Založ si blog

Lacné gestá a prázdne frázy premiéra Matoviča. . .

Hádzanie zodpovednosti za vlastné zlyhanie na iných v teatrálnych vystúpeniach na tlačovkách svedčí o neschopnosti pána premiéra prevziať zodpovednosť za vlastné konanie.
Premiér Matovič začal na občanoch Slovenska vykonávať veľmi nebezpečný sociálny experiment s názvom „Celoplošné vydieranie“, v ktorom skúša ako ďaleko sa dá zájsť v ponižovaní vlastných občanov, tým že ich neľudským spôsobom oberá o ich vlastnú dôstojnosť.
„Dobrovoľná účasť“ na poslednom celoplošnom testovaní, ktoré so svojím kolegom ministrom zdravotníctva nazvali vysoko odborne „skríningom“ bola vynútená zákazom vstupu na pracovisko, zákazom zúčastniť sa pracovného pohovoru, či uzatvorením pracovnej zmluvy. Takisto zákazom návštevy pošty, či banky. Najabsurdnejším zákazom je však pobyt v prírode bez potvrdenia o negatívnom teste.
V prvom rade, by som chcela poukázať, že názov skríning je zavádzajúci a je jedným z lacných gest pána premiéra, pretože skríningovým testovaním sa označuje testovanie zdravých ľudí za účelom včasného odhalenia predispozícií rôznych ochorení, ktoré sa takýmto spôsobom dajú včas podchytiť a znižujú riziko samotného ochorenia, alebo sa takýmto spôsobom dá ochorenie odhaliť v rannom a dobre liečiteľnom štádiu, keď testovaný ešte nemá žiadne príznaky ochorenia. Použitie tohto názvu na celoplošné vydieranie – testovanie, je alebo nehanebným podvádzaním a klamstvom, alebo hrubou nevedomosťou pána doktora ministra zdravotníctva Krajčího. A jedno aj druhé je dôvodom na odstúpenie z funkcií.
V druhom rade celoplošné testovanie nie je liečebným úkonom a už vôbec nie prevenciou zdravia, keďže ľudia boli prinútení čakať na testovanie v nepriaznivom počasí, ktoré môže priamo ohroziť ich zdravie. Žiaľ, na Slovensku sa namiesto liečby používa testovanie a namiesto účinných liekov, ktoré by zachránili tisíce životov, vláda nakupuje milióny AG testov, ktoré sa používajú pri diagnostike už chorých pacientov a nie na vydieranie a ponižovanie zdravých ľudí, ktorí pre tento štát svojou prácou vytvárajú hodnoty.
Pozerala som vystúpenie pána Matoviča po celoplošnom vydieraní, kde teatrálne s plačom na krajíčku vyhlasoval, že na neho môžu hodiť tých 4 000 mŕtvych, ale aj tak je za ich smrť zodpovedný minister Sulík, ktorý nenakúpil včas testy.
Áno, toto sú prehnane lacné gestá, ktorými doteraz premiér Matovič ohlupoval skalných fanúšikov a vysmieval sa ostatným občanom Slovenska. Po včerajšej správe o tom, že podpredsedníčka vlády pani Remišová má do júna opustiť úrad vlády, len preto že nesúhlasila s celoplošným vydieraním je zrejmé, že pán premiér tieto gestá používa na zakrytie vlastnej neschopnosti a nekompetentnosti.
Je mi ľúto, že si Slováci dokázali v posledných parlamentných voľbách zvoliť do vedenia štátu ľudí, ktorí priamo porušujú sľub členov vlády a poslanecký sľub, v ktorom sľubujú, že svoje povinnosti budú plniť v záujme občanov, pričom budú zachovávať ústavu a ostatné zákony. Zvolili si ľudí bez odbornosti, ktorých zaujímajú iba vlastné kontá a hypotéky, na ktoré sa im skladajú občania nášho štátu.
Na ich čele je pán premiér, ktorý doteraz porušil všetko čo sa dalo a zatiaľ sa všetky svoje zlyhania snaží ukryť za lacné gestá a prázdne frázy.
Premýšľala som o tom, prečo minister Sulík napriek všetkým premiérovým urážkam o tom, že je idiot a je zodpovedný za úmrtia ľudí, ale napríklad aj to, že ho mal už dávno vyhodiť z vlády, ostáva vo vláde. Možno preto, že chce nechať premiéra Matoviča, aby sa vykúpal v špine vlastnej neschopnosti riadiť štát.
Lenže… Kým si títo dvaja páni merajú pipíky, kto je väčší…, štát sa rúca v základoch, právnych aj ekonomických. Namiesto demokracie sa vytvára diktatúra a totalita a ľudia sa prepadajú do čoraz väčšej chudoby a zúfalstva. Pretože už vedia, že ich premiér predal ako zvieratá na testovanie. Pretože vidia, že sú rukojemníkmi v rukách ľudí bez morálnych zábran. Pretože sa presvedčili na vlastnej koži, že milionári, ktorí sa k svojím majetkom dostali rôznou cestou nikdy nebudú riadiť štát v prospech jeho občanov, ale len pre ten svoj. Táto vláda, ktorá sa dostala k moci používaním prázdnych fráz, podvodov a klamstiev, by mala byť mementom pre všetkých občanov, ktorí považujú Slovensko za svoju vlasť a domovinu. Preto je životne nevyhnutné, žiadať od politikov a zákonodarcov zodpovednosť za ich konanie a takisto je nevyhnutné, aby sa ľudia zodpovedne podieľali na riadení štátu. Pretože za to, čo sa teraz v našom štáte deje, sú zodpovední aj oni samotní.
Nádej na to, aby sme zasa boli ľuďmi a mali svoju dôstojnosť a práva, ktoré nám prináležia je veľká a je len na nás samotných ako ju využijeme…

Článok bol pôvodne zverejnený na slovanskenoviny.sk

Zdroj:
Dotestované. Čo ďalej?

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Neplatili ma Rusi, prijal som od nich len malé balíčky, povedal nemecký poslanec Bystroň

26.04.2024 16:42

Bystroň na otázku magazínu prijímanie balíčkov priamo nepoprel, celú kauzu potom označil za kampaň proti nemu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5493716x
Priemerná čítanosť článkov: 3938x

Autor blogu