Založ si blog

O čom ekoaktivisti mlčia. .. Zbrojenie a vojny. ..

Denne čítame a počúvame ako máme šetriť a chrániť planétu. Máme triediť odpad, tak ho poctivo triedime. Mali by sme prestať jesť mäso, hlavne hovädzie, lebo vraj kravy vypúšťajú plyny, teda prdia. No nejeme ho, pretože ho je u nás málo a kilogram kvalitného stojí pomaly toľko, čo jeden kus dobytka v juhoamerických štátoch. Mali by sme prestať lietať, nuž v našich podmienkach by to mohlo platiť len na metly. Mali by sme menej používať vlastné autá a voziť sa hromadnou dopravou, ale čo keď tá na vidieku jazdí len zriedka a je už taká drahá, že je jednoduchšie a časovo výhodnejšie sadnúť do auta a odviezť sa tam, kam človek potrebuje. Mali by sme používať nové ekologickejšie autá, lenže na Slovensku si ich môže dovoliť len málokto. A niektorí „ekoaktivisti“ hlavne z radov tých majetnejších, dokonca odmietajú mať vlastné deti, aby zanechali čo najmenšiu uhlíkovú stopu, ale mamonu a prepychu sa nevzdajú, aj keď tie ju zanechávajú oveľa väčšiu.
Takže napríklad Grétka, ktorá vyrastala obklopená luxusom, sa za pomoci veľkej mediálnej kampane plaví po oceánoch a naša pani prezidentka, ktorá sa vďaka svojím ekoaktivitám dostala až do prezidentského paláca, vymieňa plastové poháriky za sklenené a papierové uteráky na wc, za látkové.
Média sa nad nimi rozplývajú, poniektorí ľudia tiež a mnohí zatiaľ len pozerajú čo sa to deje…
A nikto a najmä ekoaktivisti, nehovoria o tom, čo ničí a môže úplne zničiť planétu. Nikto z nich nehovorí o tom, akú „uhlíkovú stopu“ zanecháva výroba zbraní v súčasnosti.
Nikto z nich nehovorí o tom, aké dopady na prírodu a planétu, majú testy týchto zbraní, vojenské cvičenia a najmä vojny samotné.
Mlčia o tom, koľko prírody je takto zničenej, úplne zdevastovanej, až vyzerá ako mesačná krajina a jej obnova bude trvať celé desaťročia. Mlčia o tom, koľko zvierat zahynie v nezmyselnej túžbe ľudí po moci a nadvláde. Čušia, keď sa „slobodnými a zvrchovanými štátmi“ premávajú vojenské konvoje ťažkej techniky a ničia a zamorujú ovzdušie, alebo keď sa vďaka výstavbe vojenských základní devastujú chránené prírodné územia, ako je to teraz napríklad v Poľsku.
Mlčia, lebo tých, ktorí vládnu nesmú kritizovať. Pretože za „ekoaktivitami“ sa skrývajú skutočné politické a mocenské ciele týchto ľudí. Ľudí, ktorým nezáleží ani na planéte, ani na jej obyvateľoch, ktorými nie je len ľudstvo. Mlčia a v skutočnosti slúžia tým, ktorých jediným záujmom je moc, bohatstvo a nadvláda nad ostatnými, takže ich ekoaktivizmus vyznieva ako lacné pózerstvo. Pretože ak by im naozaj záležalo na stave a na budúcnosti planéty, nemlčali by, pri tak závažnom ničení a devastovaní Zeme, ktoré v súčasnosti spôsobuje nadmerné zbrojenie a vojenské konflikty.

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 07:16

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

anketa, kandidáti na prezidenta 2024

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo 8 z 10 kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5461244x
Priemerná čítanosť článkov: 3915x

Autor blogu