Založ si blog

Sám so sebou…

 

Ilustračný obrázok: Pixabay

Keď sa narodíme alebo zomierame, často bývame obklopení ľuďmi, aj keď sme v tých chvíľach  v podstate úplne sami.

Počas nášho života sa tiež  ocitáme v spoločnosti iných ľudí, blízkych, priateľov, kolegov, ale aj úplne neznámych, ktorí spolu s časom prichádzajú a odchádzajú.

Lenže v živote každého človeka prichádzajú okamihy, keď potrebuje byť iba sám so sebou.

Často preto, aby pochopil  sám seba a uvedomil si kým je a kým nechce byť. Ale aj preto, aby mohol byť v spoločnosti iných a správal sa k nim ľudsky.

Chvíle, keď je človek sám so sebou a môže sa ponoriť do svojho srdca a duše prinášajú odpovede na mnohé ťažké otázky, ktoré sa niekedy bojí položiť a nahlas vysloviť.

Preto by  sme nemali mať strach byť iba sami so sebou a báť sa samoty, ktorá v skutočnosti nie je samotou.

Pretože ak dokážeme byť sami so sebou, dokážeme počuť hlas Boha v nás a cítiť jeho dotyk Lásky. V takých chvíľach pochopíme vzácnosť vlastného bytia, života iných, ale najmä Lásky, ktorá dáva všetkému zmysel a význam.

A pochopíme, že čas, ktorý strávime sami so sebou je veľkým darom.

 

 

Devana

Slnovratovo 27. december 2023

 

Clánok bol zverejnený na: Belobog.sk

 

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Niger / Rusko /

Ruské jednotky vstúpili na leteckú základňu v Nigeri, ktorá hostí americké sily

03.05.2024 09:07

Krok ruskej armády stavia americké a ruské jednotky do tesnej blízkosti v čase, keď sa vojenská a diplomatická rivalita oboch krajín čoraz viac vyostruje v súvislosti s konfliktom na Ukrajine.

Jekaterina Sobjanukova

Najbohatšia poslankyňa označila nezamestnaných Rusov za červy a rada by ich videla v pracovných táboroch

03.05.2024 08:00

Jelena Sobkaňuková tvrdí, že veľa ľudí nechce robiť. Bola preto zvedavá, čo si myslia ostatní poslanci o táboroch smutne známych zo Stalinovho obdobia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5502427x
Priemerná čítanosť článkov: 3944x

Autor blogu