Založ si blog

Ak by to s tou ekológiou mysleli vážne, tak by ľuďom nevnucovali červy a nelikvidovali poľnohospodárstvo, ale…

 

Ak chce človek riešiť problémy a niečo zmeniť, tak  ich musí správne definovať a hľadať všetky možné riešenia. To platí aj o súčasnej situácii, keď  na Slovensku a aj v mnohých iných štátoch reálne hrozí hladomor. Hladomor, ktorý nie je následkom  klimatických zmien a vojny na Ukrajine, aj keď je to ľuďom médiami a politikmi takto podávané.

Hospodárska kríza, ktorá postihla celý  „Západný svet“,  nie je následkom konania politikov, ale ich cieľom na nové zotročenie obyvateľstva a snahou presadzovať to, čo by v minulosti bolo nepresaditeľné. Takým príkladom je aj vlaňajšie schválenie použitia múčnych červov ako bezpečného druhu potravín v EÚ.

 

Ilustračný obrázok: Tomáš Vlčko. Obrázok je použitý so súhlasom autora.

 

Zabezpečiť dostatočné množstvo zdravých potravín  v skutočnosti nie je až takým veľkým enviromentálnym problémom pre planétu ako sa snažia ľudí presvedčiť. Omnoho väčším ekologickým problémom je neustále zbrojenie a vojny, ktoré majú fatálne následky nielen pre ľudí, ale hlavne pre prírodu a ovzdušie.

Riešiť  „enviromentálne problémy“ likvidáciou poľnohospodárstva a „Zelenou cestou“ sa rozhodli na Srí Lanke a dnes vidíme výsledok.

Prvým krokom, ako zabrániť  skutočnej katastrofe, je obnovenie poľnohospodárstva. Pretože na Slovensku sa tradičnému poľnohospodárstvu venuje iba malá časť  gazdov, či roľníkov, pestovateľov a chovateľov. Schválne nepíšem farmárov, pretože naše  slovenské výrazy vyjadrujú podstatu poľnohospodárstva.  Ostatní sa venujú „agrobiznisu“, ktorý vo veľkom podporuje EÚ. Výsledkom je nízka potravinová sebestačnosť  štátu na úrovni cca 40% a veľká závislosť na dovoze potravín.

Všetko toto svedčí o nielen tom, aké postavenie má SR v EÚ, ale hlavne o tom, že likvidácia poľnohospodárstva je cieľom mocenským elít nielen zotročiť a ožobráčiť  čo najviac ľudí, ktorí  už reálne trpia chudobou, ale najmä čo najviac na tomto všetkom zarobiť.

Ak by to s tou ekológiou mysleli vážne, tak by ľuďom nevnucovali červy a nelikvidovali poľnohospodárstvo, ale hľadali by skutočné riešenia problémov.

Pred pár rokmi som napísala článok „Démonizácia konopy siatej“. Konopa siata, je jednou z rastlín, ktorá by dokázala pomôcť nielen nasýtiť množstvo ľudí, ale má neuveriteľne veľký záber využitia. Obsahuje zdraviu prospešné látky, čistí znečistenú pôdu, je  kvalitným hnojivom. Môže sa požívať na výrobu textilu, papiera, lán, stavebných materiálov, ale aj ako alternatívny zdroj vykurovania. Áno, na  toto všetko sa dá použiť obyčajná konopa.

Ďalším riešením je zmena stravovacích návykov a používanie sezónnych a lokálnych potravín, ktoré sa ľahko dajú na Slovensku dopestovať.  Pretože práve takéto potraviny sú pre ľudské zdravie prospešné.

Je potrebné zvýšiť chov oviec a iných hospodárskych zvierat, ktoré spásaním trávnatých porastov zamedzujú šíreniu náletových burín, udržiavajú lúky a pasienky v takom stave, ktorý chráni pôdu pred eróziou a pomáha zadržiavať vodu v krajine a zabraňujú povodniam.  Spásaním trávnatých porastov hospodárskymi  zvieratami  sa vytvárajú dôležité biotopy, dôležité pre prežitie mnohých rastlinných a živočíšnych druhov.

Nemenej dôležitým riešením ekonomickej a ekologickej krízy je podpora záhradkárov a drobnochovateľov, či zakladanie nových záhradkárskych kolónii.

Ale najdôležitejšie je vrátiť pôde jej význam  a hodnotu a naučiť sa žiť v súlade s prírodou a jej zákonmi.

To sa však môže stať iba vtedy, keď ľudia pochopia, že  chamtivosť mocenských elít a „Zisk za každú zmenu“ nezotročuje a nezabíja len ich samotných, ale celú planétu.

Áno, ak by to vládnuce elity s tou ekológiou mysleli vážne, tak by nevnucovali ľuďom červy a nelikvidovali poľnohospodárstvo, ale prestali by parazitovať na ľuďoch aj na planéte takým spôsobom, že  ich kvôli vlastnému obohateniu a zisku zabíjajú bez najmenších výčitiek svedomia.

 

 

Článok bol zverejnený na: belobog.sk

 

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5471826x
Priemerná čítanosť článkov: 3922x

Autor blogu