Založ si blog

Keď korupciu a klientelizmus nazvú „lobbyingom“…

 

Ilustračný obrázok: Pixabay

 

Pred pár dňami som si prečítala zaujímavý príspevok českého europoslanca MUDr. Ivana Davida „Jak na ně“,  v ktorom písal o skutočných príčinách protestov poľnohospodárov pred europarlamentom v Štrasburgu.

Jednou z nich bol „zákaz patentovania odrôd rastlín, ktoré vznikli prírodným šľachtením, ale aj laboratórnou úpravou genómu“.

Čo by znamenalo „pantentovanie odrôd rastlín“ pre poľnohospodárov?

Podľa slov MUDr. Ivana Davida to, že okrem firmy, ktorá si dala patentovať odrodu rastliny, by s ňou už nikto nemohol pracovať napríklad na ďalšom šľachtení. Držiteľ patentu by mohol poľnohodspodárov úplne zotročiť tým spôsobom, že by si smel do zmlúv o osivách zaviesť podmienku, že poľnohospodár musí takému „držiteľovi patentu“ predať všetku svoju úrodu, tak ako sa to stalo v Bangladéši.

Po zavedení „pantentovania odrôd rastlín“ by podľa I. Davida, behom roka ostali na trhu EÚ tri obrovské nadnárodné korporácie.

Čo by to znamenalo pre všetkých európskych poľnohospodárov?

Skutočne úplné zotročenie.

V článku však boli spomenuté aj iné závažné informácie, ktoré ukazujú a osvetľujú prácu europoslancov a eurokratov a to cit:

„Vývoj a zkoušky bezpečnosti těchto nových rostlin trvají dlouho a stojí hodně peněz. Mohou však dále posunout zemědělství směrem k vyšším výnosů a k možnosti snížení spotřeby ochranných postřiků. Ve výzkumu těchto šlechtitelských metod působí dva druhy firem. Obří nadnárodní korporace, které mají pro našince nepředstavitelné množství peněz nejen na výzkum, ale i na lobbying. Každá ze tří největších firem je na ovlivňování názorů eurokratů a europoslanců ročně schopna vyčlenit více peněz než kolik by stála výstavba nových budov europarlamentu ve Štrasburku, Bruseli i Lucemburku.“

Takže, pre koho v skutočnosti pracuje celá eurokratická mašinéria?

Pre občanov EÚ, alebo pre veľkokapitál a nadnárodné korporácie?

A čo v skutočnosti znamená ten „lobbying“, po našom lobing?

Nie je to iba korupcia a klientelizmus nepredstaviteľných rozmerov?

Plní ešte vôbec Európska únia svoje poslanie?

A čo je vlastne podstatou tzv.„ európskej politiky”?

Korupcia a klientelizmus, eufemisticky nazvané „lobbyingom“?

To, ako tento „lobbying“ nadnárodných korporácií funguje, mohli štáty a občania EÚ zistiť pri nedávnej „covidovej pandémii“ a nezmyselnom nákupe obrovského množstva vakcín, za ktoré musia platiť štáty farmaceutickým spoločnostiam obrovské milióny.

Spôsob, akým boli uzatvárané tieto zmluvy napríklad s firmou Pfizer, ukázal kto  a čo a ako ovláda EÚ.

Žiaľ, doteraz nikto nenesie zodpovednosť za nekalé praktiky, ktoré sa diali počas „plándemie“.

Vidíme to aj v prípade konfliktu na Ukrajine, ktorý je v podstate koloniálnou vojnou vedenou práve tými, ktorí ovládajú „bruselský klérus boha Mamona“. Pretože európski politici a eurokrati vedome a cielene v mene „lobbyingu“ ničia celú Európu.

Na protestoch farmárov vidieť, aké je potrebné postaviť sa za svoje práva, pretože dosiahli priam nemožné a to „zákaz patentovateľnosti odrôd rastlín“.

 

Devana

Slnovratovo 20. februára 2024

Článok bol zverejnený na: Belobog.sk

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Policajná eskorta / Policajné auto / Polícia /

Polícia preveruje bombovú hrozbu na súdoch

29.04.2024 09:14

Oznamovateľ nešpecifikoval konkrétny súd.

Annalena Baerbocková

Baerbocková vyzýva na rozšírenie EÚ o krajiny západného Balkánu. Ide o šedú zónu využívanú Ruskom, tvrdí

29.04.2024 08:45

Medzi krajiny západného Balkánu sa radí Čierna Hora, Bosna a Hercegovina, Albánsko, Srbsko, Severné Macedónsko a Kosovo.

Kolumbíjska univerzita

Biely dom vyzval na pokojné protesty na amerických univerzitách

29.04.2024 08:25

Vlna demonštrácií sa začala na Kolumbijskej univerzite v New Yorku, rýchlo sa však rozšírila po celej krajine.

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25, aktualizované: 10:13

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5497025x
Priemerná čítanosť článkov: 3941x

Autor blogu