Založ si blog

Dlhové otroctvo – šťastná budúcnosť našich detí a vnukov?

Sledujem naše médiá, ako usilovne zabávajú Slovač rozličnými „dôležitými“ témami, ako sú covidománia, potratová politika, ale aj rôzne kauzy politikov, parlamentné divadielko či feministické prenasledovanie…
A dôležité informácie, ktoré sa týkajú našej budúcnosti, ale aj budúcnosti našich detí a vnukov ostávajú v úzadí.
Prečo?
Možno preto, aby si väčšina občanov ani len neuvedomila, čo sa skutočne deje v celej EÚ.
Pod zámienkou ozdravenia ekonomík Európy sa stanú aj z nás rukojemníci finančníkov a budeme veľmi tvrdo platiť za „zahladenie šrámov, ktoré spôsobila pandémia coronavírusu a ešte aj spôsobí“.
EÚ si chce na ozdravenie ekonomík a zmiernenie hospodárskej krízy požičať na finančných trhoch 750 miliárd eur, ktoré bude následne splácať od roku 2028 do roku 2058 z budúcich rozpočtov.
Mňa osobne zaujíma viac aspektov tejto „spoločnej finančnej investície do budúcnosti“, vďaka ktorej cit: „Peniaze priblížia Európu k jej ďalším cieľom, najmä k dosiahnutiu uhlíkovej neutrality a digitalizácie. Časť pôjde na podporu zamestnanosti a časť na upevnenie pozície EÚ, ako silného globálneho hráča.“
Zaujíma ma, kto v skutočnosti tieto peniaze EÚ požičia, ale aj forma splácania. Správa, že táto požička, bude splácané z budúcich rozpočtov, je tiež veľmi nejasná.
Inou veľmi závažnou otázkou je tá, komu budú tieto peniaze poskytované? Čo sa v skutočnosti skrýva pod pojmom „podpora zamestnanosti“?
Podľa správ, ktoré som si prečítala, táto finančná pomoc bude smerovať na pomoc veľkokapitálu a podnikateľom, ktorí majú tak udržať zamestnanosť pracujúcej chudoby, ale aj vo forme grantov bude slúžiť na upevňovanie si moci tých, ktorí v skutočnosti vládnu.
O čom sa vôbec nehovorí, kto túto „spoločnú investíciu do budúcnosti EÚ“ zaplatí. Kto bude platiť za to, že sa naštartujú ekonomiky štátov tak, že tí, ktorí zdierajú občanov štátov EÚ, dostanú štedrú finančnú pomoc, aby si udržali svoje pozície a zisky?
Aj na Slovensku ide o veľa. Preto sa vôbec nečudujem tomu, čo sa deje na našej politickej scéne, ale aj v spoločnosti. Megarabovačka a následná totalita dlhového otroctva je to, čo sa snažia všetcí tí, ktorí pracujú na zábavnej show „Matovičova vláda“ zakryť. Majú to jednoduché. Slováci sa radi zabávajú a mnohí uveria, že veľkou zábavou bude aj reťaz na krku, v podobe obrovských dlhov štátu, ktorý budú povinní splácať vlastnou prácou a otročinou. Ktovie ako sa budú zabávať, keď zistia, že sú niečí majetok a ten, kto ich bude vlastniť bude rozhodovať o ich živote, o ich bytí, či nebytí.
Ktovie, či sa budú zabávať a smiať na tom, že nebudú mať žiadne práva a z ich detí a vnukov sa stanú len poslušné bábky v rukách tých, ktorí ich budú zdierať a zarábať na nich. Ale ktovie, ľudia sú zvláštne tvory, možno sa tomu nakoniec budú tešiť tak, ako sa tešili slobode a demokracii, ktoré si teraz užívajú plnými dúškami.
Ja však premýšľam o tom, že táto situácia dáva celkom iný pohľad na coronakrízu a celé sa to podobá na pyramídovú hru, kde zisky získajú len vyvolení.Pripomína mi to reklamu na fantastické úvery na čokoľvek od nebankoviek, ktoré ľuďom tvrdili, že si môžu tak kúpiť všetko čo budú chcieť a splácať len malé čiastky, hoci aj celý život, ale aj hypotekárne živorenie ľudí, ktorí chcú mať strechu nad hlavou…Aká je však realita vidíme bežne okolo seba.
Jarmo dlhového otroctva je veľmi ťažké a mnohí ho nevládzu niesť. Z mnohých robí neslobodných otrokov tých, ktorí zarábajú na všetkom, najmä na ľudskom utrpení a neslobode.
Najsmutnejšie na tom všetkom je, že kvôli chamtivosti pár ľudí, budú naše deti a vnuci žiť v totalite dlhového otroctva.
Pripravujeme im šťastnú budúcnosť…

Zdroj:Reštart ekonomík EÚ

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

trieda, vyučovanie, učiteľ, stredná škola, užitočná,

Čaputová: Učitelia napĺňajú svoje poslanie napriek ich podmienkam

28.03.2024 15:11

Prezidentka sa pedagógom prihovorila pri príležitosti Dňa učiteľov.

machaj

SNS vyzýva riaditeľa RTVS Machaja, aby sa vyjadril k svojmu majetkovému priznaniu

28.03.2024 15:05

Národniari zároveň oznámili, že sa v tejto súvislosti obrátia na príslušný výbor Národnej rady SR.

žena, nemocnica, lôžko, pacient, tehotná, tehotenstvo, gravidita, pankreas, cukrovka

Fatálne zlyhanie v pražskej nemocnici. Žene urobili potrat pri kontrole, splietli si pacientky

28.03.2024 14:52

V pražskej Fakultnej nemocnici na Bulovke došlo k obrovskému omylu.

Mahmúd Abbás

Palestínska samospráva má novú vládu

28.03.2024 14:51

Jej predsedom bude dlhoročný poradca prezidenta Muhammad Mustafá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5470831x
Priemerná čítanosť článkov: 3922x

Autor blogu