Založ si blog

Môžu predstavitelia PS –Spolu porušovať zákon, ľudské práva a robiť si posmech z ľudí?

Vyzerá to tak že áno.
Po mediálnych vystúpeniach a videách, ktoré sú už súčasťou predvolebnej kampane, si ľudia budú musieť zvyknúť, že príslovie: „Čo je dovolené bohovi, nie je dovolené volovi“, dostáva v praxi doslovný význam.
Žiaľ, systém je nastavený tak, že si to môžu dovoliť.
Prípadné trestné stíhanie a vyvodenie zodpovednosti za činy a výroky týchto ľudí, by vybrané médiá ihneď označili za porušovanie ľudských práv a útok na slobodu a demokraciu na Slovensku, presne tak, ako to robia napríklad v kauze Gorila.
Nie, nebudem komentovať video pána Trubana, v ktorom verejne propaguje požívanie drog a hanobí STU. Zarážajúce je hlavne to, že doteraz nekoná polícia, ale stále mlčí aj pani prezidentka, ktorej politická kariéra sa začala v strane PS a ktorej súčasným predsedom je p. Truban a ktorá zamestnala jeho priateľku ako svoju poradkyňu.
Slováci majú v posledných dňoch možnosť vidieť ich nové predvolebné video, v ktorom gangstri v maskách Fica a Kaliňáka vylupujú „štátnu pokladnicu“.
Mňa osobne najviac zaujala scéna, v ktorej berú staršej pani, ako ona sama hovorí posledné peniaze na lieky s výsmešným konštatovaním, že nech sa nebojí, lebo dostane vianočný príspevok.
Po výsmešných slovách, ktorými častoval p. Truban „robošov“, sa na rad tentokrát dostali dôchodcovia.
Skupina ľudí, ktorá tiež ako mnoho „robošov“, žije na pokraji chudoby a výsmech z toho, že štát tejto skupine obyvateľov prilepší vianočným príspevkom, je hrubým porušovaním ľudských práv tejto skupiny občanov.
Čl. 19 Ústavy SR ods. 1) hovorí: Každý má právo na zachovanie ľudskej dôstojnosti, osobnej cti, dobrej povesti a na ochranu dobrého mena.
To, že video hrubo porušilo ľudské práva politikov, by si mali politici riešiť samotní, ale kto bude riešiť hrubý výsmech a porušovanie ľudských práv obyčajných občanov?
Toto video, vnímam ako vrchol drzosti a bezcharakternosti predstaviteľov PS- Spolu, pretože pán Beblavý, bol štátnym tajomníkom ministra Kaníka, na Ministerstve práce sociálnych vecí a rodiny.
Áno toho pána ministra, ktorého reformy urobili z dôchodcov na Slovensku sociálne vylúčené spoločenstvo ľudí, žijúcich na pokraji chudoby. To, že nasledujúce vlády sa snažia nejakým spôsobom týmto ľuďom zdvíhať ich životnú úroveň je terčom výsmechu týchto ľudí.
Predvolebná kampaň nových strán je ukážkou toho, čoho sú schopní ľudia túžiaci po moci. Ale aj to, že títo ľudia, sú úplne odtrhnutí od reality života občanov na Slovensku, z ktorých sa v podstate vysmievajú a správajú sa k nim presne podľa vyššie citovaného starého príslovia…
Áno, podľa nich to vyzerá tak, že oni sú tí bohovia, ktorí si môžu dovoliť všetko a občania sú tými volmi, ktorí ich budú voliť a jediné, čo im zostáva je to, že budú robiť ako ťažné voly a čušať pri vyčíňaní týchto bohov.
Majú občania na Slovensku zaručené právo na zachovanie si ľudskej dôstojnosti, alebo ich o dôstojnosť môžu politici beztrestne oberať?
Môžu predstavitelia PS- Spolu porušovať zákon, ľudské práva a robiť si z ľudí posmech?

Zdroje:
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/526799-politologicka-ani-caputova-nie-je-nadstranicka/
https://sk.wikipedia.org/wiki/Miroslav_Beblav%C3%BD

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo silné zemetrasenie, evakuovali školy. Otrasy cítili aj Atény

29.03.2024 11:04, aktualizované: 12:41

Obyvatelia regiónu Olympia hovorili o veľmi silných otrasoch.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5471639x
Priemerná čítanosť článkov: 3922x

Autor blogu