Založ si blog

Divadlo pre plebs – koaličná „ politická búrka v šerbli“… Ale čo ďalej?

 

Uhorková sezóna  je v plnom prúde a mainstream s bulvárom sa predháňajú, čo predhodia Slovači hladnej po „zaručene pravdivých informáciách“.

Nie je to tak dávno, keď Slováci mohli obdivovať vyšportovanú a potetovanú postavu ministra školstva Branislava Gröhlinga, škoda však,  že  nemohli obdivovať  jeho prácu v rezorte, ktorý vedie. Dnes sa dozvedajú, ako je táto vláda v troskách a ako sa všetci navzájom vydierajú a ruvajú o to, čo ešte ostalo z tohto štátu…

 

Ilustračný obrázok: Pixabay

 

Politici spolu s médiami si myslia, že  sa im ešte na chvíľu  podarí  koaličným divadelným predstavením s názvom „ politická búrka v šerbli“ oklamať  plebs,  ktorý je ešte schopný veriť ich klamstvám.

Plebs, ktorý ako prirýchlo zabúda na to, aké škody títo politici napáchali počas covidovej pandémie, koľko štátnych financií prešustrovali kvôli vlastnému obohateniu sa, ale aj kvôli profesijnému diletantstvu.

Plebs, ktorý akosi prirýchlo zabúda na to, ako títo „politici“ zadĺžili a zničili tento štát.

Plebs, ktorý akosi prirýchlo zabúda na to, ako mu  politici spolu s „odborníkmi“  diktátorským a tyranským spôsobom siahli na ľudské  práva a slobody, pošliapali ľudskú dôstojnosť, zbavili ho sociálnych práv  a budúcnosti.

Výhovoriek prečo to robia, si títo politickí lokaji našli vždy dosť a bezočivo ľuďom klamali, že je to len a len pre ich dobro. Žiaľ, mnohí im uverili a veria doteraz.

Súčasná politická kríza priamo súvisí  s vývojom „Špeciálnej vojenskej operáci Ruska“ na území Ukrajiny.

Čoraz viac štátov vyjadruje podporu Rusku a svetová hegemónia USA, Veľkej Británie a ich vazalov končí. Svedčí o tom aj rozklad vlády britského premiéra Borisa Johnsona, ktorý má podľa BBC  ešte dnes podať rezignáciu. Dôvod- sexuálny škandál… Nuž, nie je to tak dávno, keď si potriasal ruky na neočakávanej návšteve Ukrajiny so Zelenským a podporoval ho v boji proti Putinovi, aby Ukrajina vyhrala….Pretože podľa jeho slov by „výhra Putina bola katastrofou“.

Politická kríza na Slovensku priamo súvisí aj s vazalskou politikou Bruselu, ktorého  technokratické vládnuce elity sa netaja tým, že zotročenie európskych štátov, ktoré sa nepodarilo vojenskou cestou nacistickému Nemecku, dosiahnu ekonomickou formou a mentálnym a dlhým otroctvom.

Len málokto na Slovensku si uvedomuje, že holandskí farmári bojujú proti tomuto otroctvu a následnému hladomoru aj za nás…

Preto nesmieme dopustiť, aby sa súčasná vláda takýmto spôsobom zbavila zodpovednosti za svoje zločiny proti ľudskosti, ktorých sa dopustila a spôsobila tak rozvrat štátu. Takisto nesmieme zabúdať aj na predošlé vlády a politikov, ktorí kvôli osobným ambíciám, chamtivosti  a túžbe po moci,  neurobili nič, aby sa spojili  zabránili nástupu tejto vlády, pretože sú rovnako zodpovední spolu s nimi za likvidáciu nášho štátu.

Ale čo ďalej?

Tragédiou Slovenska je to, že mu chýbajú intelektuálne elity, morálne a profesijne zdatné, ktoré by dokázali zachrániť, čo sa dá…

Kedysi dávno, som ako malé dieťa videla rozprávku, na názov si nepamätám, o kráľovstve, kde vládol mladý kráľ, ktorý vydal nariadenie, že v jeho kráľovstve  nemali miesto starí ľudia. Tí museli z kráľovstva odísť. Jeden mladý sedliak sa tomuto kráľovmu nariadeniu vzoprel a svojho starého otca ukryl na bezpečné miesto, kde ho nik nemohol nájsť.

Po čase kráľovstvo zasiahla veľká bieda, mladí ľudia nevedeli gazdovať a hospodáriť, iba mladému sedliakovi radil jeho otec čo má robiť.  Kráľ bol zvedavý, ako je možné, že sedliak vie, čo robiť aj počas ťažkých rokov. Sedliak sa napokon priznal, aj keď jemu a jeho otcovi hrozil prísny trest za neuposlúchnutie kráľovho nariadenia. A mladý kráľ pochopil, že biedu celého kráľovstva spôsobil on sám, svojou hlúposťou  sa samoľúbosťou…

Aj medzi nami žijú  múdri ľudia, ktorí vedia ako sa dá dostať z tejto biedy. Ešte máme možnosť učiť sa od nich a vychovať ľudí, ktorí budú vedieť riadiť tento štát. Len málokto si uvedomuje, že ekonomika a hospodárske riadenie štátu musia byť oddelené od politického riadenia. A že práve to,  že štát riadia politickí diletanti, vedie k jeho likvidácii a zániku.

Bude stačiť občanom nášho štátu „politická búrka v šerbli“, alebo sami od seba začnú hľadať riešenia a trvať na politickej a trestnoprávnej zodpovednosti politikov, ktorí bez minutia oka likvidujú tento štát a  budúcnosť jeho občanov?

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

požiar, václavské námestie, praha

Na Václavskom námestí horelo, dym bolo vidieť z celej Prahy

28.03.2024 14:21

Do nemocnice previezli jedného muža, ktorý sa nadýchal splodín.

Čína Filipíny Juhočínske more lode

Čína a Filipíny sa vzájomne obvinili z eskalácie napätia v Juhočínskom mori

28.03.2024 14:07

Loď čínskej pobrežnej stráž v sobotu zablokovala filipínske zásobovacie plavidlo, poškodila ho vodným delom a zranila pri tom troch filipínskych vojakov.

medveď, Liptovský Mikuláš

Medveďa, ktorý útočil v Liptovskom Mikuláši, našli s pomocou dronov do 1,5 hodiny

28.03.2024 13:53

Počas monitorovania medveďa bolo s dronmi nalietaných približne 74 kilometrov.

česko rusko ambasáda

Proruská špionážna sieť útočí proti EÚ: Poľsko a Česko spustili vyšetrovanie, majú zistenia týkajúce sa Slovenska

28.03.2024 13:50

Poľská kontrarozviedka (ABW) vyšetruje činnosť proruskej špionážnej siete zameranej proti členským štátom a orgánom Európskej únie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5470800x
Priemerná čítanosť článkov: 3922x

Autor blogu