Založ si blog

Zlo bude vždy plodiť len zlo. ..

Zlo vždy bude plodiť len zlo. Vždy to tak bolo a aj bude. Tak, ako nejestvuje menšie a väčšie zlo, pretože ZLO bude vždy len ZLOM.
Dnes som si prečítala v správach, že minister Naď podal trestné oznámenia na ľudí, ktorí sa vyhrážali na sociálnych sieťach jemu a jeho rodine smrťou.
Vyhrážať sa niekomu smrťou a obzvlášť deťom je odporné a primitívne, rovnako ako je odporné a primitívne vyhrážať sa ľuďom, ktorí majú vlastný názor mocenskými reštrikciami a nazývať ich opicami a psychopatmi.
Hovorí sa: „ Aký požičaj, taký vráť“, alebo: „Ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva“…
Pánovi ministrovi rupli nervy presne tak, ako rupli nervy ľuďom, ktorých verejne ponižoval.
Ak by sa správal tak, ako sa má správať človek v jeho funkcii, slušní ľudia by sa nikdy neznížili k takýmto primitívnym hrubostiam.
Lenže…
Táto súčasná vláda prerazila dno nielen politickej kultúry na Slovensku, ale aj dno spoločenskej hrubosti a bezcitnosti a najmä amorálnosti. Preto sa niet čo čudovať vyjadreniam ľudí, ktorí sa podobne v minulosti vyjadrovali len na adresu tých najhorších diktátorov a odľudov.
Nie, neospravedlňujem nikoho, kto sa hrubo vyhráža niekomu smrťou. Len premýšľam, prečo sa tak stalo, aj keď je to len veľmi ťažko pochopiť, pretože rovnaké praktiky boli používané aj proti mnohým terajším opozičným poslancom a dokonca aj proti obyčajným ľuďom. Stačí si spomenúť na plamenný status jedného Emilka.
Áno, je veľmi ťažké pochopiť špinu a hĺbku stoky v ktorej sme sa ocitli. Je skutočne ťažké pochopiť ako mnohí dokážu obhajovať páchanie zla, pretože dobro sa nikdy nedá dosiahnuť páchaním zla.
Pán minister má právo brániť sa a dokonca môže nazývať ľudí, ktorí sa mu vyhrážajú odpadom a špinami.
Ale…
Za normálnych okolností, by sa ľudia k takýmto vyhrážkam neznižovali…
Pretože zlo, bude vždy plodiť len zlo…
Prečo to píšem?
Pretože som sa zamyslela nad jedným starým Slovanským zákonom…
„Kto ZLO nezastaví je zodpovedný za jeho ďalšie šírenie, a tým vinný ako ten, čo ZLO pácha.“
A zamyslela som sa aj nad tým, komu vyhovuje šírenie zla, otvorenej nenávisti, štvania ľudí proti sebe, či dokonca nabádanie k násiliu. A či máme silu zastaviť to a vzoprieť sa ZLU.

Článok bol pôvodne zverejnený na slovanskenoviny.sk

Zdroj:

Naďovi rupli nervy…

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5486052x
Priemerná čítanosť článkov: 3933x

Autor blogu