Založ si blog

Nie je diktátor ako diktátor. . .

Pomyslela som si, keď som znova raz čítala správy v našich médiách, ktoré s vervou píšu o diktátoroch, ktorí spravujú svoje štáty v rozpore s demokratickými princípmi a západnými hodnotami. Tentokrát je skoro denne okrem Putina a Assada, prepieraný obávaný bieloruský diktátor Lukašenko. Pre západný svet je neslýchané, že si dovolil vyhrať prezidentské voľby vo vlastnej krajine, aj keď proti nemu demokrati postavili marketingový produkt v podobe „obyčajnej ženy z domácnosti, bez akejkoľvek politickej skúsenosti“. A keďže to nevyšlo tak hladko ako napríklad na Slovensku, tak západný svet označil voľby za zmanipulované a snaží sa ukázať nepodarenému diktátorovi „zač je toho loket“. Ihneď prišlo okázalé bu-bu-bu v podobe vyhrážania sa sankciami, ktoré západná demokracia s obľubou používa ako prostriedok na vydieranie tých, ktorí sa nechcú podriadiť jej koloniálnej politike.
Média sa zapojili do intenzívneho masírovania aj tej našej slovenskej verejnosti, ako je v tom Bielorusku úplne na ho…nič, aj keď majú v krajine poriadok, slušnú životnú úroveň, stabilitu a pod. No niečo neslýchané, že si vôbec niečo také niekto dovolil.
Nuž nie je diktátor, ako diktátor. To čo je nepredstaviteľné u tých, ktorých západ pranieruje, tak si taký obyčajný demokratický diktátorik môže dovoliť.
Ako príklad by som spomenula toho nášho diktátorika, ktorý vyhral voľby a úplne mu na to stačilo 25% odovzdaných hlasov a hneď ako voľby vyhral uchopil moc pevne do svojich rúk. To len aby si slovač nemyslela, že nemá gule na vládnutie.
Z koronavírusu si urobil nástroj moci, aby mal čím vydierať a zastrašovať občanov, ku ktorým sa začal správať ako pán veľkomožný ku poddaným.
A zrazu sme sa z nekonečných tlačoviek dozvedeli ako on statočne s tým pľuhavstvom bojuje.
Kým nenávidený Lukašenko povedal vlastným občanom, aby nasadli do traktorov a obrábali polia a nemysleli na nejaký vírus, tak ten náš diktátor denne strašil obyvateľov nekonečnými rečami na tlačovkách a pozatváral čo sa dalo. Vyčlenil zo spoločnosti starých a chorých ľudí, zakázal príbuzným návštevy u nich. Zakázal stretnutia ľudí, najmä tie za účelom zhromažďovania sa na prípadných protestoch. Likvidáciu hospodárstva považuje za osobný úspech a najväčšiu radosť mu robí keď môže nasr…ť čo najviac ľudí. Aby sme si nemysleli, že je nejaký zaostalý a skostnatený politik, tak vládne pomocou statusov na sociálnych sieťach, kde zverejňuje skoro všetko. Od kúúlového oblečenia až po návštevu záchodu.
Keď médiá uverejnili správu a fotky diktátora Lukašenka ako vystupuje z vrtuľníka v neprestrielnej veste so samopalom, spomenula na som si na vytešený face nášho premiéra z fotiek, keď si bol tiež zalietať na vrtulníku nad marginalizovanými osadami, ale už si nespomínam, či mal odvahu z toho vrtuľníka vystúpiť, a to u nás ani nehrozil organizovaný štátny prevrat.
Kým svet kritizoval zásahy na protestoch v Bielorusku, tak u nás je bežné držať hubu a krok a dodržiavať pravidlá, inak bude pokuta, milý plebs. Stačilo sa poniektorým ozvať a premiér vytasil tajnú zbraň v podobe vyhrážok, ako napríklad v prípade majiteľov fitnescentier.
Kým je Lukašenko kritizovaný za to, že zmobilizoval armádu na ochranu vlastného štátu pred vojenským útokom cudzích štátov, tak po našom akože suverénnom štáte, sa bežne premávajú konvoje cudzej armády, až hen spoza veľkej mláky. Ktovie za akým účelom a koho idú zasa ochraňovať. Zato naša armáda spolu s políciou je povolaná sledovať občanov, či dodržiavajú vládne nariadenie, ktoré pán premiér okázalo ignoruje a porušuje.
Nuž nie diktátor, ako diktátor.
A len tak na záver, koľko bolo v našich médiách povyku, keď diktátor Putin išiel meniť ústavu v Rusku. Včera zazneli slová od nášho pána premiéra o potrebe zmeniť našu ústavu a média sú ticho…
Požijeme, uvidíme… Možno… Ktovie…

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Explainer Middle East Armed Groups

Izrael zvažoval odvetný útok na Irán, ale odložil ho. Už dvakrát

18.04.2024 07:02

Izrael sa zaviazal, že na iránsky útok odpovie. Jeho hlavný západný spojenec - USA - však s takýmto postupom nesúhlasí.

Tatranský národný park (TANAP)

Vysoké Tatry zavreli pre horolezcov. Tí nesúhlasia a chcú zmeniť návštevný poriadok

18.04.2024 07:00

Vo Vysokých Tatrách platí až do konca mája jarná uzávera pre horolezcov aj skialpinistov.

vojna na Ukrajiny, Černihiv

ONLINE: Rutte: Niektoré štáty sedia na hromadách Patriotov. Kúpme ich pre Ukrajinu

18.04.2024 06:00, aktualizované: 07:20

EÚ by mala Ukrajine urgentne poskytnúť protivzdušnú obranu a urýchliť a zintenzívniť vojenskú pomoc vrátane delostreleckých nábojov a rakiet.

Fiala

VIDEO: Fiala si myslí, že slovenské peniaze na muníciu pre Ukrajinu Česko asi nevyužije

18.04.2024 06:00

Slovenská vláda sa nepripojila k iniciatíve Prahy, keď sa kabinet Petra Fialu usiluje nakúpiť delostrelecké granáty pre Ukrajinu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5483639x
Priemerná čítanosť článkov: 3931x

Autor blogu