Založ si blog

Sú štáty EÚ, Veľká Británia, USA, Kanada či Austrália „vyspelou civilizáciou“?

 

V médiách  často vidieť informácie, v ktorých sa píše, že „vyspelá západná civilizácia“ odmieta iné hodnoty,  aké vyznáva ona sama. Odmieta „diktátorské režimy“, či politické a kultúrne smerovanie mnohých štátov a národov  sveta.

Čo však dáva právo „vyspelej západnej civilizácii“ súdiť  iných a vyvyšovať sa  nad nimi? A nielen súdiť a vyvyšovať sa, ale priamo zasahovať a ničiť  a likvidovať všetko a všetkých, ktorí nespĺňajú ich hodnotové kritériá?

 

 

 

 

Ilustračný obrázok: Pixabay

 

Ak chce „vyspelá západná civilizácia“ presadzovať  vo svete všetky tie svoje  „západné hodnoty“, ktoré sú v médiách toľko  vyzdvihované a propagované,  ľudia by mali vedieť, na akých základoch je táto civilizácia vybudovaná.  A na to stačí iba základný historický prehľad.

2 500 rokov je „starý kontinent“, ako je Európa nazývaná, bičovaná vojnami o moc  a nadvládu. Posledných tisíc rokov sa vojnové besnenie  a rozšírilo aj na iné kontinenty v podobe dobyvačných, kolonizátorských  vojen. Európu sužovali aj náboženské vojny a tvrdá inkvizícia v podobe honov na čarodejnice. Vyvíjali sa nové a účinnejšie  zbrane, ktoré zabíjali čoraz viac ľudí. Boj o moc bol popretkávaný klamstvami a zradami.

Západná civilizácia tak začala formovať svoje „hodnoty“. Drancovanie dobytých území prinášalo Európskej elite  obrovské bohatstvo, kým jednoduchí obyvatelia  Európy boli vykorisťovaní a nútení bojovať za „hodnoty“, ktoré vytvárala spomínaná elita. Nové územia, ako napríklad Americký kontinent či Austrália, boli ovládnuté tak, že pôvodní obyvatelia boli cielene vyvražďovaní a boli potláčané ich ľudské práva na samotnú existenciu. Veď ako žijú pôvodní obyvatelia  v krajinách, ktoré sa v súčasnosti elitársky vyhlasujú za „vyspelú západnú civilizáciu“? V rezerváciách ako zvieratá…

Posledné dvadsiate storočie bolo najkrvavejším storočím v novodobej histórii  ľudstva. Neboli to len dve svetové vojny, ktoré zasiahli Zem, ale množstvo  ďalších vojnových konfliktov, ktoré vyvolala a v ktorých zasahovala „vyspelá západná civilizácia“. Civilizácia, ktorá na to  aby prežila potrebovala nové zdroje nerastných surovín, ale aj nové kolónie s lacnou pracovnou silou, ktoré zabezpečovali jej zdanlivý blahobyt, založený na hyperkonzume.

Súčasné storočie začalo  svetovou vojnou proti terorizmu, ktorý vytvorila a financovala samotná „vyspelá západná civilizácia“, kvôli ovládnutiu arabského sveta a jeho nerastných surovín. Vojnové konflikty, ktoré sú spúšťané rôznymi „farebnými revolúciami“ po celom svete v mene šírenia „slobody a demokracie“, sú ukážkou skutočných hodnôt, ktoré vyznáva „vyspelá západná civilizácia“.

Aj súčasný konflikt na Ukrajine a mnohé iné, ktoré sú v tieni tohto vojnového šialenstva, ukazujú pravú tvár týchto hodnôt.

Moderná a vyspelá západná civilizácia sa svojím konaním začala hrdo hlásiť k fašistickej a nacistickej histórii, ktorá spôsobila v minulom storočí nesmierne utrpenie a smrť miliónov  nevinných ľudí.  Pretože história sa začala znova opakovať.

Tak, ako boli vládnou propagandou počas trvania fašistickej a nacistickej ideológie označovaní ľudia mnohých národov a štátov za menejcenných, takou istou propagandou sú označovaní aj  v súčasnosti.

