Založ si blog

Navrhujem premiéra Matoviča a jeho vládu, spolu s prezidentkou Čaputovou na ocenenie „Nobelova cena za mier“.

Po včerajšom náročnom politickom dni, keď nám pani prezidentka Čaputová predviedla ako jej veľmi záleží na osude štátu a občanoch a vláda premiéra Matoviča prijala nové opatrenia za záchranu našich životov, musím konštatovať, že sú všetci vhodnými kandidátmi na Nobelovu cenu mieru.
A nás všetkých vyzývam, nemlčme, hovorme o ich úsilí zachraňovať naše životy, šírme posolstvo ich dobročinnosti a ľudskosti do celého sveta. Nech aj v tých najzaostalejších krajinách, v ktorých ešte ani nepočuli o našom štáte vedeli, akých odborníkov máme vo vláde a v čele štátu.
Je potrebné ukázať zaostalej komunistickej Číne, ktorej predstaviteľov naša pani prezidentka kritizovala za hrubé porušovanie ľudských práv, ako sa správne dodržiavajú ľudské práva v slobodnom a demokratickom štáte v strede demokratického raja s názvom Európska únia. A ešte dôležitejšie je ukázať im, ako sa má bojovať s „čínskou pliagou“.
Diktátora Putina je potrebné informovať a poučiť, akým spôsobom sa má postarať o politických väzňov. Pretože naša vláda a pani prezidentka bedlivo sledujú osud pána Navaľného, ktorého zatkli hneď po jeho návrate do Moskvy. Príkladné zaobchádzanie s generálom Lučanským , ale aj inými politickými väzňami na Slovensku je ukážkou, aké ľudské práva majú obvinení v slobodnom a demokratickom štáte a ako sa má správne dodržiavať zásada prezumpcie neviny.
Áno, nemlčme a ukážme celému svetu, ako fungujú orgány činné v trestnom konaní a nezávislá justícia v slobodnom a demokratickom štáte, akým je Slovenská republika.
Nehanbime sa za to, akí velikáni nám vládnu. Každý z nás má priateľov a známych, mnohí z nás sú na rôznych globálnych sociálnych sieťach a preto máme možnosť ukázať celému svetu, akí jedineční ľudia rozhodujú o našich životoch. Naša pani prezidentka za svoju prácu už dostala rôzne ocenenia. Dajme celému svetu vedieť, aké máme nezávislé médiá a statočných novinárov, ktorí nás denne pravdivo informujú o báječnom živote v našom štáte a sú strážnymi psami demokracie.
Nehanbime sa ukázať celému svetu, že napriek tomu že sme maličkým štátikom, stali sme sa prototypom novej slobodnej a demokratickej spoločnosti a jej skutočných hodnôt, ktoré budú onedlho zavedené a praktizované v celom demokratickom svete.
Áno, nemlčme a chváľme sa kým smieme, že sme sa vďaka našim vládnym predstaviteľom stali laboratóriom a pokusnými zvieratami vyspelej západnej civilizácie…Chváľme sa tým, ako naša vláda rozšafne vyhadzuje milióny na testovacie pokusy na ľuďoch, namiesto toho, aby pomohla prežiť obdobie coronakrízy tým ľuďom, ktorých pripravila svojimi geniálnymi opatrenia o základné ľudské práva, dôstojnosť a živobytie.
P.S. Nedávno som si znova pozrela mapu Zeme. Pozrite si ju aj vy a uvidíte, aký je v skutočnosti veľký svet, o ktorom vďaka našim médiám už skoro nič nevieme. Pozrite si aké veľká je napríklad Európska únia a aké veľké je Rusko. Nuž, vyspelá západná civilizácia aj s jej hodnotami nie je jedinou civilizáciou na svete…

Článok bol pôvodne zverejnený na slovanskenoviny.sk

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48, aktualizované: 22:47

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Izraelskí vojaci / IZ Armáda / Pásmo Gazy / Tank /

Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa Hizballáhu

16.04.2024 19:19

Tá uviedla, že jedno z jej lietadiel „zasiahlo a zlikvidovalo“ veliteľa Hizballáhu v oblasti Ain Ebel v Libanone.

munícia, 155

Slovensko sa zbierkou pripojilo k iniciatíve českej vlády na nákup munície pre Ukrajinu

16.04.2024 18:40

Do zbierky sa zapojilo už viac ako dvadsať krajín. Ako pripomenulo občianske združenie Mier Ukrajine, slovenská vláda sa pridať odmietla.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5482439x
Priemerná čítanosť článkov: 3930x

Autor blogu