Založ si blog

Inšpiruje jej veličenstvo Zuzana I. Slovenská, svetových lídrov?

Pri raňajšej káve, mi do očí udrela titulka z bulváru v približnom znení: Inšpiruje slovenská prezidentka svetových lídrov?
Nedalo mi, bola som zvedavá čím by mohla pani prezidentka tých zahraničných lídrov inšpirovať.
Nuž, bulvár nesklamal. Dojímavo popisoval, ako sa o pani prezidentku zaujímali zahraničné weby, ktoré si ju všimli pri výmene vlády V SR. A hlavne si všimli, ako je pani prezidentka krásne zladená, dokonca od hlavy po päty, aké krásne rúško má na tvári a ako by tým dokonca mohla inšpirovať aj britskú kráľovskú rodinu…
Chvíľku som len tak sedela a premýšľala. Bulvár je bulvár a vždy bude a bude ho čítať veľmi veľa ľudí. Smutné je však aj to, že v skutočnosti ani nemajú o čom písať v súvislosti s našou pani prezidentkou, okolo ktorej je mediálne vytváraná aureola povrchnej vznešenosti a je stavaná do pozície nejakej korunovanej hlavy. Ešte viac smutnejšie je to, že práve v týchto dňoch keď je situácia veľmi vážna na Slovensku aj vo svete, tak sa o pani prezidentke a jej konaní v prospech občanov skoro vôbec nič nepíše, len pár strohých správ o tom, že oslovila prezidentku Estónska a najnovšie aj prezidentov Česka a Nemecka. Zato vo všetkých médiách je hojne prezentovaná svojím dokonalými outfitmi , ktoré predviedla koncom minulého týždňa.
Žiaľ, média znova len dokazujú, že pani prezidentka je vo svojom úrade, akoby len na okrasu.
Iný, a nemenej závažný problém spoločnosti je obrovská povrchnosť nielen médií, ale aj ľudí, tzv. celebrít, ktoré sa snažia zviditeľniť sa v čase veľkej krízy a vyrobiť z nej módnu záležitosť. Prezentovanie tejto povrchnosti svedčí o tom, ako veľmi je spoločnosť rozdelená na rôzne kategórie, alebo inak povedané triedy obyvateľstva. Svedčí aj o tom, že mnoho ľudí a nie sú to len politici, sú úplne odtrhnutí od reality života bežných ľudí. Predvádzanie ochranných rúšok ako módneho doplnku, ale aj toho, ako sa mnohé celebrity predvádzajú tým, ako tieto rúška šijú, či propagujú, je výsmechom do tvárí tých, ktorí túto prácu robia bez toho, aby sa zviditeľňovali. Áno je to pekné gesto, že niečo také tzv. celebrity robia, ale nie je to nič výnimočné v tejto dobe, keď mnoho „necelebrít“ robí oveľa viac.
Už pár dní si všímam, ako sa správajú ľudia, ktorí sa chcú zviditeľniť práve vtedy, keď je to najmenej vhodné. Takéto správanie sa dokazuje, že táto doba je nakazená nielen konavírusom, ale aj vírusom nemorálnosti a hlúposti a neuveriteľnej chamtivosti. Všetko toto spôsobilo obrovskú hospodársku krízu, aká ešte nebola v novodobých dejinách ľudstva.
Mnohí ľudia cítia a vedia už teraz, že všetko bude iné, ako bolo pred pár týždňami.
A práve vo chvíľach, keď ľudia prichádzajú o ešte aké, také istoty, ktoré mali, je veľmi nevhodné, keď sa naša pani prezidentka prezentuje v póze Zuzany I. Slovenskej a blahosklonne sa zo svojho úradu prizerá problémom, ktorým čelí štát a jeho občania. Áno, len sa ticho prizerá jeho postupnej skaze, ale so slušivým rúškom na tvári, ktorým by mala inšpirovať svetových lídrov.
Ktovie, ako by reagovali svetová lídri, ak by ich inšpirovala svojou prácou v prospech občanov štátu, ktorého je hlavou.
Zdroj:
Pani prezidentka…

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Rakva / Rakvy / Cintorín / Pohreb /

Nadúmrtnosť po troch rokoch klesla takmer na nulu, podpísali sa pod to dva hlavné faktory

28.03.2024 09:50

Počet zomretých vlani klesol v porovnaní s rokom 2022 vo všetkých krajoch Slovenska.

Štefan Harabin

Harabin vyzval ľudí, aby išli voliť. Svoj hlas dá Pellegrinimu

28.03.2024 09:00

Podľa Harabina sa Pellegrini prihlásil k častiam programu, ktorý presadzoval v prvom kole.

Vladimir Putin

Rusko nezaútočí na Pobaltie, Poľsko či Česko, je to úplný nezmysel, ide len o strašenie ľudí, tvrdí Putin

28.03.2024 08:00, aktualizované: 08:28

"Voči týmto štátom nemáme žiadne agresívne úmysly," povedal ruský prezident.

Joe Lieberman

Zomrel Joe Lieberman, bývalý demokratický senátor a kandidát na viceprezidenta

28.03.2024 07:42

Vo veku 82 rokov zomrel dlhoročný americký senátor a vplyvná, hoci kontroverzná osoba v rámci Demokratickej strany.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5470649x
Priemerná čítanosť článkov: 3922x

Autor blogu