Založ si blog

Duní Dunaj a špina za špinou sa valí. . .

Celých tridsať rokov na tento náš maličký štátik v srdci Európy.
A posledných pár rokov je tej špiny toľko, že normálny človek – občan tejto republiky postupne stráca ešte aj tie posledné ilúzie o tom, že žije v nejakej slobode, premýšľa o tom, čo je v skutočnosti tá demokracia a ako je možné, že volení zástupcova ľudu sa správajú nadradene, ako nejakí feudáli.
Pomaly si zvykáme, že výraz „niesť zodpovednosť“ je prázdna fráza, pretože to je základ mizérie v našom štáte. Zodpovednosti sa vyhýbajú tí hore a tí dole tiež, pretože tí hore sú ich predobrazom.
Zvykáme si na politické divadlo, za ktoré platíme privysokú daň a normálnym sa stalo bežné porušovanie všetkých „demokratických pravidiel a zákonitostí“ práve v mene „demokracie“.
Bežnými sa stali rôzne „míľniky“, pokusy o preberanie moci pomocou týchto „míľnikov“, či prenasledovanie nepohodlných ľudí novodobou, samozvanou inkvizíciou.
Ľudia sa prizerajú fraškám, ktoré im hrajú daňoví podvodníci, ktorí sa hrajú na svätcov. Mladí ľudia hltajú prednášky o tom aké je úžasné brať drogy, či najnovšie Saskárske vybavovanie si účtov a šťavnaté vyjadrenia, ktoré si mediálne posielajú terajší a už bývalí členovia tejto politickej strany.
Duní Dunaj a špina za špinou sa valí…
Koľko tej špiny sa ešte privalí do parlamentných volieb?
Čo si majú občania myslieť o tom, kto stojí za volebným úspechom bratislavského primátora a pani prezidentky?
Čo si majú myslieť o správaní sa politikov, ktorí na seba mediálne chrlia toľko špiny, že sa človek nestačí ani len čudovať.
Je smutné, že v tejto ich špine, zanikajú a strácajú sa problémy občanov tohto štátu, ale aj všetko to, čo ešte má aký taký zmysel a prináša aspoň malé istoty.
Ľudia na vlastnej koži zažívajú, ako vďaka tej špine zanikajú hodnoty a spoločnosť sa stáva amorálnou, kde sú obyčajná ľudskosť a slušnosť považované za slabosť a bežnými sa stáva obhajoba nemorálnosti, skazenosti a dospeli sme až tam, že aj perverzností.
Výsledkom toho všetkého je apatickosť ľudí, strata viery v budúcnosť a postupný návrat totality.
Totality špiny, ktorá sa bude len ťažko čistiť…

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

Štefan Harabin, ta3

VIDEO: Prezidentský kandidát Štefan Harabin. Rusko nepovažuje za agresora, chce neutralitu Slovenska

19.03.2024 07:00

O post prezidenta Slovenskej republiky vo voľbách v roku 2024 sa uchádza 10 ľudí.

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 09:39

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5461309x
Priemerná čítanosť článkov: 3915x

Autor blogu