Založ si blog

Čo spôsobuje pandémia nadvýroby? . . .

Všímam si ju dlho a určite aj mnohí z nás. Určite sa Vám stalo, že ste prišli do nejakého obchodu , kam chodievate častejšie a všimli ste si, že pribúdajú regály s tovarom a uličky medzi nimi sa stále zužujú. Ja som si to viackrát všimla v jednom obchode s náradím a železiarskym tovarom. Bežné je to aj inde. Množstvo tovaru mnohonásobne prevyšuje dopyt. Iným problémom sú aj napríklad vysoké ceny tovarov, alebo nízka kvalita lacnejších výrobkov.
Párkrát som tento problém spomenula v článkoch. Pandémia nadvýroby je veľmi nebezpečná a dovolím si povedať, že bude mať oveľa horšie následky ako súčasná pandémia koronavírusu, ktorá slúži na zakrytie mnohej špiny tejto spoločnosti.
Nie je to tak dávno, keď sa v médiách objavila správa o tom, že známa módna značka spálila a zlikvidovala svoj nepredaný tovar v hodnote 28,6 -33,8 milióna libier, len preto, aby nezdevalvovala svoju značku, zlacňovaním a predávaním pod cenu.
Pred viac ako mesiacom, keď sa v Európe hovorilo len veľmi málo o koronavíruse, som našla článok v ktorom sa píše o tom, ako veľkí predajcovia likvidujú obrovské množstvá nepredaného tovaru.
V článku bolo uvedené, že neexistujú konkrétne a celkové údaje, koľko tovaru sa takto zlikviduje v EÚ, ale len v Nemecku ročne zlikvidujú tovar v hodnote sedem miliárd eur a vo Francúzsku to bolo v roku 2014 približne za 630 miliónov eur.
A to nehovoríme napríklad o obrovských množstvách nových automobilov, alebo potravín, ktoré hnijú na skládkach.
Vlani bol celý svet zachvátený Grétomániou, ale o probléme nadvýroby a jej následkov v podobe vydrancovanej a znečistenej planéty sa hovorilo minimálne. Nehovorilo sa o obrovskej chudobe, detskej otrockej práci, umieraní od hladu, vojnových konfliktoch…
Pandémiu nadvýroby a plytvania spôsobila pandémia chamtivosti a nenažranosti nielen svetových elít. A tento krát na ňu doplatíme všetci. Táto pandémia nadvýroby poznačila celú planétu a nielen ľudstvo samotné.
Pandémia koronavírusu je len následok toho všetkého a snaha zakryť obrovskú hospodársku krízu, ktorú spôsobila nenásytnosť svetových a politických elít, ale aj samotného ľudstva. Ktovie aké následky táto kríza bude mať, ale sme svedkami toho, že za boj proti koronavírusu sa skrývajú snahy mocenských elít vyťažiť z tejto krízy čo najviac, na úkor obyčajných a už dosť chudobou poznačeného obyvateľstva planéty.
Prijímajú sa čoraz tvrdšie opatrenia, na sledovanie a následné prenasledovanie obyčajných ľudí.
Osobne si myslím, že strach z ochorenia je zneužívanie týchto reštrikcií, aby sa ľudia nemohli zhromažďovať a brániť sa voči totalite a diktatúre elít.
Čas ukáže, čo všetko sa skrýva za „koronavírusom“. Ale vždy, keď sa spomenie slovo kríza, si ja spomeniem na slová Tomáša Baťu:

„Příčinou krize je morální bída. Přelom hospodářské krize? Nevěřím v žádné přelomy samy od sebe. To, čemu jsme zvykli říkat hospodářská krize, je jiné jméno pro mravní bídu. Mravní bída je příčina, hospodářský úpadek je následek. V naší zemi je mnoho lidí, kteří se domnívají, že hospodářský úpadek lze sanovat penězi. Hrozím se důsledku tohoto omylu. V postavení, v němž se nacházíme, nepotřebujeme žádných geniálních obratů a kombinací. Potřebujeme mravní stanoviska k lidem, k práci a veřejnému majetku. Nepodporovat bankrotáře, nedělat dluhy, nevyhazovat hodnoty za nic, nevydírat pracující, dělat to, co nás pozvedlo z poválečné bídy, pracovat a šetřit a učinit práci a šetření výnosnější, žádoucnější a čestnější než lenošení a mrhání. Máte pravdu, je třeba překonat krizi důvěry, technickými zásahy, finančními a úvěrovými ji však překonat nelze, důvěra je věc osobní a důvěru lze obnovit jen mravním hlediskem a osobním příkladem.“

Zdroj: https://citaty.net/citaty/266255-tomas-bata-pricinou-krize-je-moralni-bida-prelom-hospodarske/

Zdroje:Likvidovanie nepredaného tovaru.
Luxusná módna značka likvidovala tovar

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Žilina, polícia, riskantná jazda

Sedemnásťročného mladíka pri riskantnej jazde zastavili až policajné výstrely

27.04.2024 22:24

Vodič BMW na výzvy na zastavenie nereagoval, policajti museli použiť varovné výstrely.

Jaroslaw Kaczyński

Líder opozičnej PiS Kaczyňski: Kandidujeme do europarlamentu, aby sme odmietli Green Deal

27.04.2024 22:09

Európska zelená dohoda bude podľa Kaczyńského pre Poľsko znamenať i čoraz vyššie ceny energií, ale aj nárast cien "prakticky vo všetkých oblastiach".

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5495788x
Priemerná čítanosť článkov: 3940x

Autor blogu