Založ si blog

Ó, aké demokratické!

 

Ilustračný obrázok: Brigitte Werner Pixabay

Pomyslela som, keď som čítala, čo všetko hrozí americkému novinárovi Tuckerovi Carlsonovi, ktorý si dovolil urobiť rozhovor s ruským prezidentom V.V. Putinom, aby sa ľudia dozvedeli aj názory druhej strany, proti ktorej vedie „kolektívny západ“ už celé desaťročia „svätú vojnu“ o zdroje. O zdroje, ktoré sa na planéte práve kvôli nenásytnosti západných mocenských elít rýchlo míňajú.

A práve títo „herr führ… – veľkomožní“ či už spoza oceána, alebo z EÚ, chrlia lávu nenávistných vyhrážok na Carlsonovu adresu. Kým tí v Európe na neho chcú uvaliť „sankcie“ po jeho rozhovore, z druhej strany počuť o tom, že môže byť druhým Julianom Assangeom.

Čoho sa tak boja?

Že sa ľudia dozvedia niečo iné, ako hlása novodobá „demokratická propaganda jedného názoru“?

V článku Mariána Moravčíka  „Tucker Carlson v Moskve – som tu, lebo to patrí k práci žurnalistu“ je zverejnené vyjadrenie Tuckera Carlsona, prečo sa rozhodol vycestovať do Moskvy a položiť otázky V. V. Putinovi.

Pri čítaní o tom čo, všetko hrozí T. Carlsonovi len preto, že si robí svoju prácu tak, ako by sa mala robiť, ale aj o tom, ako mainstream bude tento rozhovor bojkotovať som premýšľala nad tým, že spoločnosť sa od čias fašizmu a nacizmu veľmi nezmenila. Iba ak k horšiemu. Namiesto uvrieskaného führera – vodcu Hitlera sa objavil rovnako uvrieskaný panák Zelenský, ktorý štedro dotovaný vojnychtivými elitami uveril vlastnej úlohe v tejto krvavej dráme, rovnako ako uveril vo svoju výnimočnosť. Fašisti a nacisti prenasledovali ľudí s iným názorom a svojich politických oponentov, čo končilo často zatváraním do väzenia, koncentrákov, neľudským mučením a popravami.

Kvôli čomu vypukla druhá svetová vojna a kto na nej najviac zarobil zisťuje čoraz viac ľudí. Možno stojí za spomenutie oslava 80. výročia vypuknutia Druhej svetovej vojny, na ktorú neboli pozvaní predstavitelia práve tých štátov, proti ktorým bola v skutočnosti  vedená – Rusko, Bielorusko a dokonca aj Srbsko, ale zato bola pozvaná do Poľska krajina, ktorá toto vojnové šialenstvo rozpútala – Nemecko.

To, čo sa stalo Julianovi Assangeovi  a vyhrážky Tuckerovi Carlsonovi sú ukážkovým príkladom „klamstiev demokracie“ o samotnej demokracii, či slobode slova a názoru.

A práve „klamstvá demokracie“, medzi ktoré patrí aj prekrúcanie histórie a nehanebné prepisovanie dejín, novodobá cenzúra, tvrdá propaganda jedného názoru a mocenská svojvôľa spôsobili novodobé vojnové šialenstvo na Ukrajine a hrozbu celosvetového vojnového konfliktu nedoziernych následkov.

Podľa Tuckera Carlsona majú ľudia právo vedieť aj „názor druhej strany“. Podľa mocenských a politických predstaviteľov kolektívneho západu je to neprípustné. Možno preto, aby mnohí ľudia nezačali chápať to, že sa za frázami o demokracii a demokratických hodnotách skrýva ohavná forma „západného liberálno-demokratického fašizmu“.

Veľmi zreteľne to vidieť aj na Slovensku, kde táto forma fašizmu rástla a bujnela celé desaťročia, štedro podporovaná „politickou filantropiou“ a jej spôsoby jednania  s občanmi štátu sme zažívali  tri a pol roka. Prípad Generála Milana Lučanskeho, kriminalizácia politických oponentov, nezákonné zatváranie, ale najmä hrubé porušovanie základných ľudských práv a slobôd a beztrestné páchanie zločinov proti ľudskosti sú praktiky, ktoré boli bežne používané počas nástupu fašizmu a nacizmu k moci v minulosti.

