Založ si blog

Márnosť nad márnosť, či trápnosť nad trápnosť?

Päť mesiacov máme na Slovensku zmenu, ktorá vraj mala viesť k celkovému zlepšeniu politickej, ekonomickej, sociálnej a spoločenskej situácie.
Mala…
Aká je realita?
Občania márne čakajú zmenu od niekoho, kto si politickú kariéru vybudoval na trápnostiach, ktorými médiá zabávajú a ohlupujú Slovač celé roky.
Márne čakajú zmenu a návrat k nejakým hodnotách od ľudí, ktorí sa trápnym spôsobom bez akejkoľvek morálky derú k moci a skutočne slušnému človeku neostáva nič iné, len sa cítiť nepríjemne a hanbiť sa za to, kto sa stal výkvetom súčasnej politickej scény.
Občania márne čakajú, že práve títo politici budú plniť sľuby, ktoré bezočivo sľubovali a klamali nimi voličov. Tí ich namiesto plnenia sľubov denne zaťažujú trápnymi politickými vystúpeniami a podvodmi, ktoré len ukazujú ako hlboko môže klesnúť nielen človek samotný, ale pod jeho vedením celá spoločnosť.
Ľudia márne čakajú, že sa títo ľudia budú zaujímať o ich sociálne problémy a spoločenské potreby, práve v tejto dobe, keď krachuje slovenská ekonomika a sú zasiahnutí stratou sociálnych istôt, mnohí aj beznádejou a strachom z budúcnosti. Namiesto nutných riešení sociálnych otázok sú každodenne informovaní o trápnych vládnych a parlamentných divadelných predstaveniach pod vedením vrchného principála. Predstavení z ktorých ide vnímavým ľuďom mráz po chrbte, keď vidia akým spôsobom sa prezentuje štátna moc a akým spôsobom si ju tí, ktorí k moci dostali, upevňujú.
Množstvo ľudí márne čaká na malý zázrak v podobe čestných politikov, ktorým by záležalo na štáte a na jeho občanoch. Dočkali sa však len trápnej frašky, v ktorej im mnohí politici, ktorí ich presviedčali o svojich dobrých úmysloch dokázali, že im ide len o vlastné blaho, ambície a pocit moci.
Politickí predstavitelia však zabúdajú, že je márne presviedčať ľudí vlastnými trápnosťami o ich morálke a o tom, že to všetko robia pre štát a jeho občanov. Nie všetci ľudia sú zaslepení ich demagógiou a klamstvami.
Mnohí ľudia si už dávno uvedomujú, že práve tie ich trápne politické predstavenia sú márnosť nad márnosť. Pretože je márnosťou podliehať politickej propagande, ktorá sa v nich snaží navodiť pocit, že je pre ich život nevyhnutná a dokonca potrebná.
Je márnosťou veriť bezcharakterným ľuďom, ktorí zneužívajú naivitu ľudí a zaujíma ich len vlastné ego, osobné ambície a pocit moci.
Pred tým, čo deje v našom štáte a spoločnosti, by sme si však nemali zakrývať oči a tváriť sa, že sa nás to netýka, pretože to je skutočný dôvod trápnych politických vystúpení, ktoré majú znechutiť ľudí natoľko, aby si mysleli, že všetko to, čo urobia je márnosť nad márnosť.
Nie, nie je to pravda. Dôležité je nenechať sa zaťahovať do trápnych politických machinácií, ale keďže vraj žijeme v slobodnej a demokratickej spoločnosti, musíme tvrdo, slobodne a demokraticky, žiadať od tých ktorí nám vládnu, namiesto toho, aby riadili tento štát, výsledky a zodpovednosť za ich konanie.
Ak to nedokážeme, tak zistíme, že nás už v skutočnosti presvedčili svojou trápnosťou, že všetko je márnosť nad márnosť.

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5494603x
Priemerná čítanosť článkov: 3939x

Autor blogu