Založ si blog

Viac ako katastrofa…

 

Pred pár desaťročiami, po zamatovom prevrate nás politici presviedčali, že nie je potrebné pestovať, chovať a vyrábať potraviny, že si ich jednoducho vieme priviezť a kúpiť.

Rušili sa družstvá, prestávalo sa orať a siať, likvidovali sa chovy úžitkových zvierat, zatvárali sa potravinárske závody a Slovensko sa čoraz viac prepadalo v potravinovej sebestačnosti a bezpečnosti

 V začiatkoch covidovej pandémie k nám denne prichádzalo okolo sedemsto plne naložených kamiónov potravín, pred rokom to bolo už okolo osemsto.

 

Ilustračný obrázok: Pixabay

 

Poľnohospodári a potravinári márne prosili vládu, aby im počas pandémie pomohla. Výsledkom je obrovské zdražovanie potravín, ktoré ešte aj dnes poverená vláda spolu s prezidentkou ignorujú a odmietajú riešiť. Preto sa náš štát ocitol v potravinovej bezpečnosti úplne na chvoste EÚ.

Je to zámer, alebo neschopnosť ponovembrových politikov a aj tejto súčasnej vlády?

F. William Engdahl vo svojej knihe Semienko skazy hneď v úvode spomenul údajný výrok H. Kissingera: „Ovládajte ropu a budete ovládať národy. Ovládajte jedlo a budete ovládať ľudí.“ A práve tieto slová vysvetľujú udalosti, ktoré sa dejú v našom štáte, v EÚ a v celom svete.

Pre náš štát je to skutočne viac ako katastrofa, pretože zásluhou ponovembrových vlád a najmä tejto poslednej, sme na prahu humanitárnej katastrofy. Množstvo ľudí sa prepadá do obrovskej chudoby, ale čo je horšie, že aj keď ľudia budú mať peniaze nebudú mať čo za ne čo kúpiť.

Už dlhšie si všímam, že regály obchodov nie sú až také preplnené ako kedysi. Mnohí ľudia nakupujú len základné potraviny, ovocie a zelenina je neúnosne drahá a chlieb a pečivo zdraželi o viac ako 100%.

Čo sa bude diať keď štáty, ktoré k nám dovážajú potraviny, ich kvôli vlastnej potravinovej bezpečnosti prestanú voziť?

Toto všetko svedčí, že novembrový prevrat, výpredaj strategických podnikov, zámerné zadlžovanie štátu a najmä ožobračovanie občanov pomocou dlhového otroctva bol dlhodobý zámer. Stali sme sa podradnou kolóniou, v ktorej ľudia a ľudský život nemajú žiadnu hodnotu. Voči EÚ a NATO a ostaným spolkom v ktorých náš štát je, máme iba povinnosti, o právach sa nedá hovoriť. Denne sme svedkami absurdít, ktoré nemajú obdobu.

O potravinách nízkej kvality, ktoré sa vyrábajú pre trhy postsocialistických štátov sa hovorí už niekoľko rokov. Dnes som v obchode pri regáloch s múkou videla nápis „múka zo slovenskej pšenice“Škandál s dovozom kontaminovanej ukrajinskej  pšenice vyvolal v ľuďoch obavy o posledné zvyšky zdravia. Mňa osobne a aj mnohých iných ľudí prekvapilo, ako je možné, že štát, ktorý je zmietaný vojnou tak, že mu musí aj chudobné Slovensko štedro humanitárne na úkor vlastných občanov pomáhať, môže v  obrovských množstvách vyvážať také strategické komodity ako sú obilie, oleje a rôzne iné potraviny. Prekvapila ma aj nekonečná filantropia politikov a vlastníkov agrobiznisu, ktorí podporujú pestovanie a vývoz škodlivých potravín do tých najchudobnejších štátov a krajín sveta, vrátane Slovenska.

Oficiálne údaje hovoria o tom, že slovenská potravinová sebestačnosť je na úrovni 40% a to je pre náš štát viac ako katastrofa.

Štát, ktorý sa nedokáže postarať o základnú potravinovú bezpečnosť svojich občanov, už v skutočnosti nie je právnym štátom a hazarduje so životmi občanov.

Riešením  tejto katastrofy je osloviť našich národohospodárov, ktorých ešte máme a  poľnohospodárskych, lesníckych a potravinárskych odborníkov, aby spoločne  vypracovali novú koncepciu potravinovej bezpečnosti štátu a vyhlásiť  poľnohospodárstvo a potravinárstvo za strategické odvetvia hospodárstva štátu.  Pretože to, akým potravinovým vazalom Slovensko je, svedčí  fakt, že vlani nám EÚ „dovolila“ pestovať plodiny na väčšej ploche ako v minulosti. A čakať pomoc od tých, ktorí nás zámerne skolonizovali a roky ožobračujú je scestné a nezodpovedné.

 

Článok bol zverejnený na: Belobog.sk

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5486361x
Priemerná čítanosť článkov: 3933x

Autor blogu