Založ si blog

Pavučina moci. . .

 

Ilustračný obrázok: Pixabay

Voľby skončili, napätie mnohých voličov tiež…

A výsledky?

Tie z mnohých aspektov nie sú až také prekvapivé a ukazujú ako vyzerá  politicko-spoločenská situácia v našom štáte. Ak takisto ako vyzerá morálna aj  názorová roztrieštenosť občanov, ktorí svojimi hlasmi v každých voľbách pomáhajú vytvárať pavučinu moci na Slovensku.

Výsledky takisto ukazujú aj skutočnú moc mainstreamových médií  a rovnako aj pozadie a silu „mocenského zákulisia“. Preto im zodpovedajú aj výsledky troch súčasne najsilnejších politických strán.

Oľano, KÚ a Za ľudí nesklamali ich tradiční voliči, ktorí ich vyniesli k moci aj v minulých voľbách. Áno sú to tradiční voliči, ktorým stačia najmä bašávely a sľuby finančnej odmeny za voľby  a predstaviteľom strán iba to, že  stačí ak budú vedieť zakrúžkovať ich stranu aj kandidátov.

KDH tentokrát stavila aj na štyri silné mená z luteránskeho prostredia, takže „ekumenická spolupráca” sa začala rozvíjať  dokonca aj v politickej rovine a kresťanský sentiment v podobe „budeme voliť toho nášho, možno nám pomôže“ , priniesla strane potrebné hlasy, aby sa dostala do parlamentu.

SaS zasa volilo množstvo liberálnejšie zameraných voličov, ktorým až tak nevonia progresívne myslenie, ale neprekážajú im škandály predsedu SaS a jeho straníckych kolegov.

A SNS? Osobne si myslím, že strana je v parlamente najmä vďaka platforme MOR HO!, inak by pán „preceda“, ktorý stranu dostal na dno,  mal ešte viac prekvapenejší výraz ako ho mal po minulých parlamentných voľbách.

Nuž voľby skončili, rovnako  ako aj nádeje niektorých nafúkaných politických hochštaplerov, ktorí by v normálne fungujúcej spoločnosti nikdy nemali prístup k moci.

Lenže… Keďže žijeme v hentej „falošnej demokracii“, tak sa znova začne pliesť nová „pavučina moci“, v ktorej si na svoje prídu na svoje všetky politické bábky a hochštapleri, servilní lokaji a najmä mocenské elity.  Žiaľ, občania, ktorí ich dostali k moci, budú znova rukojemníkmi ich politikárčenia.  A vôbec ani netušia, že sú iba takými malými muškami, ktoré sa zasa iba chytili do pasce „pavučiny moci“

Devana

Slnovratovo 1. október 2023

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Väzenie / Väznica / Cela /

Najviac väzňov v SR malo dokončené len úplné základné vzdelanie

05.05.2024 12:13

Celkovo sa v slovenských ústavoch k 31. decembru 2023 nachádzalo 8 305 odsúdených osôb a 1 419 obvinených osôb.

EU Dollar Euro Parity Explainer

Lídri susedných štátov svoje sľuby o eure nesplnili. Kedy Slováci prestanú platiť korunou, forintom a zlotým?

05.05.2024 11:27

Politici v Česku, Poľsku a Maďarsku mali ambiciózne plány s prijatím spoločnej európskej meny. Zostalo pri kvetnatých rečiach. Ako to vyzerá teraz?

Partizánske / Prietrž mračien / Potopa / Pes /

Stačilo 15 minút. Po prietrži mračien vytopilo časť Partizánskeho, vyhlásili mimoriadnu situáciu

05.05.2024 10:42

Okrem mimoriadnej situácie vyhlásili aj tretí stupeň povodňovej aktivity.

Vesmír / AStronómia / Hviezdy /

Z Hurbanova do brazílskeho Ria. Pätica slovenských študentov postúpila na medzinárodnú olympiádu v astronómii

05.05.2024 10:28

Do medzinárodného kola sa prebojovali Patrik Prítrský, Mário Tlamka, Vladimír Slanina, Tomáš Kubrický a Marek Baňárek.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5504448x
Priemerná čítanosť článkov: 3946x

Autor blogu