje. Politici sa musia zomknúť, nie tancovať na Ficovom lôžku

15.05.2024 20:00

Už teraz je jasné, že stredajší útok zmení Slovensko a bude mať obrovský vplyv na spoločnosť aj domácu politickú scénu.

juraj c. strelec

VIDEO: Prvé slová strelca na Fica. Podozrivý z atentátu vysvetľuje, prečo stlačil spúšť

15.05.2024 19:19

Na sociálnych sieťach sa šíri video, na ktorom podozrivý zo streľby na premiéra Roberta Fica hovorí o dôvodoch, pre ktoré sa rozhodol spáchať atentát.

NR SR: Rokovanie 12. a 13. schôdze

Z Moskvy sa už šíria konšpirácie. Ruskí politici pripúšťajú, že atentát na Roberta Fica má zahraničné pozadie

15.05.2024 18:45

Ruskí politici sa zmieňujú o sprisahaneckých teóriách. Jeden hovorí dokonca o výstrahe pre ďalších lídrov v EÚ, ktorí zmýšľajú podobne ako Robert Fico.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5514773x
Priemerná čítanosť článkov: 3953x

Autor blogu