Založ si blog

Ficokola, Gorila, Slovensko či Absurdistan?

Medializovaná nahrávka z kauzy „Gorila“, dokazuje že Slovensko sa pomaly mení na Absurdistan.
Celé roky sa tzv. opozícia snaží z tejto kauzy vyrobiť kauzu „Ficokola“, ako keby hlavným aktérom všetkého toho bol p. Fico.
Včera som chvíľku počúvala verejnoprávny rozhlas a aj tam bola preberaná len časť nahrávky, v ktorej figuroval p. Fico. Nahrávka má vraj 39 hodín a Ficova časť nahrávky len hodinu. Prečo médiá, aj tie verejnoprávne, neriešia tých ostatných 38 hodín tejto nahrávky?
Pozerala som záznamy tlačových besied a nevedela som čo si mám myslieť. Vidieť p. Beblavého za chrbtom p. Trubana , ktorý rečnil o rozkradnutom štáte, bolo čerešničkou na torte tejto frašky. Nehovoriac už o plamenných rečiach p. Kisku, či bláznivých výstupoch p. Matoviča.
Žiaľ, občanom sa dostávajú o tejto stoke, ktorá sa stáva zo Slovenska, len útržkovité, často poprekrúcané informácie.
Ľudia, čítajúci najmä bulvár a polobulvár, ktorí často píšu najmä neoverené informácie spôsobom, ako keby boli písmom svätým, často pôsobia na čitateľov tak, že sa ich snažia citovo vydierať rôznymi spôsobmi a príbehmi o tom, ako ťažko žije plebs a ako sa má vrchnosť, si ani neuvedomujú ako sú manipulovaní. Veria všetkému. Často sa s tým stretávam.
Ale čo je najhoršie, ľudia sa prestali pýtať.
Proti komu bojujú títo ľudia, ktorí sa snažia za každú cenu o zmenu politickej situácie?
Proti Ficovi?
A nie je absurdné zvaľovať všetku vinu a špinu na jedného človeka?
Bojujú proti Smeru?
Bojujú proti voličom tejto strany?
Bojujú proti vláde?
Prečo?
Vraj kvôli korupcii a mafiánskym praktikám…
Prečo však tak vehementne a spravodlivo nebojuje pán Matovič napríklad proti bývalým Dzurindovým vládam, kvôli ktorým vznikla kauza Gorila.
Za čo bojujú všetci títo vraj „spravodliví“?
Vraj za slušnosť, transparentnosť, dokonca za slobodu a demokraciu…
Tak prečo sa neustále snažia zvrhnúť demokraticky zvolenú vládu? Prečo pán Kiska verejne hovorí o tom, že ak voľby nedopadnú podľa ich predstáv, tak budú znova pouličné protesty? Odmieta demokratické princípy, ktorými sa SR ako člen EÚ riadi?
Všetci títo naši „spravodliví bojovníci“ sú zapletení v rôznych kauzách.
Aká je pravda o tom, za čo v skutočnosti bojujú?
A pre občanov a voličov by mala byť najdôležitejšou otázka:
Za koho v skutočnosti bojujú?
Stačí sa pozrieť na trpkú realitu, v ktorej žijú obyvatelia nášho štátu. A tá je výsledkom neustálych mocenských bojov. Ľudia sú unavení všetkým tým, čo sa okolo nich deje. Chcú len normálny slušný život. Ale to im najmä „spravodliví bojovníci“ odopierajú.
Čo v skutočnosti pre občanov tohto štátu urobili všetci tí, čo najviac vykrikujú o slušnosti, o tom, že je potrebné zastaviť korupciu, vyťahujú absurdné prípady ako to urobil napríklad pán Matovič, keď zneužil fotku nebohej starenky, dokonca z iného štátu, na svoje politické predstavenie…
Ako sa správajú ostaní, ktorým sa sype na hlavy jedna kauza za druhou?
Za koho teda títo ľudia bojujú?
Za občanov nie!
Tí sú pre nich len zdrojom obživy, obecenstvom ich politických frašiek. Pre niektorých sú chudobnou spodinou, ktorá by ani nemala mať právo voliť. Pre iných sú len zvieratami, ktoré volia tie nesprávne strany, hlúpymi robošmi a plebsom, ktorým by mala stačiť žumpa, stoka, čo vyrábajú z nášho štátu.
Je načase občanom štátu povedať, že Gorila nie je Ficokola a Slovensko sa nesmie stať Absurdistanom, kde sa budeme musieť riadiť všetci len jednou pravdou a správnym názorom, na ktorých obhajobu si práve títo „spravodliví bojovníci“ chcú podľa svojho volebného programu vytvoriť „orwellovskú“ inštitúciu s názvom „ministerstvo pravdy“.
A tu sa treba zasa pýtať.
Prečo?
Možno by bol odpoveďou aj dávnejší názor p. Trubana: Že demokracia je na p..u…
Nuž, možno má v niečom pravdu, práve kvôli tomu čo sa deje v spoločnosti…
Lenže pojmom demokracia sa v súčasnosti označuje najmä to, čo s demokraciou nemá nič spoločné a demokratické princípy popiera.
Možno je „demokracia na p..u, ale fašizmus a totalita sú peklo, ktoré už ľudia zažili a milióny z nich v tom pekle prišli o život.

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5492622x
Priemerná čítanosť článkov: 3937x

Autor blogu