Založ si blog

Pokrytecké princípy tzv. Demokracie. ..

Dnes ráno som chvíľu sledovala správy na spravodajskej stanici čt24, kde komentátor hovoril o diktátorskom režime prezidenta Lukašenka v Bielorusku, o zmanipulovaných voľbách, ale aj tvrdom potláčaní protestov proti zmanipulovaným voľbám. Zanietene rozprával, kto všetko podporuje demokratické zmeny za ktoré protestujúci bojujú. Spomenul známeho moderátora verejnoprávnej televízie, ktorý odstúpil a odmieta propagovať Lukašenkov režim, taktiež známu biatlonistku a nadšene hovoril o tom ako protesty a demokratické zmeny podporujú veľké zahraničné firmy, ktoré v Bielorusku podnikajú a necítia sa tam bezpečne a zvažujú odchod z tejto krajiny.
Poobede som na chvíľku znova zapla správy a v nich predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová hovorila o tvrdom postupe a o ekonomických sankciách voči Bielorusku.
Zvláštne, aký postup zaujal demokratický svet proti „zmanipulovaným prezidentským voľbám“ v Bielorusku a ako rýchlo odsúdili potlačenie protestov , ale aj ako rýchlo demokratický svet zaujal postoj potrestať Bielorusko a jeho prezidenta tvrdými sankciami.
Prvé na čo som si spomenula, boli protesty v Katalánsku za posledné tri roky, zmarené referendum o nezávislosti Katalánska, ale aj na protesty Žltých viest vo Francúzsku, ktoré boli potláčané brutálnejším spôsobom, ako tie v Bielorusku. Tam, kde ľudia bojujú za vlastnú nezávislosť a sociálne práva, môžu byť protesty potláčané a nikto z vysokých politických predstaviteľov Západnej demokracie voči tomu nemá väčšie výhrady a ani neuvažuje o sankciách voči tým, ktorí sú zodpovední za brutálne potláčanie ľudských práv. Ak sa to deje v štáte, ktorý nefunguje podľa „demokratických princípov“, ktoré pretláča Západný svet, odrazu je potrebné zakročiť a z pozície moci ukázať previnilcom, ako demokratické princípy a hodnoty fungujú.
Ale koho záujmy tieto „demokratické princípy“, ktorých majú všetci západní politici plné ústa obhajujú?
Sú to práva obyčajných ľudí, alebo v skutočnosti ekonomické záujmy obrovských firiem a nadnárodných korporácii?
Možno aj v Bielorusku ľudia rýchlo pochopia, komu najviac vyhovujú politické zmeny v podobe slobody a demokracie, ktorá je podobným spôsobom importovaná všade tam, kde sa dá ešte kolonizovať a zarábať na všetkom.
A keď sme pri tom brutálnom potláčaní protestov. Spomenula som si, ako boli potlačené tie proti „Gorile“, ktorá doteraz nebola vyšetrená a protestujúci boli v mraze demokraticky polievaní a osviežovaní vodnými delami…
Takže, takéto sú tie demokratické princípy, ktoré sa teraz presadzujú aj Bielorusku…
Politický systém podporuje udržanie ekonomického systému, ktorý je založený na vykorisťovaní človeka človekom, drancovaní a ničení planéty, ale aj na potláčaní ľudských práv a presadzovaní moci vojenskou cestou a násilím.
A všetky tie vzletné frázy o demokratických princípoch a hodnotách, vyznievajú pokrytecky a zaváňajú totalitou.

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Žilina, polícia, riskantná jazda

Sedemnásťročného mladíka pri riskantnej jazde zastavili až policajné výstrely

27.04.2024 22:24

Vodič BMW na výzvy na zastavenie nereagoval, policajti museli použiť varovné výstrely.

Jaroslaw Kaczyński

Líder opozičnej PiS Kaczyňski: Kandidujeme do europarlamentu, aby sme odmietli Green Deal

27.04.2024 22:09

Európska zelená dohoda bude podľa Kaczyńského pre Poľsko znamenať i čoraz vyššie ceny energií, ale aj nárast cien "prakticky vo všetkých oblastiach".

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5495551x
Priemerná čítanosť článkov: 3939x

Autor blogu