Založ si blog

Už viem, prečo parlamentný bufet nezatvoria. ..

No predsa naši páni poslanci majú imunitu a to nie hocijakú, oni majú poslaneckú imunitu.
A tá ich ochráni dokonca aj pred covidom. Nie je to tak dávno, čo po parlamente „behal“ jeden z jeho podpredsedov so soplíkom a kašľom a mal dokonca pozitívny test. Nikto však parlament nezatváral a dokonca ani tí, čo sedávajú v jeho blízkosti neboli nakazení. Pán podpredseda sa zázračne vyliečil, už je zasa naspäť v parlamente, ale my všetci počúvame hysterické výlevy o tom, ako je potrebné všetko pozatvárať, reštaurácie, bary, fitká, divadlá a to len pre naše dobro, aby sme sa nenakazili.
Chápem, že všetci nemôžeme mať poslaneckú imunitu, aby sa nám covid vyhýbal, ale mnohí z nás poctivo pracujú a aj keď nie sú poslancami, ktorí nemôžu ostať hladní, tiež by mali čo to počas pracovnej doby zjesť. Alebo taký robotník, predavačka, či poštárka a mnoho iných, budú musieť pracovať bez jedla?
Aby neostali hladní, môžu si ho všetci nosiť z domu, alebo nechať priniesť, i tak še da.
Tak prečo by naši poslanci nemohli ísť príkladom a nosiť si zabalenú desiatu, či obed tiež z domu. Veď sa posťažovali, že už v bufete nedebužírujú tak ako voľakedy, pretože ceny išli hore aj tam, dokonca terajší predseda parlamentu pred dvoma rokmi, keď bufet vynovili prezradil, že ho obed vyšiel na 7,50 eur.
Nie, naši páni poslanci nemôžu ostať hladní, veď oni sú predsa našimi zamestnancami a robia všetko pre náš lepší život a blaho celej krajiny.
Len potom nechápem, ako je možné, že ľudia sú čoraz viac nahnevaní, krachuje ekonomika, štát prestáva fungovať, kompetentní na najvyšších miestach sa správajú nezodpovedne a prehadzujú zodpovednosť za ničenie štátu a jeho občanov na nich samotných. Zasahujú neľudským spôsobom do základných ľudských práv občanov tohto štátu, oberajú ich o sociálne istoty a zastrašujú ich reštrikčnými opatreniami za nedodržiavanie príkazov a zákazov.
Áno, našich poslancov chráni poslanecká imunita, preto sa nemusia báť covidu a zatvárať parlamentný bufet.
Ale my ostaní by sme sa mali začať báť, veď si predstavte, že ak nebudete mať čo jesť počas núdzového stavu, tak aj taká obyčajná krádež kukurice, ktorej sú u nás plné polia, vás môže výjsť veľmi draho a to napríklad 15 rokov basy natvrdo. A neopovážte sa nebodaj napadnúť policajta, tak to môže byť aj doživotie.
Nuž, ale tak ma teraz napadlo, basy snáď nebudú zatvárať, veď aj tam sa ľudia združujú…A mnohí sa tam snažia dostať najmä preto, lebo tam im je sveta žiť, oproti životu napríklad na ulici a biede, čo čaká mnohých ľudí, keď vďaka pracovitosti „vlastných zamestnancov“ prídu o prácu, strechu nad hlavou a budú trpieť chudobou a hladom…
A možno nám chcú len dokázať len to, že svet sa nemení a stále platí staré rímske príslovie: „Čo je dovolené bohovi, nie je dovolené volovi“.
A znova premýšľam, volili ľudia vo voľbách bohov, a ak tak prečo?
Ktovie…

Zdroje:
Covid v parlamente
Potvrdil to aj predseda parlamentu
Parlamentný bufet
Za krádež kukurice 15 rokov väzenia
Vysoké tresty

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5486138x
Priemerná čítanosť článkov: 3933x

Autor blogu