Založ si blog

Pár slov o „silných ženách“. ..

Dnes ma zaujal jeden malý článok o „silných ženách“, ktoré súperia s mužmi a muži sú ochotní ich akceptovať, alebo podľa autora zmieriť sa s nimi len dovtedy, kým s nimi majú dobrý sex.
Premýšľala som, aké sú to skutočne „silné ženy“. Podľa môjho názoru sú to tie ženy, ktoré dokázali prijať vlastnú ženskosť a nehanbia sa za ňu a žijú v súlade s vlastnou ženskou podstatou.
Silná žena, nemá potrebu súťažiť s mužmi, pretože pozná vlastnú hodnotu, cíti sa s nimi rovnoprávna po duchovnej aj intelektuálnej stránke a vie, že muži a ženy by nemali medzi sebou súperiť, ale dopĺňať sa navzájom.
Len slabé a vnútorne nevyrovnané ženy, sa snažia dokazovať si vlastnú cenu tým, že sa chcú mužom vyrovnať tak, že preberajú ich modely správania sa. Takýmto konaním sa však v sebe len potláčajú a ničia vlastnú ženskosť a to mužom na ženách naozaj prekáža.
Nie, život a vzťahy medzi mužmi a ženami, nie sú o dokazovaní kto z koho a kto má navrch. Mali by byť o vzájomnom pochopení, prispôsobovaní sa jeden druhému, vzájomnej úcte, láske, priateľstve.
Sila ženy spočíva práve v tom, ako dokáže vnímať mužský svet a v tom, že práve ona dokáže urobiť muža plnohodnotným mužom. Spočíva v prijatí vlastnej sexuality a nehanbí sa za to, že jej milovanie prináša pôžitok a napĺňa jej zmysly šťastím, radosťou, ale aj pokojom a rovnaké pocity dáva aj mužovi, ktorého miluje.
Sila ženy nespočíva v pominuteľnom krásnom a dokonalom tele a vzhľade, ale najmä v jej vnútornej kráse, ktorá z nej dokáže vyžarovať v jej úsmeve, nehe, láskavosti, múdrosti. Spočíva v tom ako dokáže zapôsobiť na ľudí nielen svojím vzhľadom, ale aj intelektom.
Sila ženy sa ukrýva aj v tom, že sa nehanbí za svoje pocity, ale aj za to, že sa občas cíti slabá a hľadá oporu v mužovi, ktorého ľúbi, ale aj naopak, dokáže mu byť sama oporou.
Sila ženy spočíva v tom, že sa nebráni byť matkou a materstvo prijíma ako dar.
Možno sú tieto moje názory utópiou, tak ako viera v lepší a spravodlivý svet. Ale všetko je to len v nás samotných. To kým sme, alebo na čo sa hráme. Mohla by som písať o tejto téme veľmi veľa, ale podstata toho, že nie sme spolu schopní vytvoriť niečo pekné, veľké, hodnotné je v tom, že sa stále na niečo len hráme a hlavne na to, čo nie sme. Mnohé ženy sa snažia vyrovnať mužom, začali zanedbávať svoj vzhľad, správajú sa ako muži, iné zasa svoju krásu používajú ako zbraň na poníženie mužov a dosiahnutie svojich ambícií a prestali si vážiť vlastnú ženskosť. Mnohí muži sa radšej správajú ako karikatúry mužov, iní sa zasa správajú k ženám nadradene a snažia sa ich z pozície moci a peňazí ponižovať. Až vtedy keď ženy, ale aj muži pochopia v čom spočíva ich sila, bude možné začať tvoriť plnohodnotné vzťahy, spoločnosť.
Silné ženy často bývajú nenápadné, ale v skutočnosti tým čo robia, ako žijú, ako dokážu ľúbiť, robia tento svet lepším, znesiteľnejším, hodnotnejším.

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

ján slota

Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili

26.04.2024 11:21

Kým Ústavný súd SR nerozhodne, dovtedy bude konanie prerušené. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť.

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.

Polícia SR

Nastúpila do MHD a domov sa už nevrátila. Polícia pátra po 14-ročnej Liliane

26.04.2024 10:44

Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc.

Viktor Orbán

Gyöngyösi: Orbán je nepriateľ národa, premenil Maďarsko na diktatúru. Budapešť by nemala zabudnúť na sovietske tanky

26.04.2024 10:40

Myslím, že sme sa v Maďarsku vrátili do boľševických časov, tvrdí predseda strany Jobbik.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5493318x
Priemerná čítanosť článkov: 3938x

Autor blogu