Tak ako v minulosti mnohí kolaborovali  a podporovali vraždenie nevinných, takisto konajú aj v súčasnosti. A tak ako v minulosti mnohí zatvárali oči pri zmienke o koncentračných táboroch, ktoré slúžili na vraždenie ľudí druhej kategórie, takisto v nedávnej minulosti  zatvárali   oči a ticho podporovali tieto praktiky, ktoré sa diali a dejú na východnej Ukrajine.

V súčasnosti „vyspelá západná civilizácia“ priamo podporuje  vojnové zločiny, ktoré sú v záujme jej falošných hodnôt.

Falošných hodnôt, akými sú bezbrehý konzum a vykorisťovanie človeka človekom. Koľko štátov sveta je  v súčasnosti ich poslušnými kolóniami s lacnou pracovnou silou, kde je ešte aj teraz zneužívaná detská práca? Stačí sa pozrieť napríklad do Nigérie…

Hodnôt, akými sú vojnové besnenie a vraždenie kvôli nerastným surovinám. Vieme ako skončila Líbya, Irak, ako sa bojuje v Sýrii, alebo ako mal byť vyvolaný konflikt vo Venezuele.

Hodnôt, ktoré vytvorili svetový terorizmus a podporovali jeho besnenie na Blízkom východe a v iných častiach sveta.

Hodnôt, ktoré ničia históriu a tradície iných národov a štátov.

Z histórie poznáme civilizácie, ktoré keď boli na pomyselnom „vrchole“ začali prudko upadať a zanikať. Bolo to spôsobené, presne tým istým, čo sa deje aj v súčasnej „vyspelej západnej civilizácii“.  Vládnucimi elitami sa stali nemorálni ľudia odtrhnutí od reality života, ktorí svojim egoizmom, aroganciou a ambíciami dokázali zničiť vlastné krajiny.

Súčasné vládnuce elity sú presne také isté. Egoistické, nafúkané, arogantné a odtrhnuté  od reality skutočného života. Čím viac chcú zachrániť systém, ktorý im dovoľuje žiť si nad pomery a bubline vlastnej sebadôležitosti, tým viac ho vlastnou obmedzenosťou likvidujú. Stačí sa pozrieť   na úroveň a schopnosti  vládnucej  elity v Bruseli, či vlád štátov EÚ a  ale aj predstaviteľov vlád v USA, Kanade, Veľkej Británie a Austrálie.

Tieto vládnuce elity prestali vnímať realitu. Napríklad aj to, že svet, ktorý vykorisťovali, sa začal postupne obracať proti nim, pretože nie všetci  s nadšením zdieľajú „západné hodnoty“, ale chcú žiť v pokoji a mieri a gazdovať si na svojom sami, bez toho, aby niekto na nich  parazitoval a bohatol na ich zdrojoch.

Nuž, „vyspelá západná  civilizácia“, nie je celý svet, ako sa nám snažia často nahovoriť. Stačí si zobrať mapu sveta a pozrieť si, aká veľká je napríklad EÚ voči zvyšku sveta…

 

Článok bol zverejnený na: belobog.sk

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Izrael / Hamas /

Hamas súhlasil s návrhom Egypta a Kataru na prímerie v Pásme Gazy

06.05.2024 19:11

Katar a Egypt už niekoľko mesiacov pôsobia ako sprostredkovatelia mierových rokovaní.

Russia Orthodox Easter Putin

Putin po piaty raz. Slovenský diplomat bude pri jeho "pomazaní"

06.05.2024 17:29

Štafáž na inaugurácii Putina bude popri domácej "verchušky" robiť iba časť diplomatického zboru. Zastúpené bude aj Slovensko, ktoré na rozdiel od viacerých západných spojencov pozvanie neodmietlo.

Nemocnica Poprad

Vyskočil? Polícia preveruje úmrtie muža v areáli popradskej nemocnice

06.05.2024 16:56

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5505686x
Priemerná čítanosť článkov: 3947x

Autor blogu