Založ si blog

Čo má zakryť celoplošný skríning?

Pár dní politici a médiá vytrvalo zastrašujú občanov geniálnym plánom pána premiéra, ktorý ho tentokrát nazval nie celoplošným testovaním, ale celoplošným skríningom.
Hurá akcia s bombastickým frázovitým názvom „Zachráňme spolu životy“, má však za úlohu zakryť to, čo sa v skutočnosti v našom štáte deje.
Pomaly vychádza najavo, že prvé celoplošné testovanie bola v skutočnosti klinická štúdia financovaná zo zdrojov nadácie Bill & Melinda Gates Foundation, ale aj z prostriedkov programu EÚ pre výskum a inovácie a iných zdrojov. Spôsob, akým boli občania donútení podstúpiť tento pre mnohých nedobrovoľný a ponižujúci pokus na ľuďoch svedčí o tom, že vláda premiéra Matoviča dostala „voľnú ruku“ nielen v porušovaní platných zákonov SR, zákonov EÚ, ale aj ľudských práv a slobôd.
O tom, že premiér Matovič sa už vôbec neradí s odborníkmi a považuje sa za generála otvorene priznal aj šéf permanentného krízového štábu Peter Škodný. Podľa jeho slov na Slovensku vznikol dojem, že pán premiér je generálny riaditeľ krajiny a ministri a všetci ostatní sú jeho podriadení, ktorí musia slepo poslúchať jeho nariadenia. Nuž, ktovie prečo sa pán premiér takto správa a kto mu dal na to mandát a oprávnenie?
Iným veľmi závažným problémom je, kto v súčasnosti tvorí zákonodarný zbor – NR SR. Sú to ľudia, ktorí boli zvolení v „slobodných a demokratických“ voľbách. Áno, čl. 30 ods. 1, Ústavy SR hovorí, že občania majú právo zúčastňovať sa na správe verejných vecí priamo alebo slobodnou voľbou svojich zástupcov, takže každý z nás má pravo voliť a byť volený. Obrovskou chybou systému je však to, že občanov nezajíma odbornosť a kvalifikovanosť ľudí, ktorí ich majú v parlamente a vláde zastupovať.
Takže v súčasnosti stačí byť napríklad obyčajnou ženou, či aktivistom, alebo zabávačom, dôchodcom a pod., aby ste sa mohli stať členom vlády, či parlamentu. Stačí dostatočná mediálna podpora, kvalitná reklama a potom je úplne bežné, že zákony jednohlasne schvaľujú ľudia bez toho, aby vedeli a rozumeli tomu čo schvaľujú. Stačí iba poslušne plniť vôľu ich „generálneho riaditeľa“.
Preto sa niet čo čudovať, že naša republika zaostáva v pomoci ľuďom postihnutým koronakrízou a situácia v našom štáte je neúnosná. V okolitých štátoch vlády priamo pomáhajú ľuďom, ktorí sa kvôli koronakríze ocitli v zlej finančnej a životnej situácii. Na Slovensku, naopak krachuje mnoho malých podnikateľov, na ktorých sa vláda a parlament doslova vykašlali kvôli plneniu si záväzkov pána premiéra súvisiacich s klinickými štúdiami na obyvateľoch SR.
Mediálne šírenie strachu z pandémie, ale aj úplne zlyhanie vlády a štátu v pomoci občanom je zlyhaním systému, ale aj ľudí, ktorí sa vďaka nemu dostali k moci. Náprava a návrat k normálnemu stavu v SR bude vyžadovať veľké úsilie, ale aj nutnosť obnoviť a vylepšiť systém riadenia štátu tak, aby nebolo možné zneužívať moc, ktorú vo voľbách dostanú volení zástupcovia na všetkých úrovniach riadenia štátu. V súčasnej situácii je potrebné premýšľať nad, nazvala by som to plánom B, ktorý by pomohol prekonať súčasnú politickú a ekonomickú krízu, ktoré vznikli súčasným neodborným riadením štátu.
Preto by sme mali prestať podliehať strachu a začať premýšľať a konať tak, aby bola do spoločnosti navrátená pokojná atmosféra. A to sa nedá dosiahnuť hnevom a násilím a ešte väčším rozvracaním spoločnosti, ale navrátením skutočných hodnôt, čestnosti, spravodlivosti, úcty k životu, obyčajnej ľudskosti…

Článok bol pôvodne uverejnený na slovanskenoviny.sk

Zdroje:
Zatajil Matovič občanom dohodnutý experiment?
Matovič sa s odborníkmi neradí…
Premiér nie je generálny riaditeľ krajiny…
Slováci sa búria..
Ako sa šírenie strachu z pandémie zneužíva proti ľuďom

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Izrael / Hamas /

Hamas súhlasil s návrhom Egypta a Kataru na prímerie v Pásme Gazy

06.05.2024 19:11

Katar a Egypt už niekoľko mesiacov pôsobia ako sprostredkovatelia mierových rokovaní.

Russia Orthodox Easter Putin

Putin po piaty raz. Slovenský diplomat bude pri jeho "pomazaní"

06.05.2024 17:29

Štafáž na inaugurácii Putina bude popri domácej "verchušky" robiť iba časť diplomatického zboru. Zastúpené bude aj Slovensko, ktoré na rozdiel od viacerých západných spojencov pozvanie neodmietlo.

Nemocnica Poprad

Vyskočil? Polícia preveruje úmrtie muža v areáli popradskej nemocnice

06.05.2024 16:56

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5505652x
Priemerná čítanosť článkov: 3947x

Autor blogu