Založ si blog

Možno bude aj akcia „Posledný súd“. . .

Úplnou náhodou som si prečítala rozhovor s profesorom Krčmérym, ktorý bol uverejnený 1. novembra 2020 v novinách Slovo+. Áno, bolo to vtedy, keď pán premiér Matovič zakázal pod hrozbou sankcií občanom nášho štátu návštevy cintorínov a vzdať úctu zosnulým a namiesto toho prinútil viac ako tri milióny Slovákov stáť v radoch na zbytočné testovanie.
Pán profesor Krčméry podporoval toto celoplošné testovanie a aj iné kroky premiéra a ministra zdravotníctva Krajčího a obhajoval aj obrovské finančné náklady, ktoré boli naň vynaložené.
Na druhej strane však vyzýval ľudí, aby sa nezúčastňovali protestov 17. 11., odložili svoj hnev a nesúhlas a nevystavovali sa riziku nákazy kvôli preplnenosti zdravotníckych zariadení…
Áno, ľudia sú nahnevaní a to čoraz viac, pretože táto vláda im siaha na najintímnejšie sféry života a ničí ich dôstojnosť, čo neobhája ani farizejské slová. Denne sme svedkami toho, ako sú v mene covidu ekonomicky ničené celé rodiny, nastáva neistota a chudoba a ľudia sa ocitajú na dne. A je veľmi smutné vidieť, že práve ľudia, ktorí sa hlásia ku kresťanskej láske, spôsobujú, obhajujú a podporujú neľudské a protiprávne konanie vlády.
Občania sa namiesto pomoci, na ktorú sú mnohí odkázaní, dočkali mediálneho divadla, v podobe zatknutia pána Haščáka v policajnej akcii súvisiacej s kauzou Gorila. A v posledných dňoch v policajnej akcii pod názvom „Judáš“, zatkli ďalších podozrivých. Nuž, tých „Judášov“ máme na Slovensku požehnane, hlavne tých, ktorí figurujú v kauze „Gorila“ a ktorí rozpredali všetko, čo malo hodnotu a ktorí z nášho štátu vytvorili druhotriednu kolóniu s montážnymi halami a lacnou pracovnou silou. Ale ktovie, či aj oni budú zatknutí tak ako aj noví „Judáši“, ktorí za pomyselných tridsať strieborných ničia celý štát a občanom porušovaním ľudských práv a slobôd siahajú na dôstojnosť a bezohľadne šliapu po všetkých ľudských hodnotách. A ešte sa nájdu aj takí, ktorí týmto „Judášom“ nadšene tlieskajú a chvália ich za to.
Ktovie v akých policajných akciách budú pozatýkaní a či sa vôbec budú niekedy zodpovedať za svoje skutky. Žiaľ, ako vidieť, mnohým veriacim aj neveriacim, stačí ku šťastiu náboženský folklór, ktorý nemá nič spoločné s vierou v Boha. Preto aj tie bombastické názvy policajných akcií, ktoré majú ľudí ohúriť. A ešte ich bombastickejšie prevedenie za prítomnosti médií, ktoré z nich prinášajú horúce správy.
Lenže nič sa nedeje len tak a v prípade vládnutia súčasnej vlády je to isté tak, „ako na Otčenáši amen“. V správach o zatknutí p. Haščáka, či p. Lučanského a iných vysokopostavených ľudí, zanikajú správy o tom, že sa vláda pustila do veľmi rýchlej novelizácie ústavy, ktorú kritizujú nielen odborníci, ale dokonca aj pani prezidentka upozorňuje na závažnosť takýchto ústavných zmien. Je nanajvýš zvláštne, že média o pripravovanej novele prinášajú len strohé správy, pretože Ústava SR je základom nášho právneho poriadku a týka sa všetkých občanov. A preto by občania mali vedieť čo najviac o tom, čoho sa táto novela týka.
V našom štáte si pomaly zvykáme na postupné zavádzanie totality a diktátorske správanie sa pána premiéra, ktorý sa začína hrať na boha a preberá vládu nad štátom do vlastných rúk.
Lenže všetci občania nie sú konzumentmi náboženského folklóru, tak ako to predpokladajú kresťanskí priatelia a podporovatelia pána premiéra, ktorí mu tak razantne pomáhajú bojovať proti covidu. Práve naopak, mnohí občania premýšľajú a majú svoj vlastný názor. Preto by priatelia pána premiéra, ak sú skutočnými kresťanmi mali vedieť, že v Biblii je napríklad v Matúšovom evanjeliu kapitola 25, ktorá vo veršoch 31 – 46, pojednáva O poslednom súde…
Takže sa pokojne môže stať, že sa naplnia iné biblické slová“ „Lebo, všetci ktorí berú meč, mečom zahynú“ Mt 26, 52; ktoré poznáme viac v prísloví: Kto čím bojuje, tým aj zahynie“, alebo „Kto čím zachádza, tým aj schádza“.
Nuž ktovie, možno nakoniec príde aj akcia „Posledný súd“…
Článok bol pôvodne zverejnený na slovanskenoviny.sk

Zdroje:
Profesor Vladimír Krčméry: Boh sa my pýtal“ „Kde si ty?“
Profesor Krčméry obhajuje testovanie a náklady naň…
Profesor Krčméry k protestným zhromaždeniam…
Policajné akcie…

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5491760x
Priemerná čítanosť článkov: 3937x

Autor blogu