Založ si blog

Aké je jednoduché obviňovať, súdiť a odsudzovať bez dôkazov. . .

Mnohých ľudí strasie nepríjemným pocitom a hnusom, keď sa niekde  spomenie hon na čarodejnice, inkvizícia, alebo novšie praktiky prenasledovania a vraždenia, ktoré boli požívané napríklad v druhej svetovej vojne nacistami a fašistami. Áno, cítia odpor a hnus z ľudského správania, ktorého výsledkom bolo bezprávie a utrpenie nevinných ľudí. Ale koľkí z týchto ľudí sa prizerajú a mlčia, keď sa v súčasnosti deje to isté.

 

Foto: expres.cz

 

A deje sa to sofistikovaným spôsobom celé desaťročia. Najskôr bol desaťročia očierňovaný socialistický spôsob riadenia štátu a po Zamatovom prevrate sa začal postupný hon na „komunistov“, ktorí vedú najmä verní lokaji a kolaboranti, ktorí verne slúžili  a profitovali zo socializmu.  Teraz sa stali hrdými komunistobijcami a ich práca spočíva v tom, že kydajú špinu na všetko, čo sa v štáte postihnutom a spustošenom Druhou svetovou vojnou podarilo vybudovať. Kydajú špinu na tých, ktorí bojovali  za našu slobodu, očierňujú pamiatku tých, ktorí sa nebáli práce a vybudovali štát. Štát, ktorí oni rozpredali  za tučné provízie a urobili z neho kolóniu.

V našom štáte sa začali používať tzv. demokratické princípy vládnutia, kde je  v súčasnosti možné úplne všetko. Kupovať si moc a politické strany, kupovať si médiá, kupovať si ľudí. Politikom sa môže stať hocikto, podvodník, plagiátor, mafián.  Stačí mať finančné a mediálne zázemie a byť na správnej strane „barikády“. Tieto demokratické princípy vládnutia ukázali, že nič nie je nemožné. Napríklad aj obviňovať,  súdiť, odsudzovať a slovami bývalého premiéra Matoviča dokonca mediálne „zarezávať“ nepohodlné osoby bez dôkazov.

Mnohí si spomenú, že novodobý hon na čarodejnice začal mediálnym prenasledovaním V. Mečiara a dnes je verejne známe že bicyklový majdan, ktorého tvárou bol M. Dzurinda, podporil „filantrop Soros“ dvadsiatimi miliónmi dolárov. Ten istý filantrop sa netajil ani podporou voľby Zuzany Čaputovej do prezidentského kresla, čo on sám nazval „politickou filantropiou“. Už vtedy bolo normálne obviňovať a mediálne lynčovať ľudí bez dôkazov. Postupne tieto praktiky prerastali do slovenskej politiky a stali sa parlamentným folklórom, keď sa stal ľudovým zabávačom a kabaretiérom práve Igor Matovič, ktorý za túto svoju prácu dostal na čas trafiku v podobe premiérskeho kresla.

Obviňovanie bez dôkazov prinášali denne médiá, ktoré takto postupne otvárali Overtonovo okno. Podsúvali falošné obvinenia frázami „ vraj, pravdepodobne, asi, možno“ a ľuďom to stačilo, aby uverili klamstvám. Stačí si spomenúť, ako všetci zverejňovali Matovičove obvinenia, že Fico má milióny na účtoch na Belize. A toto Overtonovo okno médiá dokorán otvorili pri vražde novinára Kuciaka a jeho priateľky. Obviňovali bývalého premiéra Fica bez akýchkoľvek dôkazov, že je vrah. Snažili sa ho súdiť v podobe pouličných protestov „Za slušné Slovensko“, kde boli bežne transparenty s nápisom Fico je vrah, alebo Fico do basy s hanlivými obrázkami vo väzenskom mundúre.

 

Foto: filippastorek.blog.sme.sk

 

Áno, obviňovanie bez dôkazov je veľmi jednoduché a dnes počas vládnutia tejto garnitúry  sa takéto obviňovanie  stalo formou vládnutia. Vládnutia, ktoré zapríčinilo smrť generála Lučanského, ktorý bol obvinený bez relevantných dôkazov a ku ktorému sa správali ako ku ťažkému zločincovi.

Obviňovanie, súdenie a odsudzovanie bez dôkazov je forma totality, ktorú zaviedla táto vláda a ktorú podporuje aj Európska únia, ktorá mlčí, keď sú na Slovensku hrubo porušované ľudské práva a zákony terajšou vládnou mocou. Každá totalita však raz skončí, pretože všetko, čo má začiatok má aj koniec. A ktovie akým spôsobom   budú obviňovaní, súdení  a odsudzovaní tí, ktorí toto všetko spôsobili a aj tí, ktorí im v tom pomáhajú. Dejiny sú plné nielen príbehov, ale aj faktov, že nič netrvá večne.

A všetci tí, ktorí budujú novodobú totalitu, nech si predstavia samých seba v takej pozícii, do akej stavajú im  nepohodlných ľudí. Pretože sami zaviedli a podporujú „kultúru“ obviňovania, súdenia a odsudzovania bez dôkazov, len na základe klamstiev.

 

Zdroje:

Fico má milióny na účtoch v Belize

Šimečka: Soros pomohol poraziť Mečiara

 The Guardian: Politická filantropia G. Sorosa

 

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

Mikuláš Černák, súd

Zatiaľ nie, odkázal Černák. Na súde nastal zvrat, rozhodovať o jeho prepustení sa bude o týždeň, boss bossov prehovorí

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:52

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5492182x
Priemerná čítanosť článkov: 3937x

Autor blogu