Založ si blog

Chceli ste zmenu? Máte ju!

Máte ju už tridsať rokov a stále ste nespokojní?
Pred rokom 89 vám prekážalo, že musíte pracovať a zo sociálnych istôt ste dostávali vyrážky.
Chceli ste cestovať, nakupovať lajná zabalené v lákavých obaloch, chceli ste podnikať a mať všetko to, čo mali na „bohatom západe“.
Po zmene vtedy najviac volali tzv. „disidenti“, spolu s rozmaznanými detičkami papalášov, ktorí svojou nenažratosťou postupne rozkladali systém a štát. Zmenu dosiahli a stále sú nespokojní, stále chcú mať viac, tak vytiahli znova do boja.
Chamtiví, nenásytní , mocichtivý ľudia urobia všetko preto, aby dosiahli svoje a vždy nájdu svojich verných, ktorým budú ponúkať veľké h… nič, ale budú ich presviedčať o tom, aké je fantastické a cenné. A stádočko uverí tomu, že to h.. na polici v prázdnej špajzi, je chutnučká tortička, z ktorej sa im kúsok dostane a na ktorom si pochutnajú. No tak dobrú chuť!
Ale ani sa niet čomu čudovať, veď tie ovečky zo stádočká sú študované, majú bumážku s titulom, niekedy aj viacerými, ale čuduj sa svete, neovládajú učivo prvého stupňa základnej školy – čítanie s porozumením a gramatiku a základy slušného správania sú pre nich španielska dedina. Zato sú obdarení onakvejšími „prednosťami“ ako sú egoizmus, arogancia, drzosť , cynizmus a veľkohubosť.
Zaujímalo by ma, akú zmenu vlastne ešte chcú?
Tú, ktorí im sľubujú farizeji, ktorí majú plné ústa slušnosti a spravodlivosti, ale sú zababraní svojou nečestnosťou od hlavy až po päty?
Nie, tomuto národu nestačí tá zmena ktorú má. Nestačí mu, že je na kolenách, stále chce viac. Úplne sa váľať v prachu a špine.
Možno je celé to „koronavírové šialenstvo“ na niečo dobré. Možno ľudia pochopia, akú váhu majú drísty o európskom spojenectve. Ešte sa len začali prvé vážnejšie problémy a už veľké štáty dávajú najavo svoj nadradený postoj. A ak si niekto myslí, že sem solidárne pošlú lieky a potraviny a budú pomáhať, tak veľmi rýchlo precitne. Možno pošlú, nie však solidárne, ale za veľké peniaze.
Už pár dní ľudia vykupujú obchody ako blázni.
Nečudujem sa im, že sa boja. Pretože veľmi dobre vedia, že z repky a kukurice, ktoré tento štát pestuje pre bohatý západ sa veľmi nenajedia. Ani z tých krásnych trávnikov a ukážkových záhrad. Dokonca ani z tých najmodernejších počítačov a smartfónov.
Možno sa mnohým otvoria oči, keď príde kríza o ktorej sa hovorí už pár rokov a teraz sa tvrdí, že ju spustí práve koronavírus. Možno pochopia, že tá zmena, ktorú tak veľmi chceli je otroctvo, ktoré si ani neuvedomujú.
Možno pochopia, že sú aj iné hodnoty, aké ponúka tvrdý kapitalizmus, skrývajúci sa za demokraciu.
Len či už nie je neskoro…
Na skutočnú zmenu k ľudskosti…

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5494597x
Priemerná čítanosť článkov: 3939x

Autor blogu