Založ si blog

Kde boli doteraz? Aha, sedeli v parlamente.

Včera večer som si pozrela najnovšiu predvolebnú šou. Pán Kollár dával podmienky vláde a Smeru SD a pán Matovič pálil sviečky.
Predvádzanie sa pána Kollára s fotkami štyroch ťažko chorých detí bolo za hranicou únosnosti. A pálenie sviečok za tých, ktorí ešte mohli žiť pánom Matovičom, s fotkami zosnulých detí, ani neviem ako nazvať.
Kde boli títo páni doteraz? To precitli až teraz? Dva týždne pred voľbami? Pretože tie problémy na ktoré poukazovali, nie sú problémami posledných dní. Vytĺkať politický kapitál v predvolebnej kampani takýmto spôsobom, vyžaduje silný žalúdok, alebo je motiváciou získanie moci za každú cenu.
Za posledné volebné obdobie si spomínam na mnoho aktivít pána Matoviča. Celé týždne protestoval pred Bonaparte, zisťoval, kde má Fico nakradnuté milióny, organizoval protesty slušňákov po „míľniku“, aby mohol prebrať moc, robil módnu šou v parlamente, či reklamu na injekčné striekačky. Verím, že mu na témy zdravotníctva, či zbytočnú smrť pacientov neostávalo veľa času. Tak si to začal vynahrádzať práve teraz, pár dní pred voľbami.
Pán Kollár mnoho vody v parlamente nenamútil, ale aspoň sme sa dozvedali z bulváru, aký je dobrý otec, ako sa stará o svoje veľkú rodinu. Takže pri jeho „empatii“ ma prekvapilo, že sa téme chorých detí začal venovať až teraz.
Viem, ako sa cítia rodičia, ktorým zomrelo dieťa. Preto chápem tie mamy, ktoré bojujú za svoje choré deti, ale aj tie, ktoré o deti už prišli pochybením lekárov a právom žiadajú spravodlivosť.
Páni Matovič a Kollár hľadajú vinníkov a v zápale predvolebného boja o moc a hádžu viny na svojich politických protivníkov. Pritom ani jeden z nich nemá v sebe ani len kúsok zodpovednosti a sebareflexie, pretože za systém, ktorý zabíja aj nevinné deti, sú zodpovední rovnako, ako ich politickí oponenti. Pretože tento systém spolu s nimi vytvárajú a doteraz im vyhovoval.
Je to systém, ktorý vytvoril z ľudského života a zdravia výnosný biznis, keď páni kapitalisti, premenovaní na pánov „demokratov“, vytvorili z chorých ľudí – pacientov, klientov lekárov, farmafiriem a zdravotných poisťovní.
V minulom, „demokratmi“ kritizovanom a kriminalizovanom režime, bol chorý človek pacientom, ktorého lekári v rámci vtedajších možností liečili, aby sa mu vrátili zdravie a mohol sa znova zapojiť do pracovného procesu a spoločnosti.
Súcitím so všetkými tými, ktorí prežívajú ťažké chvíle, ale zároveň ich prosím: Nenechávajte sa zneužívať na vytĺkanie politického kapitálu ľuďmi, ktorí celé roky sedia v parlamente a sledujú len vlastné ciele.

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5471419x
Priemerná čítanosť článkov: 3922x

Autor blogu