Výsledkom týchto praktík je rozklad štátu po všetkých stránkach, nárast korupcie a bezprávia. V súčasnosti práve títo politickí predstavitelia „demokraticky“ odmietajú priznať výsledok volieb a snažia sa o „majdanizáciu“ spoločnosti a štátny prevrat.

Žiaľ, kvôli tomu, že sa „vyspelá západná spoločnosť“  nedokázala poučiť z histórie, znova sa  vydala na cestu fašizmu, krvavých vojen a drancovania, pretože jej  politickí predstavitelia nielenže nemajú všeobecný vedomostný prehľad, ale ani žiadne znalosti ohľadom riadenia spoločnosti.  Preto slepo a servilne poslúchajú príkazy mocenských elít, na základe  ktorých vedú západnú civilizáciu k úpadku a následne kolapsu.  Viera  vo vlastnú výnimočnosť  a nadradenosť, ku ktorej sú cielene vedení, im bráni chápať, čo v skutočnosti rozhovor Tuckera Carlsona s Vladimírom V. Putinom znamená.

Každý zdravo premýšľajúci  jedinec chápe, že sa USA  ocitli, práve vďaka vládnutiu takýchto politikov na pokraji zrútenia ekonomiky, spoločensko-politického systému a celého štátu. Tento pád bude veľmi krutý nielen pre satelity USA, ale pre celý svet. Preto je nutné tento pád riadiť a zmierniť, pretože by znamenal celoplanetárnu katastrofu, ktorú si dovolím prirovnať k pádu meteoritu, či výbuchu supervulkánu.  Čo by to znamenalo pre miništátik veľkosti Slovenska si radšej ani nechcem predstaviť.

Nuž a čo dodať na záver?

Pri pohľade na politickú situáciu vo „vyspelej západnej spoločnosti“  vidieť, že politická smotánka, ktorá uverila vo vlastnú výnimočnosť ešte stále tancuje na hornej palube, kým liberálno-demokratický Titanic je už takmer celý pod vodou. Mainstreamoví hudobníci a umelci  im do toho tanca vyhrávajú a spievajú, hoci sú už po pás vode a odmietajú vidieť to, na čom sa spolu s nimi podieľajú a stále veria, že sa nič  vážne nedeje. Politici sa ešte  tak zo zvyku povyhrážajú sankciami, ktoré ten ich Titanic v skutočnosti potopil a zabávajú sa ďalej. Veď to je podľa nich také „demokratické“

 

 

Devana

Slnovratovo 9. február 2024

 

Článok bol publikovaný na: Belobog.sk

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Matthias Ecke

Skupina útočníkov napadla a zranila europoslanca SPD Eckeho. Museli ho operovať

04.05.2024 17:39

Krajinskí predsedovia SPD uviedli, že útok je varovným signálom pre všetkých v Nemecku a známkou toho, že stúpenci krajnej pravice sú už celkom bez zábran.

Irán / Vojnová loď /

Iránska vojenská loď Šahíd Mahdaví prekročila prvýkrát rovník

04.05.2024 17:28

Je to údajne prvýkrát, čo Irán vyslal loď svojho námorníctva na takúto diaľkovú misiu.

Eurovoľby 2024

Strany môžu na kampaň v eurovoľbách minúť najviac tri milióny eur

04.05.2024 16:13

Pri volebnej koalícii platí tento limit zvlášť pre každú stranu.

Kim Čong-un

Pieseň oslavujúca diktátora Kima sa stala hitom TikToku. Skladba má nové, alarmujúce posolstvo

04.05.2024 15:27

Pieseň "Priateľský otec" vzbudila záujem hlavne medzi užívateľmi generácie Z. Nie je to prvá pieseň venovaná Kimovi, je tu ale viditeľný odklon v použitom jazyku a slovníku.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5503659x
Priemerná čítanosť článkov: 3945x

Autor blogu