Založ si blog

Nie, nikdy im nešlo o naše zdravie, ale o náš život. ..

Nie, v skutočnosti im nikdy nešlo o naše zdravie, ale o to, ako čo najviac na ňom zarobiť.
Majú naše nemocnice málo lôžok pre chorých? No tak si spomeňte na to, kto znižoval počty lôžok v nemocniciach, kto robil drakonické reformy v zdravotníctve? Kto zatváral a rušil funkčné oddelenia v nemocniciach a rušil celé malé, spádové nemocnice a vytváral v nich doliečováky, alebo len pár ambulancií?
Kto vlastní nemocnice a naše zdravie?
Môže sa odkladanie potrebných vyšetrení, či operácií označovať za starostlivosť o naše zdravie?
A kvôli čomu sa odkladajú vyšetrenia a operácie?
Denne počúvame a čítame o tom, koľko máme infikovaných ľudí Covidom 19, koľko ľudí je v nemocnici a koľko zomrelo, ale kde sú čísla, koľko ľudí napríklad zomrelo len preto, že im nebola poskytnutá zdravotná starostlivosť práve kvôli Covidu 19.
Pýtala som sa ľudí v okolí či poznajú niekoho infikovaného. Okrem pár výnimiek skoro nikto nikoho a ak, tak ľudí, ktorí nemali žiadne príznaky. Zato väčšina pozná niekoho, alebo má rodinných príslušníkov, ktorým boli presunuté vyšetrenia, alebo operácie. Takže o čo sa vlastne stará naša vláda? O to, aby sme boli zdraví, alebo neboli zdraví? Pretože odložené vyšetrenie, či operácia, môžu mať fatálne následky pre človeka, ktorý ich potrebuje.
Všimla som si však, že oveľa väčší záujem majú o náš život. O spôsob akým žijeme.
Prečo je pre nich také dôležité rozdeľovať ľudí?
Už dlhú dobu sa deje názorové rozdeľovanie ľudí takým spôsobom, že ľudia začínajú jeden druhého nenávidieť len preto, že ten druhý má iný názor, žije vlastným spôsobom života, vyznáva vlastné hodnoty.
Je snaha rozdeliť spoločnosť na starých a mladých. Veď čo iné je znovu zavedené opatrenie, že dôchodcovia nad 65 majú vyhradený čas na nákupy. Pýtal sa niekto týchto ľudí, či s tým súhlasia?
Je snaha rozdeliť rodiny. Pretože vraj nákaza sa viac šíri v rodine. Ale veď pri chrípke a iných virózach je to normálne.
Je snaha zasahovať hrubým neľudským spôsobom do tých najintímnejších vecí v živote človeka.
Ako by ste sa cítili, ak by vám nejaký úradník zakázal rozlúčiť sa s umierajúcim blízkym príbuzným v nemocnici, tak ako sa to stalo na jar v rodine mojej známej, keď nepustili manželku a deti k umierajúcemu otcovi a oni s ním nesmeli byť v posledných chvíľach jeho života? Nedá sa to nazvať inak ako zločin proti ľudskosti, pretože takýmto spôsobom bola hrubo pošliapaná ľudská dôstojnosť.
O čo v skutočnosti ide tejto vláde?
Zničiť čo najviac to, čo nám ešte ostalo?
Zničiť rodiny, vzťahy, duševný pokoj?
Je normálne, aby na dodržiavanie nariadení, ktoré porušujú samotní predstavitelia vlády, dohliadali príslušníci silových zložiek?
Je normálne, aby ničením ekonomiky trpeli celé rodiny a upadali do dlhové otroctva a chudoby?
Čo sa v skutočnosti skrýva za konaním nielen našej vlády, ale aj vlád iných štátov?
Pokiaľ na tieto otázky nezačnú hľadať odpovede ľudia samotní a nebudú žiadať vysvetlenia, nápravu a zodpovednosť kompetentných za takéto rozhodnutia, tak ostanú v pozícií hračiek v rukách rozmaznaných detí.

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dva konflikty?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Fokker3128

Kiska lietal špeciálom do Popradu, Pellegrini na operu. Hodina letu stojí tisíce, aké sú pravidlá využívania vládnej flotily?

19.04.2024 06:00

Cestovanie kamkoľvek, bez udania dôvodu a zadarmo, účet totiž platí štátna kasa

Irán, armáda

Explózie v Iráne. USA uviedli, že je to izraelská odveta, strany konflliktu zatiaľ mlčia

19.04.2024 05:45

Izrael v noci na piatok zaútočil na Irán ako odvetu za jeho úder.

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5485065x
Priemerná čítanosť článkov: 3932x

Autor blogu