Založ si blog

Čo má zakryť celoplošný skríning?

Pár dní politici a médiá vytrvalo zastrašujú občanov geniálnym plánom pána premiéra, ktorý ho tentokrát nazval nie celoplošným testovaním, ale celoplošným skríningom.
Hurá akcia s bombastickým frázovitým názvom „Zachráňme spolu životy“, má však za úlohu zakryť to, čo sa v skutočnosti v našom štáte deje.
Pomaly vychádza najavo, že prvé celoplošné testovanie bola v skutočnosti klinická štúdia financovaná zo zdrojov nadácie Bill & Melinda Gates Foundation, ale aj z prostriedkov programu EÚ pre výskum a inovácie a iných zdrojov. Spôsob, akým boli občania donútení podstúpiť tento pre mnohých nedobrovoľný a ponižujúci pokus na ľuďoch svedčí o tom, že vláda premiéra Matoviča dostala „voľnú ruku“ nielen v porušovaní platných zákonov SR, zákonov EÚ, ale aj ľudských práv a slobôd.
O tom, že premiér Matovič sa už vôbec neradí s odborníkmi a považuje sa za generála otvorene priznal aj šéf permanentného krízového štábu Peter Škodný. Podľa jeho slov na Slovensku vznikol dojem, že pán premiér je generálny riaditeľ krajiny a ministri a všetci ostatní sú jeho podriadení, ktorí musia slepo poslúchať jeho nariadenia. Nuž, ktovie prečo sa pán premiér takto správa a kto mu dal na to mandát a oprávnenie?
Iným veľmi závažným problémom je, kto v súčasnosti tvorí zákonodarný zbor – NR SR. Sú to ľudia, ktorí boli zvolení v „slobodných a demokratických“ voľbách. Áno, čl. 30 ods. 1, Ústavy SR hovorí, že občania majú právo zúčastňovať sa na správe verejných vecí priamo alebo slobodnou voľbou svojich zástupcov, takže každý z nás má pravo voliť a byť volený. Obrovskou chybou systému je však to, že občanov nezajíma odbornosť a kvalifikovanosť ľudí, ktorí ich majú v parlamente a vláde zastupovať.
Takže v súčasnosti stačí byť napríklad obyčajnou ženou, či aktivistom, alebo zabávačom, dôchodcom a pod., aby ste sa mohli stať členom vlády, či parlamentu. Stačí dostatočná mediálna podpora, kvalitná reklama a potom je úplne bežné, že zákony jednohlasne schvaľujú ľudia bez toho, aby vedeli a rozumeli tomu čo schvaľujú. Stačí iba poslušne plniť vôľu ich „generálneho riaditeľa“.
Preto sa niet čo čudovať, že naša republika zaostáva v pomoci ľuďom postihnutým koronakrízou a situácia v našom štáte je neúnosná. V okolitých štátoch vlády priamo pomáhajú ľuďom, ktorí sa kvôli koronakríze ocitli v zlej finančnej a životnej situácii. Na Slovensku, naopak krachuje mnoho malých podnikateľov, na ktorých sa vláda a parlament doslova vykašlali kvôli plneniu si záväzkov pána premiéra súvisiacich s klinickými štúdiami na obyvateľoch SR.
Mediálne šírenie strachu z pandémie, ale aj úplne zlyhanie vlády a štátu v pomoci občanom je zlyhaním systému, ale aj ľudí, ktorí sa vďaka nemu dostali k moci. Náprava a návrat k normálnemu stavu v SR bude vyžadovať veľké úsilie, ale aj nutnosť obnoviť a vylepšiť systém riadenia štátu tak, aby nebolo možné zneužívať moc, ktorú vo voľbách dostanú volení zástupcovia na všetkých úrovniach riadenia štátu. V súčasnej situácii je potrebné premýšľať nad, nazvala by som to plánom B, ktorý by pomohol prekonať súčasnú politickú a ekonomickú krízu, ktoré vznikli súčasným neodborným riadením štátu.
Preto by sme mali prestať podliehať strachu a začať premýšľať a konať tak, aby bola do spoločnosti navrátená pokojná atmosféra. A to sa nedá dosiahnuť hnevom a násilím a ešte väčším rozvracaním spoločnosti, ale navrátením skutočných hodnôt, čestnosti, spravodlivosti, úcty k životu, obyčajnej ľudskosti…

Článok bol pôvodne uverejnený na slovanskenoviny.sk

Zdroje:
Zatajil Matovič občanom dohodnutý experiment?
Matovič sa s odborníkmi neradí…
Premiér nie je generálny riaditeľ krajiny…
Slováci sa búria..
Ako sa šírenie strachu z pandémie zneužíva proti ľuďom

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

medveď, Žiar nad Hronom

V Žiari nad Hronom zvýšte pozornosť, pohybuje sa tam medvedica s mladými

26.04.2024 16:09

Pohyb medvedice spozorovali v okolí Šibeničného vrchu a na Slnečnej stráni v blízkosti cesty na Partizánskej ulici.

Najvyšší súd NS

Opozícia žiada zasadnutie výboru ku kontrole rezortu spravodlivosti na Najvyššom súde

26.04.2024 15:28

Predseda výboru Miroslav Čellár reagoval, že zatiaľ podanie opozičných poslancov neeviduje. Ak ho dostane, výbor zvolá.

Vuong Dinh Hue

Komunista dobrovoľne odstúpil z postu šéfa parlamentu. Hue „porušil stanovy strany“

26.04.2024 15:02

Vuong Dinh Hue je ďalším popredným vietnamským činiteľom, ktorý prišiel o funkciu v rámci prebiehajúcej protikorupčnej kampane.

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5493576x
Priemerná čítanosť článkov: 3938x

Autor blogu